Masters at MultiMedia Education!
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
Front-End Developer
Bekijk ook:

De opleiding Front-End Developer is het vervolg op de opleiding Web Designer en de tweede module van de volledige opleiding MultiMedia Engineer.

Wil je professioneel Front-End Developer worden? Deze opleiding maakt het mogelijk om als professional aan de slag te gaan in nieuwe media. De gecertificeerde docenten leren je in 4 maanden (fulltime) of 6 maanden (parttime) hoe je in de praktijk alle onderdelen in de productie van web gebaseerde projecten samenbrengt tot een eindproduct.

Het internet, multimedia, interactiviteit en mobile devices zijn erg belangrijk in communicatie en niet meer weg te denken uit de hedendaagse praktijk. Goed opgeleide specialisten op deze gebieden zijn dan ook erg gewild. Deze diepgaande opleiding zorgt voor een brede basis waardoor je multifunctioneel inzetbaar bent.

In de opleiding Front-End Developer, breng je de in Web Designer behandelde stof verder in de praktijk. Je behandelt het traject van conceptontwikkeling tot aan het publiceren van je dynamische, interactieve productie op het web, mobile devices of als stand-alone product.

Schema opleiding Front-End Developer

In de opleiding Front-end Developer worden de reeds bekende onderwerpen als audio, video, GUI-design en projectplanning verder uitgediept. Een belangrijk onderdeel van deze opleiding is het toevoegen van dynamische, interactieve content aan je productie.
We starten met het verdiepen van de CSS kennis en leren je responsive design. Vervolgens leer je onder andere hoe je interactieve HTML5 animaties maakt met behulp van Adobe Animate en interactie op basis van de scripttaal JavaScript en jQuery. We behandelen ook alles over het produceren van 3D modellen en animaties.
De opleiding wordt afgerond met een theoretisch en praktijk examen. Na succesvolle afronding ontvang je het Web Engineer diploma.

Overzicht onderwerpen

Video
Totaalbeleving speelt een steeds belangrijkere rol, daarom besteden we een aantal lessen aan het integreren van video, zodat je door middel van HTML5 technieken ook bewegend beeld en geluid aan jouw website kan toevoegen.

Authoring CSS
De aanwezige HTML kennis gaan we verder uitbreiden met de taal CSS, waarmee je de content optimaal gaat opmaken. Daarbij houden we rekening met verschillende devices, zodat je website responsive is.

Interaction en animaties
In dit onderdeel gaan we de website interactief maken. Enerzijds leren we HTML5 animaties te maken met Adobe Animate en andere HMTL5 editors. Maar vervolgens leren we je ook zelf interactie te programmeren, hiervoor maak je jezelf de taal JavaScript eigen in combinatie met jQuery.

3D
We nemen je mee in de wereld van 3D en leren je om zelf foto-realistisch artwork te maken en te animeren. Of het nou is het bouwen van een 3D model of een virtuele omgeving, jij draait je hand er niet meer voor om.

 

Front-End Developer is onderdeel van de opleiding Web Engineer en MultiMedia Engineer, maar kan ook als losse opleiding gevolgd worden.

De opleiding Front-End Developer kan zowel part-time als full-time gevolgd worden. Ook tijdens de fulltime variant is er voldoende tijd om naast je studie te werken.

Schema opleiding Web Engineer onderdeel Front-End Developer  Schema opleiding MultiMedia Engineer onderdeel Front-End Developer

De part-time variant start twee keer per jaar in september en februari. Hierbij is er de mogelijkheid om de opleiding in de avond te volgen op maandag en woensdag of op zaterdag overdag. Dit is afhankelijk van de groepsgrootte en jouw persoonlijke voorkeur.

Naast de lesuren moet je rekening houden met een studiebelasting van 10 tot 15 uur per week.

Inschrijving is ook mogelijk voor de full-time opleiding. Hierbij is een Front-End Developer een onderdeel binnen de opleiding Web Engineer en MultiMedia Engineer. De full-time opleiding is drie halve dagen per week en lesdagen zijn op maandag, dinsdag en woensdag. Informatie over de startdata voor Front-End Developer is op aanvraag beschikbaar.

