Masters at MultiMedia Education!
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified

Ontvang tot € 1000,- opleidingsbudget via STAP!

Hoe maak jij je banners en web animaties? Flash, GIF of HTML5?
Het is algemeen bekend dat bewegende banners meer aandacht trekken dan statische banners. Jarenlang was Flash van Adobe dé standaard om geanimeerde banners te maken, maar de afgelopen jaren is het gebruik van Flash steeds verder afgenomen.

Het grote nadeel is dat de bestanden alleen via een Flash Player zichtbaar gemaakt kunnen worden en dat, na Apple, nu ook diverse andere partijen geen Flash meer ondersteunen.

HTML5

Hét alternatief voor Flash is HTML5. Het grote voordeel hiervan is dat dit een open standaard is en wordt ondersteund door alle moderne browsers.

Een mooie tool om HTML5 banners en animaties mee te maken is het in 2016 geïntroduceerde Adobe Animate CC. Dit programma maakt onderdeel uit van de Creative Cloud van Adobe en is dus beschikbaar voor iedereen met een abonnement hierop.

Met Animate kan naast HTML5 overigens ook nog steeds Flash (SWF) output worden gegenereerd, evenals AIR, SVG en Animated GIF.

Wil je zelf HTML5 banners en digitale animaties leren maken? Kijk dan eens naar onze 2-daagse training Adobe Animate & HTML5.

Wil je eerst weten of deze training geschikt voor je is, of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met een van onze adviseurs op!

Inschrijven nieuwsbrief

  • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Met dit formulier schrijf je je direct in voor onze maandelijkse nieuwsbrief updates. Blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Recent Posts


Archieven


Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.