Masters at MultiMedia Education!
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified

Ontvang tot € 1000,- opleidingsbudget via STAP!

3D avontuur in India
Donderdag ochtend, ergens in 2015. De eerste kop koffie is pas half leeg gedronken dus om te beweren dat ik al op aarde stond is ver van de waarheid. M’n iPhone ging over; onbekend nummer uit Duitsland. “Hi Lars, met Maxon. Heb je zin om voor ons een workshop, een masterclass en een presentatie te geven op een event?”. Ik wrijf nog wat slaapzand uit m’n ogen. “Ja, natuurlijk. Leuk. In Duitsland neem ik aan?”. “Nee, Mumbai”. “Mumbai?”. “India”.

Een animatie event in India is iets anders dan wat we gewend zijn in West Europa. Het event werd georganiseerd door Arena Animation, de grootste animatie school in India. Een hotel werd afgehuurd voor alle studenten, inclusief een festival terrein waar een immens podium was gebouwd en een conferentiezaal voor een man of driehonderd.
Studenten uit heel India waren naar Mumbai gekomen om te leren van grote namen als Max Howard (Disney), Rafael Zabala (Weta Digital), Damian Perea (Animayo) en ehr… Lars Scholten (CMM). No pressure.

Naast de masterclasses was het event aangekleed met verschillende feesten, muziek en dans. Een van de docenten van de faculteit had mij al gewaarschuwd; er zullen meer foto’s van je gemaakt worden dan op je trouwdag. Ik ben nog niet getrouwd, maar ik zet hier geen vraagtekens bij. De studenten waren razend enthousiast, net als de docenten die voor het eerst in aanraking kwamen met Cinema 4D. Na de lessen werd het event afgesloten met een immens feest, waar je als trainer ineens op het podium dient te verschijnen en wordt geëerd met een prachtige sjaal en een schilderij, die met geen mogelijkheid in je koffer past.

Het hele event was een zeer geslaagde expeditie, en ik hoop zeker nog een keer terug te kunnen gaan voor iets minder foto’s van mijzelf en iets meer van het land.

College of MultiMedia verzorgt als Maxon Authorized Training Center de officiële trainingen van Cinema 4D.
Daarnaast start 12 april 2016 de opleiding 3D Producer, waarin je onder andere alles leert over het maken van 3D objecten, 3D animaties, Product Design, Motion Graphics en Info-graphics.

Lars Scholten – Docent 3D

Inschrijven nieuwsbrief

  • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Met dit formulier schrijf je je direct in voor onze maandelijkse nieuwsbrief updates. Blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Recent Posts


Archieven


Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.