Masters at MultiMedia Education!
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified

Ontvang tot € 1000,- opleidingsbudget via STAP!

Informatie aanvragen

 • Informatie

  Ik wil graag informatie over:
 • Meerdere selecties mogelijk door 'CMD (Mac)' of CTRL (Win) ingedrukt te houden.
 • Meerdere selecties mogelijk door 'CMD (Mac)' of CTRL (Win) ingedrukt te houden.
 • Uw gegevens

 • Overig

Tijdens de Web Developer opleiding komen diepgaande front-end onderwerpen aan de orde en gaan we richting de back-end.

Objectmatig programmeren (scripten) in PHP/MySQL en het werken met populaire frameworks (b.v. Zend, Laravel, Symphony) vormt de basis van deze module. Ook wordt aandacht besteed aan front-end technieken als GIT version control, JavaScript Task runners, JSON (JavaScript Object Notation), AJAX (Asynchronous JavaScript and XML) en REST API (Representational state transfer). Het ontwikkelen van web applicaties, WordPress templates en het opzetten van een e-commerce CMS maken deze module helemaal compleet.

Tijdens de opleiding worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

 • Object-georiënteerd programmeren met MVC (model, view, controller)
 • Server-side programmeren met PHP
 • Werken met PHP Frameworks (b.v. Zend, Laravel, Symfony)
 • MySQL-databases
 • WordPress theme development
 • Software ontwikkelen in teams
 • Complexe software-projecten beheren met GIT version control
 • Je Front-End workflow automatiseren en optimaliseren met JavaScript Task runners
 • JSON (JavaScript Object Notation)
 • AJAX (Asynchronous JavaScript and XML)
 • REST API (Representational State Transfer)
 • Web applicaties ontwikkelen met JavaScript frameworks
 • E-commerce CMS

Web Developer is de derde/laatste module van de opleiding MultiMedia Engineer. Deze opleiding kan ook los gevolgd worden wanneer je voldoende ervaring hebt met HTML5, CSS3 en JavaScript. Om je ervaring aan te tonen, dien je een entree-examen af te leggen.

web opleidingen

De opleiding Web Developer kan zowel part-time (6 maanden) als full-time (4 maanden) worden gevolgd. Zodoende is er de mogelijkheid om deze studie naast je werk te volgen of tegelijkertijd je eigen bedrijf op te zetten.

Studiebelasting
Naast de lesuren dien je rekening te houden met een studiebelasting van:

Part-time: 12 tot 18 uur per week
Fulltime: 18 tot 27 uur per week

Bij de opleiding Web Developer ontvang je een uitgebreide reader, die bij het lesgeld is inbegrepen. Naast de reader ontvang je een boekenlijst.

College of MultiMedia leidt mensen op tot multimedia-specialist. In de afgelopen jaren zijn veel getalenteerde studenten afgestudeerd en met succes een carrière begonnen als ontwerper, ontwikkelaar of adviseur op het gebied van multimedia. Velen zijn na hun opleiding als freelancer of zelfstandige aan de slag gegaan. Anderen werken in dienstverband voor grote en kleine bedrijven.

College of MultiMedia heeft samenwerkingen met diverse bedrijven en recruiters, die ons regelmatig benaderen met vacatures voor onze (ex)studenten. Alle actuele vacatures worden getoond op onze locatie en worden gedeeld via ons online Alumni platform. Bespreek jouw carrièremogelijkheden tijdens een vrijblijvend informatiegesprek.

De mogelijkheden voor onze studenten zijn zeer uitgebreid. Dit hangt af van het eindniveau van je opleiding en is onder te verdelen in een aantal categorieën:

Designer/Ontwerper
Als designer ontwerp je met behulp van programma’s als Photoshop, Flash en Illustrator webpagina’s. Je bent de creatieve link tussen de developer en de klant en weet wat er technisch mogelijk is.

Developer/Ontwikkelaar
Als developer voel je je aangetrokken tot de meer technische kant van de opleiding. Met bijvoorbeeld Javascript, HTML, CSS en ActionScript bouw je de meest geavanceerde websites, animaties en applicaties.

