Masters at MultiMedia Education!
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified

Ontvang tot € 1000,- opleidingsbudget via STAP!

Jesper Avôt: Ondernemer dankzij CMM


Avot Media

‘Kwaliteit gaat boven alles!’

‘Ik ben mijn schoolopleiding gestart op HAVO/VWO, maar al snel bleek dat ik liever lui dan moe was! Ik zakte steeds een beetje terug en uiteindelijk haalde ik op mijn 16e mijn VMBO-diploma. Tja… en wat toen! Leren en studeren bleek niet mijn sterkste kant. Ik was wel heel erg geïnteresseerd in computers, deed al wat aan programmeren en werd daar wel enthousiast van. Als ik maar zin had hè! Op mijn 15e bouwde ik al mijn eerste website als vakantiebaantje, alles beter dan bollen pellen.

MultiMedia Engineer opleiding

‘Mijn ouders, die veel samenwerkten met een grafische studio, hoorden daar van het bestaan van College of MultiMedia. Misschien was daar een geschikte opleiding voor mij? Mijn vader belde en wat bleek: de opleiding MultiMedia Engineer startte juist die dag. Ik kon direct komen voor een intakegesprek en dezelfde dag begon ik met de opleiding.

‘Ik ging drie dagen per week naar school, ideaal voor mij. Al snel vond ik een betaalde stage voor twee dagen per week bij GFK Daphne. Ik deed dat met veel plezier, was daar op mijn plek. Ik leerde heel veel in de opleiding en ook in de praktijk kon ik mij helemaal uitleven. Ik had mijn draai gevonden: dit was wat ik leuk vond en wat mij motiveerde.

‘Toen ik na mijn studiejaar het diploma MultiMedia Engineer had behaald, kon ik blijven bij GFK Daphne, dus had ik direct een baan. Ik heb toen bij CMM nog examen gedaan in PHP/MySQL. Dat haalde ik op mijn sloffen zonder de cursus zelf gedaan te hebben. Als je boven de 80% scoort, kun je op bepaalde voorwaarden je bachelor behalen bij Staffordshire University, waar CMM een samenwerkingsverband mee heeft. Dat was mijn doelstelling…. en ja hoor: ik scoorde 82%! Voor mij het bewijs dat ik wat in huis had. Naar de University ben ik niet gegaan, maar de wetenschap dat het had gekund, was voor mij het doel. Ik heb in totaal twee jaar bij GFK Daphne gewerkt, daar heel veel aan gehad en heel veel geleerd, maar toen begon ik toch te denken: ik wil voor mezelf beginnen, ondernemer worden. Ik was toen 19 jaar.’

Zelf ondernemen

‘Ik ben op 1 januari 2008 gestart als ondernemer met mijn bedrijf Avot Media en ik wilde het liefst gaan programmeren, omdat daar mijn hart ligt. Mijn bedrijf maakt maatwerk software en mijn eerste klant was het bedrijf van mijn ouders, dat toen het elektronica tijdschrift Media Totaal uitgaf. Mijn ouders waren in het begin ook mijn enige klant, maar vanaf 2009 begon dat te veranderen. Ik ben nu 8 jaar verder en het is een bloeiend bedrijf geworden. We werken nu met 5 vaste medewerkers en ook met freelancers. Als we extra opdrachten krijgen, is dat heel handig, maar ik wil nu verder uitbouwen in kwaliteit i.p.v. kwantiteit.

‘Wij werken nu voor een vaste groep opdrachtgevers. Dat gaat van de technische realisatie van de website van Boer Tom tot de volledige automatisering op maat van een makelaarsgroep. De makelaars zijn volledig geautomatiseerd. Ze maken een foto en die wordt automatisch doorgestuurd, hun offertes zijn qua werkwijze stukken vereenvoudigd, de facturering gaat automatisch, kortom: een makelaar kan tijd besteden aan de dingen die voor hem/haar van belang zijn. De administratieve zaken zijn volledig op maat geautomatiseerd. Wij bouwen alles zelf precies zoals de klant het hebben wil. En het mooie is: maatwerk hoeft niet perse duurder te zijn dan standaard werk! Dat bewijzen we iedere keer weer.

Kennisvergroting

‘Mijn opleiding bij CMM heeft me dus veel gebracht. Ook mijn zus die een tijd bij mij heeft gewerkt, heeft bij CMM gestudeerd. Zij heeft NIMA Digital Marketing gedaan en gebruikt dat nu ook in haar huidige eigen bedrijf. Heel leuk is ook dat onze Sam nu net gestart is met de opleiding MultiMedia Engineer, de opleiding waar ik ongeveer 10 jaar geleden mijn carrière mee begon en waardoor ik mijn eigen bedrijf heb kunnen starten. Je begrijpt dat ik die opleiding graag heb aanbevolen aan bij deze medewerker. Kennisvergroting is in onze branche namelijk heel belangrijk!’

Inschrijven nieuwsbrief

  • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Met dit formulier schrijf je je direct in voor onze maandelijkse nieuwsbrief updates. Blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Recent Posts


Archieven


Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.