Tijdens de opleiding Front-End Developer maak je onder andere gebruik van het officiële lesmateriaal vanuit onze partners zoals Apple en Adobe. Daarnaast ontvang je per module een reader, boordevol aanvullende informatie, opdrachten en tips. Deze readers zijn met zorg samengesteld door ons docententeam.

De readers zijn inbegrepen in het lesgeld. Voor de boeken ontvang je een boekenlijst. Tevens zijn de meeste van deze boeken digitaal te downloaden, waardoor je ze makkelijk op een iPad of andere tablet kunt zetten.

College of MultiMedia (CMM) leidt mensen op tot multimediaspecialist. In de afgelopen jaren zijn veel getalenteerde studenten afgestudeerd en met succes een carrière begonnen als ontwerper, ontwikkelaar of adviseur op het gebied van multimedia. Velen zijn na hun opleiding als zelfstandige aan de slag gegaan.

Anderen werken in dienstverband voor grote en kleine bedrijven, waaronder Amstel, SBS, NS, Hema en verschillende reclamebureaus. College of MultiMedia heeft een goede relatie met meerdere organisaties in de branche en wordt dan ook vaak gevraagd voor studenten die klaar zijn met hun studie en op zoek zijn naar werk. Alle actuele vacatures hangen op één van de borden op school en worden wekelijks ververst. Bespreek jouw carrièremogelijkheden tijdens een vrijblijvend intakegesprek.

De mogelijkheden voor een student met het MultiMedia Engineer diploma zijn zeer uitgebreid en onder te verdelen in een aantal categorieën:

Designer/Ontwerper
Als designer ontwerp je met behulp van programma’s als Photoshop, Flash en Illustrator webpagina’s. Je bent de creatieve link tussen de developer en de klant en weet wat er technisch mogelijk is.

Developer/Ontwikkelaar
Als developer voel je je aangetrokken tot de meer technische kant van de opleiding. Met bijvoorbeeld Javascript, HTML, CSS en ActionScript bouw je de meest geavanceerde websites, animaties en applicaties.

Webmaster
De veelzijdige functie van webmaster bevat het technisch beheer, het installeren, programmeren en onderhouden van een website of webserver. Je bent naast de technische kant vaak ook verantwoordelijk voor de inhoud van een website.

Freelancer
De vrijheid van werken als freelancer is voor veel van onze studenten aantrekkelijk. Dit kan in allerlei verschillende functies, zoals hierboven genoemd. Je kunt je eigen weg kiezen en alle facetten van de opleiding met elkaar combineren of je juist specialiseren.

Consultant
Grote bedrijven hebben vaak hun eigen Multimedia afdeling. Als MME afgestudeerde zou je een adviserende of sturende functie kunnen uitoefenen. Je weet wat mogelijk is met welke middelen en zorgt samen met een team voor optimale resultaten.

Om de theoretische kennis tussentijds te toetsen, vinden er een aantal testen plaats. De vaardigheden worden beoordeeld aan de hand van praktijkopdrachten. De definitieve beoordeling wordt voor het grootste deel gebaseerd op het eindproject en het theorie-examen. Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat of diploma.

Afhankelijk van de opleiding, zijn in de curricula verschillende officiële Apple, Adobe of Avid cursussen geïntegreerd. Deelname aan de examens van deze onderdelen is geen vereiste voor het certificaat of het diploma van de opleiding.

Nadat je je diploma Front-End Developer of Web Engineer hebt behaald, kun je je bij ons nog verder specialiseren.

Web Developer
Als vervolg op Front-End Developer en Web Engineer bieden we in één lijn Web Developer aan. Programmeren is een belangrijk onderdeel van de opleiding. We gaan in deze derde module richting de back-end. We hebben uitgebreid aandacht voor PHP/MySQL en gaan aan de slag met frameworks zoals WordPress en Zend. Hiermee kun je een CMS opzetten. Maar leren we ook te programmeren met ActionScript voor het maken van Android/iOS/desktop apps.

Bachelor of Science
Sinds 2005 heeft CMM een samenwerkingsverband met Staffordshire University in Engeland. Dit maakt het mogelijk om na het volgen van de gehele opleiding MultiMedia Engineer en de opleiding PHP/MySQL, in één jaar een Bachelor titel te behalen.

