Masters at MultiMedia Education!
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified

Ontvang tot € 1000,- opleidingsbudget via STAP!

Color correction: niet meer weg te denken uit de filmindustrie
Het corrigeren van kleur hoort er in het hedendaagse Hollywood helemaal bij. Maar wat is het precies en wanneer pas je het toe? Welke pakketten kun je ervoor gebruiken? College of MultiMedia helpt je op weg!

Wat is Color correction?
Color correction is het proces van het veranderen en verbeteren van de kleur van een film, video of afbeelding.
Je kunt met color correction een bepaalde look genereren, een film kan daarmee een eigen identiteit krijgen of beter als één geheel naar voren komen.
Een beeld of film wordt door color correction veel rijker aan tinten en nuances. Hierdoor spetteren de opnames letterlijk en figuurlijk van het beeld. Je kunt dus door color correction je film het imago geven dat erbij past.

Ook wordt met kleuren invloed uitgeoefend op de emoties die jij bij een film ervaart.
Denk aan oude films (oorlogsfilms) deze zien er altijd grauwer uit en hebben ook daadwerkelijk de uitstraling van een oorlog. Denk bijvoorbeeld aan Pearl Harbor.
In de bekende film The Matrix wordt veel groen gebruikt, een kleur die verbonden is aan meer schimmige en weerzinwekkende situaties.
Ook titels als Skyfall, Prometheus, Silver Linings Playbook, Avatar, Planet of the Apes, Need for Speed en The house on Pine street zijn allemaal door de handen van een colorist gegaan.

Cursussen

Wil jij jezelf hierin verbeteren en er de allerbeste in worden? Wil je je onderscheiden van de rest? Meld je dan vandaag nog aan voor één van onze trainingen!

Inschrijven nieuwsbrief

  • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Met dit formulier schrijf je je direct in voor onze maandelijkse nieuwsbrief updates. Blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Recent Posts


Archieven


Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.