Masters at MultiMedia Education!
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified

College of MultiMedia is een Apple Authorised Training Centre. Wij verzorgen trainingen in alle Pro en IT applicaties van Apple. Voor ons gehele aanbod van Apple cursussen klik hier.

apple-certificering

Omschrijving

Het officiële Apple Pro Trainingsprogramma geeft je een streepje voor in de banenmarkt van digitale mediaproductie. Of je nu een editor, componist, internetontwikkelaar, helpdeskmedewerker of systeembeheerder bent, de professionele trainingen van Apple helpen je vakkundig je kennis en vaardigheden te verhogen.

Het Apple Pro Trainingsprogramma is de maatstaf voor het testen van de vaardigheden van een eindgebruiker die werkt met een IT of Pro applicatie van Apple. Wanneer je bij een officieel door Apple geautoriseerd opleidingsinstituut een training volgt en vervolgens succesvol het certificeringsexamen aflegt, ontvang je een officieel Apple Certified Pro certificaat. Het is ook mogelijk met voldoende zelfstudie alleen het examen te doen. Al bij een score van 73%-80% of hoger (dit verschilt per certificering) kom je in het bezit van het Apple Certified Pro certificaat.

Naast het certificaat kun je kiezen voor een vermelding als Apple Certified Professional op de internationale website van Apple. Hiermee onderscheid je je van collega’s, werkgevers en potentiële klanten als een professional in de specifieke Apple software.

Ook zijn er Certified Associate examens beschikbaar. Door het afleggen van een Associate examen kun je jouw basiskennis van een programma aantonen. Deze examens zijn zowel online te volgen (vanuit huis of werk) of bij een Apple Authorized Training Center.

Voor meer informatie over certificering kun je ook kijken op de training site van Apple.

Elke maand kun je bij College of MultiMedia een Apple certificeringsexamen afleggen. Apple Certified Pro worden kan zowel op IT gebied als voor creatieve professionals.

Aan de rechterzijde staan de examendata waarvoor je je kunt inschrijven. In de twee komende tabs geven we weer welke examens (en in indien van toepassing bijbehorende cursussen) er beschikbaar zijn.

IT Professionals

Voor een IT Professional examen staat standaard 120 minuten. Het betreft een computer examen in de Engelse taal. Scores worden niet afgerond, u moet de score of hoger halen om voor het examen te slagen.

Certificeringen voor Yosemite (OS X 10.10)

 • Apple Certified Associate – Mac Management 10.10
  – Examen: Mac Management Basics 10.10 (score 84%)**
 • Apple Certified Associate – Mac Integration 10.10
  – Examen: Mac Integration Basics 10.10 (score 85%)*
 • Apple Certified Support Professional (ACSP) 10.10
  – Examen: OS X Support Essentials 10.10 (score 73%)*
 • Apple Certified Technical Coordinator (ACTC) 10.10
  Indien men al ACTC 10.9 is:
  – Examen: ACTC 10.10 Recertification Exam (score 76%)**
  Indien men nog geen ACTC 10.9 is:
  – Examens: OS X Support Essentials 10.10 (score 73%)*
  – plus: OS X Server Essentials 10.10 Exam (score 75%)**

* Examen beschikbaar tot 30 juni 2016.
** Examen beschikbaar tot 30 september 2016.

Certificeringen voor El Capitan (OS X 10.11)

Met de komst van El Capitan (OS X 10.11) is de Apple Certified Technical Coördinator (ACTC) certificering komen te vervallen. Je hebt wél nog de mogelijkheid om ACTC te worden voor 10.10 (tot de zomer van 2016).
De Server Essentials training wordt nog steeds aangeboden, maar vanaf versie 10.11 dus zonder mogelijkheid tot certificering.

Meer weten?
Via deze link vindt u alle informatie van Apple, tevens staan daar Exam Preparation Guides ter voorbereiding.

Creative Professionals – Pro Applications

Voor een Pro Application examen staat standaard 90 minuten. Het betreft een computer examen in de Engelse taal. Scores worden niet afgerond, u moet de score of hoger halen om voor het examen te slagen.

Certificeringen voor Creative Professionals:

* Examen beschikbaar tot 30 juni 2016.

Via deze link vindt u alle informatie van Apple, tevens staan daar Exam Preparation Guides ter voorbereiding.

Creative Professionals – Productivity App

Voor een Productivity App examen staat standaard 90 minuten. Het betreft een computer examen in de Engelse taal. Scores worden niet afgerond, u moet de score of hoger halen om voor het examen te slagen.

Certificeringen voor Productivity Apps:

 • Apple Certified Professional – Pages
  – Examen: Pages End User Exam (score: 77%)
 • Apple Certified Professional – Keynote
  – Examen: Keynote End User Exam (score: 70%)
 • Apple Certified Professional – Numbers
  – Examen: Numbers End User Exam (score: 83%)

Via deze link vindt u alle informatie van Apple, tevens staan daar Exam Preparation Guides ter voorbereiding.

Herexamen

Indien voor het examen een onvoldoende resultaat wordt behaald, kan het examen na één week (7 x 24 uur) opnieuw worden gedaan. Kijk rechts bij de startdata wanneer College of MultiMedia weer een examen mogelijkheid organiseert.

Korting cursisten bij Apple Store

Indien men een officiële Apple training heeft gevolgd komt men in aanmerking voor een exclusieve Apple Authorized Training Centre korting bij Apple. Denk hierbij aan de cursus Final Cut Pro X, Logic Pro X, El Capitan 101, Yosemite 101, Yosemite 201 en/of Yosemite 101+201 Bootcamp. De korting verschilt per product en ligt tussen de 3% en 6%.

Om van deze korting gebruik te maken dient men contact op te nemen met de Business Store (http://store.apple.com/nl-business), bel daarvoor 0800 – 0200 589. Geef daar bij aan dat je een AATC cursus hebt gedaan en gebruik wenst te maken van de AATC korting, vermeld hierbij College of MultiMedia.

Data & prijs »

Interesse in de Apple Certificering cursus?

Schrijf je dan meteen in!

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.