Masters at MultiMedia Education!
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified

Ontvang tot € 1000,- opleidingsbudget via STAP!

Wat ik bedenk, kan ik maken in 3D. Hoe gek het ook is.
Maikel Baarda werkt al ruim 16 jaar in de tv-wereld. Ervaring deed hij op bij Eyeworks, RTL en SBS6 en hij heeft ook bij Media Landscape gewerkt waar hij commercials voor onder andere Albert Heijn maakte. Op dit moment werkt Maikel al een aantal jaar bij Talpa. Hij verzorgt de vormgeving en complete design-pakketten van meerdere grote televisieprogramma’s.

In 2014 krijgt Maikel van Talpa de kans om bij College of MultiMedia de opleiding 3D Producer te volgen. Dat is een echte eyeopener! Zijn autodidacte ‘opleiding’ en diverse cursussen hebben hem al ver gebracht, maar tijdens de officiële opleiding leert hij waarom je bepaalde dingen doet en wat voor effect dat heeft. Een heleboel zaken vallen ineens samen. “Achteraf gezien werkte ik voorheen niet efficiënt. Hier bij CMM leerde ik stap voor stap door de materie heen te gaan en daardoor begreep ik ook waarom ik bepaalde handelingen kon verbeteren,” aldus Maikel. Hij ontwikkelt een compleet eigen methode om altijd het beste en mooiste resultaat te krijgen.  “Ik heb ontzettend veel geleerd en kon alles wat ik leerde direct in de praktijk toepassen. Ik maakte logo’s, 3D visualisaties en complete leaderpakketten voor TV. Ik heb erg veel aan deze opleiding gehad.”

Oneindig doorbouwen
“Het leukste onderdeel van de opleiding vond ik 3D Modelleren. Het is super interessant om goed te leren hoe je bepaalde dingen kunt ‘bouwen’. Van heel simpele dingen tot de mooiste, complexe objecten. Eigenlijk is er geen rem, je kunt oneindig doorbouwen. Je kunt alles maken wat je bedenkt, met primitieve vormen als basis. Fantastisch wat je daar allemaal mee kunt doen!”

Alles verbeterd
“Als ik terugkijk ben ik niet alleen efficiënter geworden in mijn werk, maar is ook mijn snelheid vooruitgegaan en is mijn designerkwaliteit verbeterd. Zonder deze opleiding had ik niet kunnen doen wat ik nu doe,” zegt Maikel met een grote zelfverzekerde glimlach. “Mijn ervaringen bij CMM zijn zeer positief. Ik had ook leuke docenten. Zij kunnen goed uitleggen en houden je op een prikkelende en grappige manier bij de les, zodat ook de wat drogere lesstof interessant bleef.”

Een bijzonder eindexamenproject
“Ik heb mooie herinneringen aan mijn eindexamenopdracht. Ik heb een voorlichtingsfilm voor kinderen gemaakt om ze uit te leggen wat kanker is. Mijn moeder is namelijk kort voor ik met de opleiding begon overleden aan longkanker en ik had in mijn hoofd dat ik daar iets mee moest doen. Die ziekte heeft veel invloed op een familie en zeker ook op jonge kinderen, want hoe leg je aan jonge kinderen uit wat een ziekte als kanker precies is? Ik heb hier een 3D-animatiefilm voor gemaakt. Een voor mij heel bijzonder, belangrijk en persoonlijk project.

Bekijk hier het project van Maikel Baarda.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Met dit formulier schrijf je je direct in voor onze maandelijkse nieuwsbrief updates. Blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Recent Posts


Archieven


Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.