Masters at MultiMedia Education!
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified

Motion Graphics & Compositing is de tweede module van de opleiding Professional Video Producer.

Vaak wordt er gebruik gemaakt van grafische bestanden en animaties om de kijker een beter inzicht te geven in het onderwerp van het verhaal. Ook worden dan speciale technieken zoals bijv. chromakey toegepast om een kunstmatige virtuele omgeving te creëren.

Doel van deze module is het leren toepassen van deze vaardigheden bij het maken van een grafisch vormgegeven video/muziek clip, leader of animatie.

Onderdelen:

 • multilayering
 • video and alpha channels
 • keying, matting & rotoscoping
 • motion tracking
 • understanding 3D
 • integrating graphics & animation

Software:

 • Adobe Photoshop
 • Adobe After Effects

Motion Graphics & Compositing wordt gegeven door professionals die dagelijks met hun vak bezig zijn en daardoor goed weten wat er speelt, zowel op technisch als creatief vlak, en weten wat de ontwikkelingen zijn op de video-arbeidsmarkt. Naast deze professionals bevat de opleiding ook enkele gastdocenten uit de branche.

Doel van de module is om de student inzicht te geven in het volledige proces van het maken van een bewegend beeld- en geluidverhaal. Van concept tot scenario , van budgettering tot oplevering, van een eenvoudige montage tot een interactief project met complexe grafische technieken.

 

 • briefing en concept
 • uitwerking concept op papier (scenario, storyboard)
 • productie (research, breakdown, draaiboek, budgettering)
 • acquisitie (opnames, verzamelen extra beeld- en geluidsmateriaal)
 • postproductie (montage beeld en geluid, graphics, audiomix)
 • oplevering en presentatie

De module wordt afgesloten met een theorietest en een praktijkopdracht.
Als je de gehele opleiding met succes hebt doorlopen, dan ontvang je het certificaat Professional Video Producer.

De lesdagen zijn op dinsdag- en donderdagavond.

Naast de lesuren moet je rekening houden met een studiebelasting van 10 tot 12 uur per week (met een piek bij deadlines).

Tijdens deze module maak je onder andere gebruik van het officiële lesmateriaal vanuit onze partners zoals Apple en Adobe. Daarnaast ontvang je een reader, boordevol aanvullende informatie, opdrachten en tips. Deze readers zijn met zorg samengesteld door ons docententeam.

De reader is inbegrepen in het lesgeld. Voor de boeken ontvang je een boekenlijst. Tevens zijn de meeste van deze boeken digitaal te downloaden, waardoor je ze makkelijk op een iPad of andere tablet kunt zetten.

De mogelijkheden voor een student video student zijn divers. Een aantal voorbeelden:

Zelfstandig Filmmaker Een eigen scenario schrijven, produceren en verfilmen als korte speelfilm of documentaire.

Item regisseur / CamJo (Camera-journalist) Het maken van korte items voor uitzending op televisie, vaak als onderdeel van een groter programma.

Corporate film Het produceren en regisseren van films voor bedrijven en/of overheidsinstanties. Video wordt steeds vaker ingezet voor zowel interne als externe communicatie.

Narrowcasting Het maken van ‘in-store’ video voor op televisieschermen in winkels. Deze video’s worden vaak per winkel op maat gemaakt.

Themakanalen Dankzij de ontwikkeling van digitale televisie komen er steeds meer zenders en kanalen bij. De vraag naar mensen die video maken blijft daardoor groeien.

Internet Nederland heeft in verhouding de grootste hoeveelheid breed- band internetaansluitingen in Europa (rond de 80%). Video kan daardoor steeds vaker ingezet worden als (interactief) onderdeel van websites.

Om de theoretische kennis tussentijds te toetsen, vinden er een aantal testen plaats. De vaardigheden worden beoordeeld aan de hand van praktijkopdrachten. De definitieve beoordeling wordt voor het grootste deel gebaseerd op het eindproject en het theorie-examen.

Afhankelijk van de opleiding, zijn in de curricula verschillende officiële Apple, Adobe of Avid cursussen geïntegreerd. Deelname aan de examens van deze onderdelen is geen vereiste voor het certificaat of het diploma van de opleiding.

Nadat je deze module hebt afgerond, kun je natuurlijk altijd nog verder met een vervolgstudie. Of onze andere modules uit deze serie:

Professional Video Producer
Wil je professioneel aan de slag als videomaker? Volg dan onze opleiding Professional Video Producer!

Modules
– Visual Storytelling & Editing
– Motion Graphics & Compositing
– Interactive Storytelling & Presentation

3D Producer
Wil je na Professional Video Producer, je ook in 3D specialiseren, dan kan dat door de opleiding 3D Producer te volgen. Je leert hierin het hele proces van het maken van 3D objecten en animaties.

Cursussen
Als student bij CMM ontvang je standaard 20% korting op alle losse cursussen die wij geven. Hierbij kun je kiezen uit het uitgebreide aanbod dat wij als Adobe Authorised Training Centre, Avid Learning Partner Professional en Maxon Certified Trainings Center geven.

 

De module is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een uitdaging in nieuwe media en zijn/haar kennis in Video graag wil uitbreiden om toe te passen op professioneel of hobbymatig gebied. Je dient goed om te kunnen gaan met computers en de algemene software eigenschappen te beheersen. De software en een gedeelte van het lesmateriaal is in het Engels waardoor de kennis van deze taal ook aanwezig dient te zijn.

Nadat je je hebt ingeschreven en voorafgaand aan de definitieve toelating vindt er een persoonlijk intake gesprek met één van onze docenten plaats. Criteria voor toelating zijn:

– goede omgang met computers en de algemene software-eigenschappen
– kennis van de Engelse taal

Meer weten?

Kom langs voor een afspraak

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.