Masters at MultiMedia Education!
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified

Ontvang tot € 1000,- opleidingsbudget via STAP!

Adobe Photoshop Creative Expert

Data & prijs »

In de eendaagse training Photoshop Creative Expert ligt de focus op het creatieve concept en leer je hoe je in Photoshop daar een denkwijze en werkwijze voor ontwikkelt en uitvoert. Je leert hoe je creatieve composities maakt, die zowel stijlvol als technisch goed uitgevoerd zijn.

De training is een continue opeenvolging van uitleg en oefeningen, steeds aan de hand van specifieke voorbeelden met een bepaalde stijl of een thema. Bij iedere oefening komen talloze aspecten ter sprake. Aan de hand van voorbeelden uit het boek “Photoshop Masters” en diverse andere oefeningen, leer je hoe je zoiets aanpakt.

Volg deze training GRATIS via het STAP-budget


Adobe Photoshop is een enorm uitgebreid programma. Het wordt ingezet voor vele doeleinden. Van het maken van eenvoudige uitsneden, retouche en correcties, tot bijzondere vormen van beeldmanipulatie en creatieve composities.

In onze reguliere Photoshop-trainingen (Basics en Complete) gaan we uit van de vele functies van het gereedschap en de gevarieerde toepassingen die daarmee mogelijk zijn. In deze training Photoshop Creative Expert draaien we de aanpak om en gaan we juist uit van het creatieve concept, en leer je hoe je in Photoshop daar een denkwijze en werkwijze voor ontwikkelt en uitvoert.

De training is voor een deel gebaseerd op het nieuwe Nederlandstalige boek “Photoshop Masters”. Dit boek bevat o.a. interviews met een aantal bekende moderne beeldend kunstenaars c.q. fotografen, waarin zij vertellen over hun artistieke inspiraties en ideeën, hun schetsen en werkwijzen tonen, en concrete Photoshop-tips geven, waar je uiteraard een hoop van kunt leren.

De training is een continue opeenvolging van uitleg en oefeningen, steeds aan de hand van specifieke voorbeelden met een bepaalde stijl of een thema. Bij iedere oefening komen talloze aspecten ter sprake. Hieronder een opsomming van onderwerpen:

 • Korte intro (iedereen weer up-to-date?)
 • Surreële composities (Lagen & Maskers)
 • Mix van fotografie en grafische vormen
 • Portretfoto’s verbeteren (retouche, FS, USM)
 • Atmosfeer creëren (licht en lucht, rook en vuur)
 • Materialen uitdrukking (Overvloei, Transparantie)
 • Trendy: Double Lighting, Double Exposure, Glitch-FX

Daarnaast is ook voldoende tijd ingeruimd om eigen vragen, verzoeken en uitdagende voorbeelden te bespreken en behandelen.

Doelgroep
Deze training is interessant voor je, als je meer inzichten en vaardigheden in Photoshop wil leren, om op creatieve en professionele wijze beeldcomposities te creëren. Conceptuele fotografen, visual designers, image creators, art-directors en illustratoren zullen er veel baat bij hebben!

Doel
Het stimuleren van de eigen inspiratie, en meer inzicht en duidelijkheid en daardoor zekerheid en handigheid krijgen in het beeldende èn technische proces voor creatieve toepassingen in Photoshop.

Deze training is gericht op gebruikers die al enige of zelfs veel ervaring met Adobe Photoshop hebben. Het tempo van de training ligt daarom wat hoger, dus verwacht wordt dat je de nodige ‘vlieguren’ hebt gemaakt. Onze trainingen Photoshop Basics en Complete bieden een goede voorbereiding daartoe.

Bij de training ontvang je een zeer uitgebreide reader en het prachtige nieuwe Nederlandstalige boek “Photoshop Masters”. Daarnaast wordt naar veel andere goede (online) bronnen verwezen.

Na de cursus krijgt je een certificaat van deelname. De cursus wordt gegeven door Peter Villevoye, een Adobe Certified Expert & Instructor in Adobe Photoshop en vele andere Adobe-programma’s.

Data & prijs »
Direct inschrijven »

Interesse in de Adobe Photoshop Creative Expert cursus?

Schrijf je dan meteen in!

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.