Masters at MultiMedia Education!
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified

Ontvang tot € 1000,- opleidingsbudget via STAP!

Adobe Dimension & Aero

Data & prijs »

College of MultiMedia Amsterdam is dé door Adobe geautoriseerde opleider in Nederland. De cursus Adobe Dimension CC & Aero maakt onderdeel uit van het door Adobe geautoriseerde trainingsprogramma.

Adobe Dimension is een relatief nieuw programma, waarmee je 2D-beelden en 3D-objecten met elkaar combineert en prachtige 3D composities creëert.

Denk hierbij aan designs t.b.v. print, sign en packaging. Maar ook ruimtelijke plaatsing van bedrukte objecten, displays en wanden in etalages, winkels, kantoren, horeca, en allerlei andere branding-toepassingen voor marketing-doeleinden. Maar je kunt er natuurlijk ook fantasievolle creaties mee maken. En met de Adobe Aero app (voor iOS) kan je al deze projecten in een handomdraai ook nog eens naar AR (Augmented Reality) omtoveren.

Tijdens deze 2-daagse training ga je in een moderne trainingsruimte op onze locatie in Amsterdam hands-on aan de slag!

Tijdens de lessen is er uitgebreid de mogelijkheid tot het stellen van vragen en voor persoonlijke begeleiding en maak je op een heel makkelijke en aangename wijze kennis met de wereld van 3D en AR.

De training wordt verzorgd door een zeer ervaren Adobe Certified Instructor.

Adobe Dimension

De output van Adobe Dimension kan meerdere doelen dienen. Je kunt er bijvoorbeeld de stijl en bedrukking van objecten mee visualiseren. Dan heb je gangbare, vergelijkbare of exacte 3D-modellen nodig en het erop te verwerken 2D-ontwerp (uit software zoals Illustrator, Photoshop of InDesign). Wil je het resultaat ook in een ruimte plaatsen, dan heb je nog een goede foto van die ruimte nodig of ga je het met Aero ‘live’ bekijken.

De training begint dus met het begrijpen en bepalen van die verschillende doelen. Maar hoe dan ook zal er iets met een 3D-object moeten gebeuren. Dus krijg je een ‘crash-course’ in het omgaan met objecten in een ruimte, het instellen van het uiterlijk van materialen en de juiste belichting ervan.

Adobe is er met Dimension in geslaagd om je op een vriendelijke wijze met die aspecten en mogelijkheden van 3D om te leren gaan. Dimension is in dat opzicht véél beter dan de ambities die Photoshop en Illustrator ooit met 3D hadden, maar die nooit goed uit de verf zijn gekomen…

Spelenderwijs maak je nu professioneel ogende 3D-visualisaties, van losse producten in een eenvoudige neutrale setting, tot realistische composities van diezelfde objecten in sfeervolle foto’s, of ‘live’ in AR op je smartphone.

Onderschat de materie niet: er opent zich een nieuw vakgebied voor je, waarin je o.a. leert wat de verschillen tussen goud, koper en plastic zijn, waar je kunt ‘shoppen’ voor mooie kristallen flesjes en houten dressoirs, en hoe een niet direct zichtbare omgeving toch effect heeft op wat je ziet. Vakmanschap is meesterschap, ook in deze virtuele wereld !

Verder leer je wat technische handigheden, zoals het slim groeperen van elementen en koppelen van materialen, het detecteren van lichtval en perspectief, camera’s opstellen en zuinig omgaan met rekenkracht.

Voor zover je interessen en capaciteiten in andere programma’s reiken, bereid je beelden voor in Photoshop en Illustrator (materialen, objecten) en pleeg je a.h.v. geïntegreerde maskers nog nabewerking in Photoshop. Enkele mobiele apps zullen we ook gebruiken, zoals Adobe Capture voor materialen en Adobe Aero voor het live weergeven van objecten in AR.

Kijk voor uitgebreide informatie over Adobe Dimension op de website van Adobe.

Onderwerpen

 • Kennismaking met de anders dan gebruikelijke Adobe-werkomgeving
 • Een eerste verkenning van de belangrijkste panelen en gereedschappen
 • Gebruiken van Starter-panelen, importeren van objecten en materialen
 • Het ruimtelijk (ver)plaatsen van objecten en camera’s t.o.v. grondvlak
 • Het toepassen van materiaal-kenmerken en instellen van lichtbronnen
 • Materialen voorbereiden in andere software en gebruiken in Dimension
 • De voor- en nadelen van de verschillende weergaven (render-modes)
 • Objecten plaatsen in 2D-omgeving (foto) en Aero (augmented reality)

Doelgroep

Deze training is gericht op enerzijds professionele designers en anderzijds marketeers met enige ervaring in imaging-tools van bijvoorbeeld Adobe.

 • Ervaring met imaging-software zoals van Adobe of Apple is vereist.

Voor deze training wordt een Adobe-lesboek gebruikt, zodat je alles later nog eens kunt nalazen en herhalen. Daarnaast wordt naar vele andere (ook Nederlandstalige) online hulpbronnen verwezen.

Projecten uit Adobe Dimension kun je testen op mobiele apparaten (iOS), dus neem je iPhone of tablet mee en zorg ervoor dat je de wachtwoorden van de App Store en je Adobe ID bij de hand hebt.

Examen en certificaat

College of MultiMedia is Adobe Authorised Training Centre, wat inhoudt dat we altijd gecertificeerde trainers gebruiken.

Na afloop van de training krijg je een certificaat van deelname.

 

Data & prijs »
Direct inschrijven »

Interesse in de Adobe Dimension & Aero cursus?

Schrijf je dan meteen in!

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.