Masters at MultiMedia Education!
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified

Ontvang tot € 1000,- opleidingsbudget via STAP!

Veel gestelde vragen

Moet ik een computer thuis hebben om de opleiding MultiMedia Engineer te kunnen volgen bij College of MultiMedia?
Niet per se, er zijn voldoende computers op school om aan je projecten te kunnen werken. Toch raden wij studenten, die hun opleiding en toekomst serieus nemen, wel aan om een computer aan te schaffen, zodat je ook thuis aan je projecten kunt werken. Onze docenten kunnen je tijdens een open dag, informatiegesprek of tijdens het intakegesprek (na je inschrijving) adviseren.

Op de afbeeldingen op jullie website en in jullie brochures is te zien dat jullie veel Apple computers gebruiken. Is dat een probleem voor een PC-gebruiker?
Nee, absoluut geen probleem. Wij gebruiken Macs, omdat het voor ons goedkoper is in onderhoud. Tevens is het in onze ogen een platform dat gemakkelijker te gebruiken is voor onderwijs. Bijna alle software die wij op school gebruiken is industriestandaard en cross-platform compatibel. Dit betekent dat je simpelweg je projecten vanaf de Mac mee naar huis kan nemen om daar vrolijk op je PC weer verder mee te kunnen werken. Andersom werkt het natuurlijk net zo goed. Bovendien dienen je projecten zowel op Mac als PC altijd goed te functioneren. Zo moet een website in alle browsers getest worden om het voor iedereen toegankelijk te houden.

Hoeveel studenten zitten er maximaal in een groep?
Maximaal zitten er twintig studenten in een groep, zodat elke student de beschikking heeft over een computer tijdens de praktijklessen.

Hoeveel uren dien ik naast de standaard lesuren nog te besteden aan huiswerk?
Het aantal uren dat een student nodig heeft naast de standaard lesuren verschilt nogal per student. Het is afhankelijk van zijn of haar ervaring en voorkennis. Als richtlijn dien je in de parttime opleidingen rekening te houden met minimaal 10 uur in de week en voor de fulltime opleidingen tot MultiMedia Engineer minimaal 15 uur in de week.

Wat voor achtergrond hebben de studenten die komen studeren bij College of MultiMedia?
De achtergronden verschillen enorm, evenals hun interesses. CMM krijgt bijvoorbeeld afgestudeerden van de kunstacademie of van een grafisch lyceum. Maar we krijgen ook fotografen, architecten, muzikanten, ervaren grafisch vormgevers en desktop-publishers die geconfronteerd worden met opdrachten voor het internet. Of studenten met een compleet andere achtergrond, die een carriereswitch willen maken. De leeftijd ligt tussen de 18 en de 55 jaar.

Hebben de fulltime en de parttime opleiding tot MultiMedia Engineer exact hetzelfde curriculum?
Ja, de drie parttime modules hebben gecombineerd exact hetzelfde MultiMedia Engineer curriculum als dat van de fulltime opleiding.

Wat zijn de toelatingseisen?
In een persoonlijk intakegesprek kijken we voornamelijk naar je motivatie en je computervaardigheden. Daarnaast dien je de Engelse taal enigszins te beheersen omdat onze software en documentatie vaak Engelstalig zijn.

Is het ook mogelijk om specifieke onderwerpen te volgen, zoals HTML/CSS of JavaScript, te volgen bij College of MultiMedia?
Jazeker, College of MultiMedia biedt verschillende cursussen aan in programmeren, maar ook in ontwerp. Bekijk onze cursussen pagina voor ons actuele aanbod!

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.