Masters at MultiMedia Education!
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified

Klassikale en online lessen mogelijk!

Opleiding Video Production Fast Track

Data & prijs »

Tijdens de korte opleiding Video Production Fast Track wordt in 15 weken de volledige video workflow behandeld.

Van conceptontwikkeling tot decoupage, van camera-, licht- en audiotechnieken tot regie, en van eenvoudige videomontage tot color grading en audio sweetening in Adobe Premiere Pro.

Video is tegenwoordig echter veel meer dan het beeldmateriaal dat met een camera is opgenomen. Een sterk visueel verhaal met maximale impact gebruikt vaak geavanceerde animaties en bewegende grafische elementen.

Daarom leer je ook om op efficiënte wijze Motion Graphics te creëren. Dat doen we in Adobe After Effects en Photoshop, de toonaangevende software in de film- en televisie industrie.

De opleiding bestaat uit 2 modules, die ook los gevolgd kunnen worden:

Visual Storytelling & Editing (8 weken)

Motion Graphics & Compositing (7 weken)

De opleiding bestaat uit klassikale lessen met veel hands-on praktijkoefeningen. De opleiding wordt afgesloten met het verfilmen en monteren van een fictie-scene.

Neem contact op met een van onze studie-adviseurs via 020-462 39 39 of advies@cmm.nl voor een overzicht van de lesdagen.

De korte opleiding Video Production Fast Track van 15 weken is sterk praktijkgericht. Je doet bij deze opleiding geen theorie- en praktijkexamen en er is geen huiswerk(opdracht). Wil je dat juist wel? Kijk dan eens naar onze Professional Video Producer opleiding van 6 maanden.

De opleiding bestaat uit 2 modules. Op de individuele pagina’s vind je uitgebreide informatie over deze modules:

Visual Storytelling & Editing (8 weken)

Motion Graphics & Compositing (7 weken)

Je kan je ook voor 1 module aanmelden. Wanneer je je via deze pagina aanmeld voor de volledige opleiding dan zit er een korting van € 1.250,- in de prijs verwerkt.

 

De opleiding bestaat uit 2 modules. Op de individuele pagina’s vind je uitgebreide informatie over deze modules:

Visual Storytelling & Editing (8 weken)

Motion Graphics & Compositing (7 weken)

Je kan je ook voor 1 module aanmelden. Wanneer je je via deze pagina aanmeld voor de volledige opleiding dan zit er een korting van € 1.250,- in de prijs verwerkt.

Neem contact op met een van onze studie-adviseurs via 020-462 39 39 of advies@cmm.nl voor een overzicht van de lesdagen.

Tijdens de opleiding wordt gebruik gemaakt van 2 omvangrijke readers met uitgebreide theoretische informatie, praktijkvoorbeelden en tips over alle aspecten van het vak.

De reader is inbegrepen in het lesgeld en is speciaal samengesteld door de docent.

De mogelijkheden voor een video student zijn zeer divers. Een aantal voorbeelden:

Zelfstandig Filmmaker
Een eigen scenario schrijven, produceren en verfilmen als korte speelfilm of documentaire.

Item regisseur / CamJo (Camera-journalist)
Het maken van korte items voor uitzending op televisie, vaak als onderdeel van een groter programma.

Corporate film
Het produceren en regisseren van films voor bedrijven en/of overheidsinstanties. Video wordt steeds vaker ingezet voor zowel interne als externe communicatie.

Narrowcasting
Het maken van ‘in-store’ video voor op televisieschermen in winkels. Deze video’s worden vaak per winkel op maat gemaakt.

Themakanalen
Dankzij de ontwikkeling van digitale televisie komen er steeds meer zenders en kanalen bij. De vraag naar mensen die video maken blijft daardoor groeien.

Internet content
Nederland heeft in verhouding de grootste hoeveelheid breed- band internetaansluitingen in Europa. Video kan daardoor steeds vaker ingezet worden als (interactief) onderdeel van websites.

Bij deze korte opleiding van 15 weken doe je geen theorie- en praktijkexamens.

Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Wil je een opleiding volgen die wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen en waarbij je aan je eigen portfolio werkt? Kijk dan eens naar onze opleiding Professional Video Producer (22 weken).

De korte opleiding is geschikt voor ambitieuze allround videomakers in spé, die al enige ervaring met videomontage hebben en die in een relatief korte tijd geschoold willen worden in zowel de theoretische als praktische kanten van het filmvak.

Na de opleiding heeft de student een stevige basis om te gaan werken of snel door te groeien in zowel de video-sector (producties voor bedrijven, organisaties en instellingen) als broadcast (televisie).

Benodigde voorkennis
Je dient goed om te kunnen gaan met computers. De software die tijdens de korte opleiding gebruikt wordt en veel video termen en begrippen zijn in het Engels, waardoor basiskennis van deze taal aanwezig dient te zijn.

Het is een intensieve korte opleiding en om optimaal te profiteren van de aangeboden leerstof is het goed als je al enige videomontage ervaring hebt.

Je hebt de mogelijkheid om tijdens de lessen te werken met je eigen video apparatuur of je kan gebruik maken van de professionele camera-set van CMM.

Wil je je naast video ook in 3D specialiseren? Dat kan door de opleiding 3D Producer te volgen. Je leert hierin het hele proces van het maken van 3D objecten en animaties. De combinatie van video en 3D biedt je zeer goede kansen op de arbeidsmarkt of als zelfstandige.

Lees beoordelingen over Opleiding Video Production Fast Track

 • Ik werk momenteel als freelance cameraman, regisseur en editor voor onder andere TRT, Endemol en Sanoma Media. Bij Sanoma Media houd ik me vooral bezig met de uitgave van “Inside Gamer”, een blad voor videogames. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk nieuwe opdrachten binnen te halen door mijn portfolio naar potentiële klanten toe te sturen. Ook heb ik meerdere reclamefilms en bedrijfsfilms gemaakt. Ik heb een pers-trip gemaakt naar Dubai voor een evenement dat georganiseerd was door Namco, de makers van de game “Tekken”. Daar heb ik de bedenker van de game “Call of Duty” geïnterviewd. Soms moet je risico’s durven nemen voor de beste shots. In Dubai ben ik drie keer door de politie tegengehouden, omdat ik een shot wilde maken van de beste locaties. Ik ben perfectionistisch en ga er dan ook voor.

  Voor mijn opleiding PVP bij CMM, heb ik de opleiding Institute for Information Engineering gedaan aan de HvA. Daar was ik bij Endemol begonnen als researcher en ontwerper bij Endemol Sport. Direct na de afronding van mijn opleiding ben ik bij CMM begonnen aan Professional Video Producer. PVP biedt een heel breed programma en daardoor kon ik overal terecht. Een vriend van mij heeft bij CMM op school gezeten en is later naar Staffordshire University gegaan om zijn bachelor te halen. Via hem ben ik bij CMM terecht gekomen.

  Ik ben erg blij dat ik de opleiding PVP heb gevolgd. De opbouw van de lessen heeft een logische volgorde en de lesinhoud is praktijk gericht. Harry is een goede leraar die zelfs met zijn grapjes je nog dingen probeert bij te brengen. Ik sta waar ik nu sta door CMM. Voornamelijk voor mijn CV is het erg belangrijk geweest. Zonder deze opleiding had ik nu niet als cameraman gewerkt.

  In de toekomst verwacht ik veel studio werk te kunnen doen als camera operator. Ook hoop ik leuke (inter)nationale projecten en eigen werk te kunnen produceren. Uiteindelijk wil ik graag als regisseur, cameraman en editor blijven werken. Het liefst doe ik alles met betrekking tot mijn eigen werk, waar ik verantwoordelijk ben van begin tot eind.

  “CMM heeft mij het lef gegeven om buiten als camera operator te fungeren, mensen op de juiste manier te interviewen en planmatig te werk te gaan.”

  Bilal (Professional Video Producer)
  9 / 10

Do you want to know more?

Please visit us for an appointment

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.