Masters at MultiMedia Education!
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified

Ontvang tot € 1000,- opleidingsbudget via STAP!
Opleiding 3D Animation

Data & prijs »

Werk je al geruime tijd met Cinema 4D en wil je je 3D animatie skills verbeteren?

De opleiding 3D Animation vormt de tweede module van de opleiding 3D Producer. Tijdens 10 lessen wordt er uitgebreid ingegaan op 3D animatie, dynamische systemen en rendering.

De onderwerpen van de lessen zijn onder te verdelen in de volgende globale onderwerpen:

Animatie en Dynamische systemen

 • Timeline’s
 • Dope Sheet
 • Keyframes
 • Particles and particle modifiers
 • Dynamics
 • Volume Builder
 • MoGraph Objects
 • MoGraph Effectors and Shaders
 • MoGraph Fields

Rendering

 • Rendering
 • Multipass Rendering
 • Nodes

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken om in te stromen in deze opleiding.

MAXON Authorised Training Centre
College of MultiMedia is een MAXON Authorised Training Centre met gecertificeerde trainers.

Klassikaal, live online of blended. Jij mag kiezen!
Je kan voor deze opleiding zelf kiezen hoe je deze wil volgen; klassikaal in Amsterdam, live online of een combinatie daarvan (blended).

Volg deze opleiding met 1.000 euro korting via het STAP-budget

Algemeen
De opleiding 3D Animation vormt de tweede module van de opleiding 3D Producer en bestaat uit 10 lessen. De lessen vinden plaatst op dinsdag- en donderdagavond.

Lesopbouw
Iedere les bestaat uit twee onderdelen. Binnen het eerste gedeelte van de les zal er aan de hand van presentaties, de reader, voorbeelden en praktijkoefeningen aandacht worden besteed aan theorie. Tijdens het tweede deel van de les zal de theorie in de praktijk worden gebracht.

Studiebelasting
Om de opgedane kennis optimaal onder controle te krijgen en de praktijkopdrachten te maken is er zelfstudie vereist. Naast de lesuren dien je rekening te houden met een studiebelasting van circa 15 uur per week.

Software
Er wordt tijdens de opleiding gewerkt met het softwarepakket Cinema 4D. Een 3D Producer student werkt echter aan een basis, waarmee het overstappen naar een ander 3D pakket na het afronden van de opleiding geen probleem zal zijn.

Onze studenten komen in aanmerking voor een gratis studenten-licentie, zodat je hiermee ook thuis aan de slag kunt voor je opdrachten.

Reader
Bij de opleiding ontvang je een uitgebreide reader. Deze reader is een belangrijk naslagwerk, welke is samengesteld door de MAXON Lead Instructor van Nederland. In de reader is het lesprogramma terug te vinden, aanvullende informatie over de lessen, tips and tricks, Assignments, huisregels en afspraken, handige websites, boeksuggesties en nog veel meer.

Videolessen
Heb je een keer een les moeten missen? Geen probleem! Alle lessen van de opleiding worden opgenomen. Het is mogelijk om de lessen terug te zien op een iPad. Je dient hiervoor wel aanwezig te zijn op onze locatie in Amsterdam.

De mogelijkheden voor iemand met professionele 3D skills zijn legio en zeer gevarieerd.

Vacatures zijn vaak te vinden onder de naam Motion Graphics Designer. Een aantal voorbeelden:

Motion Graphics
Logo’s, promo’s, virtuele sets en videoclips, tegenwoordig puilen ze uit van de 3D-animaties. Tijdens de opleiding leer je om te gaan met het broadcast formaat, op zo’n manier dat 3D-animaties gecombineerd kunnen worden met video-materiaal.

Grafische industrie / Product en Packaging Design
3D-animatie wordt vaak gebruikt voor het creëren van virtuele productpresentaties. Met behulp van 3D-animatie hoeft het product niet eens echt te bestaan en kan de klant er toch al een goed beeld van krijgen.

(Interieur) Architectuur
Na het volgen van de opleiding kan je van zowel interieur als exterieur een virtuele representatie maken. Je kan werken met geavanceerde sfeerbepalende belichtingstechnieken die ontbreken in CAD-pakketten.

Lees hier het verhaal van een student die deze opleiding heeft gevolgd.
“Wat ik bedenk kan ik maken in 3D. Hoe gek het ook is.”

De opleiding 3D Animation is de tweede module van de volledige opleiding 3D Producer. Om toegelaten te worden dien je al geruime tijd met Cinema 4D te werken. Een intake-gesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure.

Lees beoordelingen over Opleiding 3D Animation

 • Creatief bezig zijn in de vorm van werken met Adobe-programma’s en Cinema4D zijn mijn passie. “Maken”, “Scheppen”, dat zijn de zaken waar ik me het liefst mee bezig houd. CMM biedt mij die mogelijkheid.Enige kennis van Illustrator en Photoshop had ik al, maar toen ik op het punt kwam dat ik besloot op me beroepsmatig te willen gaan bezig houden met computer-graphics, bood CMM mij die mogelijkheid dit vakgebied verder uit te diepen. Ik zag op internet dat CMM Adobe, Maxon en Apple gecertificeerd was en toen heb ik een afspraak voor intake gesprek gemaakt.

