Masters at MultiMedia Education!
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified

Klassikale lessen weer beperkt mogelijk vanaf 1 maart

Belastingvoordeel

Belasting studiekosten aftrek

Particulier

Als particulier kun je via de Belastingdienst tot circa 50% van jouw scholingskosten retour ontvangen! Dit middels de persoonsgebonden Aftrek Studiekosten via je belastingaangifte. Voorwaarde is dat de studie gericht is op je beroep of toekomstig beroep.

De volgende uitgaven kun je opgeven aan de Belastingdienst:

  • Collegegeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
  • Leermiddelen die u van de opleiding móet hebben, zoals boeken of bepaalde software

Doordat je je studiekosten mag aftrekken van je belastbaar inkomen, hoef je minder belasting te betalen. In het algemeen ontvang je dit belastingvoordeel retour van de Belastingdienst.
Dit voordeel kun je dus aftrekken van je scholingskosten, om te bepalen wat de studie je werkelijk kost.

Via onderstaande calculator kun je berekenen welk bedrag je retour ontvangt via de Belastingdienst.

Calculator

Dit bedrag is indicatief en hieraan kun je geen rechten ontlenen. Kijk voor aanvullende informatie op de website van de Belastingdienst of neem contact op met een belastingadviseur.

 

Bedrijf / ZZP-er

Als jij of een medewerker een cursus of opleiding volgen, dan kunnen de studiekosten daarvoor vaak afgetrokken worden. Kosten die gemaakt worden om vakkennis op peil te houden, mogen worden afgetrokken als bedrijfskosten in de belastingaangifte.

Wil je jouw kennis uitbreiden, omdat je wil veranderen van beroep of functie? Dan spreekt de Belastingdienst van scholingskosten. Scholingskosten zijn een privé-investering en mag je daarom niet aftrekken van de winst. Je mag ze wel opgeven als aftrekpost tijdens je aangifte voor de inkomstenbelasting (voor particulieren). Voor de berekening kun je gebruikmaken van bovenstaande calculator.

Kijk voor aanvullende informatie op de website van de Belastingdienst of neem contact op met uw belastingadviseur.

 

Nog vragen? Neem contact met ons op!
Neem gerust contact op met een van onze adviseurs (020-462 39 39 of info@cmm.nl) als je nog vragen hebt over belastingvoordeel bij scholing.

 

 

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.