Webmaster
De veelzijdige functie van webmaster bevat het technisch beheer, het installeren, programmeren en onderhouden van een website of webserver. Je bent naast de technische kant vaak ook verantwoordelijk voor de inhoud van een website.

Freelancer / zelfstandige
De vrijheid van werken als freelancer is voor veel van onze studenten aantrekkelijk. Dit kan in allerlei verschillende functies, zoals hierboven genoemd. Je kunt je eigen weg kiezen en alle facetten van de opleiding met elkaar combineren of je juist specialiseren. Je kunt ook je eigen bedrijf opzetten. Lees hier een mooi voorbeeld.

Consultant
Grote bedrijven hebben vaak hun eigen Multimedia afdeling. Als afgestudeerde zou je een adviserende of sturende functie kunnen uitoefenen. Je weet wat mogelijk is met welke middelen en zorgt samen met een team voor optimale resultaten.

Om de theoretische kennis tussentijds te toetsen, vinden er een aantal testen plaats. De vaardigheden worden beoordeeld aan de hand van praktijkopdrachten. De definitieve beoordeling wordt voor het grootste deel gebaseerd op het eindproject en het theorie-examen. Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat of diploma.

Web Developer is de derde en tevens laatste module uit het complete MultiMedia Engineer traject. Het behalen van de drie afzonderlijke certificaten voor Web Designer, Front-End Developer en Web Developer staat gelijk aan het diploma van de opleiding MultiMedia Engineer.

Nadat je bent afgestudeerd kun je natuurlijk altijd nog verder met een vervolgstudie. De opleiding MultiMedia Engineer is een prima opstap naar je Bachelor of Science diploma.

Bachelor of Science
Sinds 2005 heeft CMM een samenwerkingsverband met Staffordshire University in Engeland. Dit maakt het mogelijk om na het volgen van de gehele opleiding MultiMedia Engineer en de opleiding PHP/MySQL, in één jaar een Bachelor titel te behalen! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Professional Video Producer
Wil je na je Web of MultiMedia Engineer opleiding, waarin je al een aantal zaken op het gebied van video leert, je verder specialiseren? Dat kan door de opleiding Professional Video Producer te volgen. Je wordt hierin opgeleid tot volwaardig allround videomaker.

3D Producer
Op het gebied van multimedia is 3D een op zichzelf staand begrip. De opleiding 3D Producer is een goede uitbreiding op onze web-opleidingen. Hierbij leer je objecten en animaties te maken, scenes te bouwen en geweldige motion graphics te creëren.

Trainingen
Als student bij CMM ontvang je standaard 20% korting op alle losse trainingen. Hierbij kun je kiezen uit het uitgebreide aanbod dat wij als Adobe Authorised Training Centre, Avid Learning Partner Professional en MAXON Certified Trainings Center verzorgen.

De opleiding is geschikt voor iedereen die op zoek is naar kennis op het gebied van geavanceerde front-end en back-end technieken. Je dient goed om te kunnen gaan met computers en de algemene software eigenschappen te beheersen. De software en een gedeelte van het lesmateriaal is in het Engels waardoor de kennis van deze taal ook aanwezig dient te zijn. Daarnaast dien je de kennis en vaardigheden te bezitten van een Front-End Developer.

Nadat je je hebt ingeschreven en voorafgaand aan de definitieve toelating, vindt er een persoonlijk intake gesprek met één van onze docenten plaats.

Entreetoets
Wanneer je niet hebt deelgenomen aan de voorafgaande modules (Web designer en Front-End Developer) dan zal je kennis getoetst worden middels een entreetoets. De kosten van deze toets zijn € 70,- en deze zullen in mindering gebracht worden op het te betalen lesgeld wanneer je definitief ingeschreven wordt.

Criteria voor toelating zijn:

 • Motivatie
 • Computer vaardigheden
 • Affiniteit met multimedia
 • Kennis uit de opleiding Web Designer (module 1) en Front-End Developer (module 2)
 • Kennis van de Engelse taal (software en lesmateriaal zijn in het Engels)

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.