Professional Video Producer
Wil je na Web of MultiMedia Engineer, waarin je al een aantal zaken op het gebied van video leert, je verder specialiseren, dan kan dat door de opleiding Professional Video Producer te volgen. Je wordt hierin opgeleid tot volwaardig allround videomaker.

3D Producer
In de huidige multimedia is 3D een op zichzelf staand begrip. De opleiding 3D Producer is dus een goede uitbreiding op de opleiding MultiMedia Engineer, waarbij je leert animaties te maken, scenes te bouwen en geweldig is voor motion graphics.

Cursussen
Als student bij CMM ontvang je standaard 20% korting op alle losse cursussen die wij geven. Hierbij kun je kiezen uit het uitgebreide aanbod dat wij als Adobe Authorised Training Centre, Apple Authorized Training Center, Avid Learning Partner Professional en Maxon Certified Trainings Center geven.

De opleiding is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een uitdaging in nieuwe media en zijn/haar kennis is MultiMedia graag wil uitbreiden om toe te passen op professioneel of hobbymatig gebied. Je dient goed om te kunnen gaan met computers en de algemene software eigenschappen te beheersen. De software en een gedeelte van het lesmateriaal is in het Engels waardoor de kennis van deze taal ook aanwezig dient te zijn. Daarnaast dien je de kennis en vaardigheden te bezitten van een Web Designer, zoals o.a. Projectplanning, Photoshop, HTML en Dreamweaver.

Nadat je je hebt ingeschreven en voorafgaand aan de definitieve toelating vindt er een persoonlijk intake gesprek met één van onze docenten plaats. Criteria voor toelating zijn:

 • Motivatie
 • Computer vaardigheden
 • Affiniteit met multimedia
 • Een goed begrip van de Engelse taal
 • De stof uit de opleiding Web Designer
Lees beoordelingen over Opleiding Front-End Developer

 • Ik ben in het verleden werkzaam geweest als financieel adviseur. Door de financiële crisis kwam er steeds minder werk binnen en ben ik mezelf gaan verdiepen in de mogelijkheden om een nieuwe carrière te starten. Ik ben geïnteresseerd in een carrière als webdesigner, omdat ik graag mijn creativiteit in mijn werk wil gebruiken en deze branche is zo breed, dat er altijd vraag bestaat. Via de website van CMM heb ik de opleiding Web Engineer gevonden en werd ik goed geïnformeerd over de mogelijkheden die de opleiding mij biedt. In het intakegesprek met de docent werden de enige vragen die ik had nog beantwoord.

  Nu ik met de opleiding begonnen ben, ben ik blij dat ik de keuze heb gemaakt om de opleiding bij CMM te volgen. De lessen worden professioneel gegeven en gaan diep in op de stof. Het is hard werken en veel oefenen, maar daar krijg je bij CMM wel de gelegenheid toe. Zo maak ik bijvoorbeeld regelmatig buiten de lessen gebruik van de studentencomputers. Ik vind het fijn dat ik bij CMM altijd met vragen terecht kan bij zowel docenten als personeel, CMM is erg professioneel en enthousiast.

  De opleiding heeft me nu al veel opgeleverd. Allereerst weet ik nu zeker dat ik als professioneel Web Designer wil werken en daarnaast heb ik inmiddels ook 2 opdrachten binnen weten te halen via mijn persoonlijke netwerk. 

  “CMM is praktijkgericht, servicegericht, professioneel en enthousiast”

    03/11/2015
  Humphrey (Web Engineer)
  9 / 10
 • In die snelle cursussen leer je veelal html’en met een WYSIWYG-editor zoals Edge of Dreamweaver. Maar als ergens een fout in de code zit, zal je er wel achter moeten komen waar die zit. Ik heb op CMM geleerd om html uit mijn hoofd te schrijven. Als er dan nog iets mis is, heb ik de fout zo gevonden. Al met al heb ik niet alleen geleerd met software te werken, maar heb ik mij ook de theorie eigengemaakt.

    03/11/2015
  Marc (MultiMedia Engineer)
  9 / 10

Meer weten?

Kom langs voor een afspraak

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.