Masters at MultiMedia Education!
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified

Ontvang tot € 1000,- opleidingsbudget via STAP!

macOS Support

Data & prijs »

Of je nu een computer lab runt of een IT afdeling, tijdens de macOS Support training zul je leren om gebruikers te ondersteunen en systemen te leren configureren.

IT coördinatoren en systeembeheerders zien in toenemende mate Mac computers op duiken bij consumenten en bedrijven. Dat zorgt ook voor een toenemende vraag naar IT personeel die Mac problemen kunnen oplossen.

Omschrijving

De 3-daagse training macOS Support Essentials is een praktische training over de functionaliteiten van macOS en het effectief oplossen van problemen.

Deze training is een combinatie van theorie en praktijkgerichte oefeningen aan de hand waarvan de cursisten leren hoe zij macOS kunnen ondersteunen en beheren. De cursus neemt je diep mee in macOS en biedt diepgaande, stapsgewijze begeleiding bij alles van het installeren en configureren tot het beheren van netwerken en systeembeheer.

Door middel van praktische, hands-on lessen leert u hoe u gebruikers instelt, systeemvoorkeuren configureert, beveiliging en machtigingen beheert, diagnostische en reparatiehulpmiddelen gebruikt, problemen met randapparatuur oplost en nog veel meer: alles wat u nodig hebt om macOS professioneel te kunnen ondersteunen.

Onderwerpen

 • Installatie en configuratie
  Deelnemers leren het (her)installeren, configureren en het updaten van macOS Big Sur. Deelnemers worden ook geïntroduceerd aan de command-line, en recovery.
 • Gebruikersaccounts
  Deelnemers leren het beheren van gebruikers en home folders. Ook wordt er een basis gelegd in beveiliging en wachtwoordbeheer.
 • Bestandssystemen
  Deelnemers leren het beheren van bestandssystemen, opslag, versleuteling, permissies & bestandsdeling.
 • Datamanagement
  Deelnemers leren het gebruiken maken van verborgen bestanden, snelkoppelingen, archiefbestanden, metadata en Spotlight. Ook leren ze het beheren van systeembronnen en Time Machine.
 • Applicaties en processen
  Deelnemers leren het installeren, beheren & troubleshooten van apps en het beheren van documenten.
 • Netwerkconfiguratie
  Deelnemers leren het beheren van basis en geavanceerde netwerkinstellingen en het oplossen van netwerkproblemen.
 • Netwerkdiensten
  Deelnemer leren het beheren van netwerkdiensten & firewall.
 • Systeembeheer
  Deelnemers leren het beheren van printers en scanners, en het oplossen van problemen met randapparatuur, opstarten, en andere systeem uitdagingen.

Doelgroep

Deze cursus macOS Support is ontwikkeld om helpdesk medewerkers, technische coördinatoren, service technici en andere Mac gebruikers de technische kennis bij te brengen om op professioneel niveau ondersteuning te kunnen bieden aan Mac gebruikers.

 • Basiskennis van macOS en basis computervaardigheden.
 • Beheersing van de Engelse taal (lesmateriaal en de software zijn Engelstalig)

Het boek dat je tijdens de cursus gaat gebruiken is het officiële boek van Apple Pro Training Series over macOS Support. Dit boek is bij de cursus inbegrepen en ontvang je op de eerste cursusdag. Het boek is in de Engelse taal.

 

Examen en certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je het deelnamecertificaat van College of MultiMedia.

De cursus behandelt alle onderwerpen die ook gevraagd worden tijdens het officiële Apple examen om ACSP te worden. Als je het examen haalt dan ontvang je het “Apple Certified Support Professional” certificaat. Het examen kan worden afgelegd bij een van onze partners.

Data & prijs »
Direct inschrijven »

Interesse in de macOS Support cursus?

Schrijf je dan meteen in!

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.