  De opbouw van de cursus/opleiding is zeer breed. Je maakt ook kennis met alle “randgebieden” omtrent de door jou gekozen richting. Het team van vakmensen dat lesgeeft aan het CMM is zeer professioneel. De sfeer is aangenaam, de locatie van het gebouw is goed en alle facilitaire voorzieningen zijn ook super.

  Mijn voorkennis voor de cursus was op hobbymatig niveau illustrator/ photoshop, de passie en interesse in 3D illustratie/ animatie hebben mij de keuze laten maken om deze opleiding te gaan volgen. Ik heb voor CMM gekozen vanwege de certificaten van Adobe/ Apple. De opbouw/structuur/docenten vond ik uitstekend. Deze opleiding heeft mij zeker veel meer kennis gegeven en ik kan hier goed verder mee werken.

  “Super goed team van leraren, zeer gemotiveerd, prettige locatie en manier van lesgeven.”

  Ronald (3D Producer)
  9 / 10
 • Dankzij de studie fotografische vormgeving had ik al enige ervaring met Photoshop en had ik ervaring met belichting en compositie. Ik werk momenteel aan mijn portfolio en ben op zoek naar een baan/ stage passend bij de studie 3D Producer. Ik was erg geïnteresseerd in het 3D modellen en de opleiding bij CMM leek mij de beste optie.

  Na het kennismakingsgesprek met de docent had ik een betere indruk van CMM dan andere opleidingen in deze richting. Het lesmateriaal was erg leuk en de enthousiaste manier waarop werd lesgegeven zorgde ervoor dat de opleiding geen moment saai was. We werden goed begeleid en konden altijd met vragen bij de docent terecht. De opleiding heeft mij duidelijkheid gebracht in welke richting ik werkzaam wil zijn. Het “ 3D Producen” heeft mij erg enthousiast gemaakt en heeft mij, naast een diploma, een nieuwe hobby opgeleverd. Ik verwacht een stage/ baan te vinden waarbij ik mijn kennis kan toepassen en verder ontwikkelen. De opleiding was erg boeiend, leerzaam en ontzettend leuk dankzij de manier van lesgeven en gezelligheid met mijn klasgenoten.

  “Het “3D Producen” heeft mij erg enthousiast gemaakt en mij, naast een diploma, een hobby opgeleverd.”

  Tim (3D Producer)
  9 / 10
 • Toen ik een halfjaar geleden begon met de opleiding voor 3d-producer, wist ik niet precies wat ik van 3d kon verwachten. Ik wist bijna niets van de achterliggende techniek maar als vormgever en illustrator was ik altijd al geïnteresseerd in animaties en in hyper-realistische illustraties. Omdat ik mij met mijn 48 jaar geen wizzkid meer durf te noemen, heb ik de stap om het te leren eigenlijk nooit genomen. Maar 3d heeft de toekomst in mijn vak, dus je kan er eigenlijk niet meer omheen.

  Ik ben bij CMM gekomen door een gelukkige combinatie van een een opdrachtgever die mij had gevraagd of ik 3d-animaties kon maken en van een tip van mijn Apple leverancier. Na de opleiding van het afgelopen halfjaar ben ik nu totaal gegrepen door het ‘3d virus’ (een tweede jeugd?). Het programma Cinema4d blijkt voor mij een fantastisch nieuw middel waarmee ik mij creatief geweldig kan uiten. Niet alleen in 3d-animaties maar ook in real-life 3d-illustraties (fotorealistisch maar dan met een heleboel meer).

  Net zoals elk nieuwe programma lijkt het in de eerste weken erg complex maar het deskundige en toegewijde CMM-team loodst je op een heel plezierige manier door die eerste fase heen. En dat doen ze ook met elke volgende fase. Gaandeweg wen je aan de terminologie, de veelheid van keuzes, die het programma complex maar daardoor ook zo geweldig veelzijdig en krachtig maken, en bovenal aan het programma zelf. En door de aanpak van de opleiding, de gedegen theorie en de to-the-point praktische oefeningen en opdrachten krijg je op den duur echt het gevoel dat je tot de kern van het programma doordringt.

  Nu ik de opleiding heb afgerond, ben ik klaar voor het grote werk. Natuurlijk zal ik nog veel ervaring moeten opdoen voordat ik mijzelf een ervaren 3d-producer kan noemen, maar de uitstekende basis is gelegd, dus op dat proces verheug ik mij al.

  “Het was een intensieve, leuke en zeer leerzame tijd. Een aanrader…!”

  Gijs Bierenbroodspot (3D Producer)
  10 / 10

Meer weten?

Kom langs voor een afspraak

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.