Masters at MultiMedia Education!
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified

Ontvang tot € 1000,- opleidingsbudget via STAP!

Nieuw bij CMM: Adobe Experience Design
Adobe Experience Design (XD) is een nieuw programma van Adobe, voor het ontwerpen van schermen, interfaces en flows, voor websites en apps.

Je kan met XD gebruiken in de schetsachtige fase van wireframes en eenvoudige navigatie, maar ook een mock-up uitvoeren tot een fraai werkend prototype met interactie en animaties. Maar het gaat nog verder; XD laat je de ontwerpen ook makkelijk testen, delen en bespreken met anderen.

Als moderne “UX Designer” ben je méér dan een zelfstandige ontwerper die aan een fraai ontwerp werkt. Je neemt deel aan een continue wisselwerking tussen marketeers, managers, developers, testers en gebruikers. Je taken sluiten aan bij allerlei stadia van het proces, dus je tools moeten net zo flexibel inzetbaar zijn. Adobe Experience Design stelt je daartoe in staat.

Om optimaal te leren werken met deze nieuwe tool, heeft CMM hiervoor een 2-daagse training ontwikkeld.

Allereerst leer je een schetsmatige opzet te maken van wat de ‘flow’ wordt van een website of app. Welke onderdelen en/of functies gaat de website of app aan de gebruikers bieden? Hoe verloopt de navigatie? In dat stadium wordt er nog weinig gepraat over vormgeving, maar leer je wireframes te maken en te delen die alle ideeën en gedachten helpen gestalte te geven.

Gaandeweg dat proces groeit dan de behoefte aan een visueel concept, waarbij de ontwerpmatige stijl duidelijker wordt. Je leert er allerlei decoratieve en functionele elementen aan toe te voegen, zoals logo’s, iconen, knoppen, achtergronden en andere beelden. Maar je gaat ook beseffen hoe de teksten, typografie en wijze van animatie een belangrijke rol spelen in UX-design.

Omdat je nauw samenwerkt met anderen, is het snel kunnen delen, bespreken en variëren van je ontwerpen essentieel. En uiteindelijk leer je hoe je van je ontwerp de materialen en specificaties overdraagt aan developers, zodat deze kunnen worden verwerkt tot een technisch werkende website of app.

In de cursus komen bepaalde principes en mogelijkheden van HTML, CSS en JavaScript af en toe ter sprake, maar er wordt géén aandacht besteed aan het coderen of programmeren ervan.

Bezoek de cursuspagina voor meer informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven voor deze training.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Met dit formulier schrijf je je direct in voor onze maandelijkse nieuwsbrief updates. Blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Recent Posts


Archieven


Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.