Masters at MultiMedia Education!
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
Aanbieding Adobe CC bij MultiMedia Engineer

De opleiding MultiMedia Engineer (MME) is dé opleiding voor nieuwe media, interaction- en webdesign. Deze wordt verzorgd door gecertificeerde docenten uit de branche en hiermee kun je binnen 12 of 18 maanden je diploma op een flexibele part-time en full-time manier behalen en direct aan de slag kan binnen de branche.

De structuur van de opleiding integreert de essentiële front-end en back-end onderwerpen in de meest diepgaande vorm. Naast de noodzakelijke theorie bevat de opleiding vooral veel praktijk. Gedurende de opleiding maak je veel praktijkoefeningen, opdrachten en een eindproject, waaronder een drietal websites en publicaties voor mobile devices. Na afronding van de opleiding ben je in staat om als professionele webdesigner, ontwikkelaar, freelancer of consultant aan de slag te gaan.

De opleiding bestaat uit de volgende 3 modules, die ook los te volgen zijn (in die volgorde):

 1. Web Designer
 2. Front-End Developer
 3. Web Developer

Door de digitalisering van de maatschappij, zal de vraag naar Web en App Developers steeds groter worden. College of MultiMedia stemt de inhoud van de opleiding continu af op de vraag vanuit de (arbeids)markt. Doordat wij regelmatig specialistische trainingen verzorgen voor uiteenlopende bedrijven, zijn we goed op de hoogte van de vaardigheden die (nieuwe) medewerkers moeten bezitten. Tijdens de opleiding ontwikkel je een eigen portfolio, waarmee je na afloop kan aantonen wat je daadwerkelijk kunt.

Gratis Adobe CC
Bij deze opleiding krijg je een jaar lang gratis toegang tot de volledige Adobe Creative Cloud t.w.v. € 235,95!

Lees hier het verhaal van een student die deze opleiding heeft gevolgd.
“Ondernemer dankzij CMM”.

De opleiding MultiMedia Engineer heeft een veelomvattend lesprogramma waarin je diep ingaat op alle disciplines die nodig zijn voor professioneel web- en interaction design. Deze disciplines zijn: projectplanning (concepting), het ontwerpen van grafische gebruikersinterfaces (GUI design), audio- en video productie, het maken van graphics (digitale beelden) en web-authoring.

flow

Naast de algemene kennis die je wordt bijgebracht over onder andere projectplanning, projectmanagement en bestandsformaten ga je snel de diepte in. In onze uitgebreide opleiding leer je zelf graphics te ontwerpen en bewerken; vervolgens leren we je alles van HTML, zodat je deze taal zelf kunt lezen, schrijven en toepassen. Ook besteden we aandacht aan het bewerken van audio en video.

In het tweede module verdiepen we de CSS kennis en leer je responsive design. Vervolgens leer je onder andere hoe je interactieve HTML5 animaties maakt met behulp van Adobe Animate en interactie op basis van de scripttaal JavaScript en jQuery. Ook gaan we in op het produceren van 3D modellen en animaties.

We gaan in de derde module komen diepgaande front-end onderwerpen aan de orde en gaan we richting de back-end. Objectmatig programmeren (scripten) in PHP/MySQL en het werken met populaire frameworks (b.v. Zend, Laravel, Symphony) vormt de basis van deze module. Ook wordt aandacht besteed aan front-end technieken als GIT version control, JavaScript Taskrunners, JSON (JavaScript Object Notation), AJAX (Asynchronous JavaScript and XML) en REST API (Representational state transfer). Het ontwikkelen van web applicaties, WordPress templates en het opzetten van een e-commerce website met Magento maken deze module helemaal compleet.

De opleiding wordt afgerond met een theoretisch en praktijk examen. Na succesvolle afronding ontvang je het MultiMedia Engineer diploma.

Overzicht onderwerpen

Multimedia Introductie
We behandelen o.a. multimedia technologie, bestandsformaten en kleurensystemen.

Projectmanagement en concepting
Nu we de basis kennen gaan we aan de slag met Interface design, communicatiestijlen, brainstormen, het maken van een stijlboek en storyboard.

Graphics
Voor het ontwerpen moet je natuurlijk een goede tool hebben, wij gebruiken hiervoor de industrie standaard Photoshop.
In de opleiding wordt het hele pakket met alle features behandeld.

Authoring HTML
We leren eerst HTML te schrijven in “kale” teksteditors en zorgen dat je je de gehele taal eigen maakt. Vervolgens gaan we het toepassen in wysiwyg editors. We gebruiken hiervoor Adobe Dreamweaver, waarmee je met de CSS-designer de HMTL en CSS leert inzetten om een mooie website te maken die aan de SEO regels voldoet.

Audio en Video
Totaalbeleving speelt een steeds belangrijkere rol, daarom besteden we een aantal lessen aan audio en video, zodat je door middel van HTML5 technieken ook bewegend beeld en geluid aan jouw website kan toevoegen.

Authoring CSS
De opgedane HTML kennis gaan we verder uitbreiden met de taal CSS, waarmee je de content optimaal gaat opmaken.
Daarbij houden we rekening met verschillende devices, zodat je website responsive is.

Interaction en animaties
In dit onderdeel gaan we de website interactief maken. Enerzijds leren we HTML5 animaties te maken met Adobe Animate en andere HMTL5 editors. Maar vervolgens leren we je ook zelf interactie te programmeren, hiervoor maak je jezelf de taal JavaScript eigen in combinatie met jQuery.

3D
We nemen je mee in de wereld van 3D en leren je om zelf foto-realistisch artwork te maken en te animeren. Of het nou is het bouwen van een 3D model of een virtuele omgeving, jij draait je hand er niet meer voor om.

Authoring PHP/MySQL
Je leert het opzetten van een eigen test omgeving in MAMP, de syntax van PHP inclusief alle bijkomende zaken als data security en het koppelen van een database aan een website door middel van MySQL. Maar ook het opzetten van een WordPress CMS wordt behandeld en het kunnen werken met andere Frameworks zoals Zend.

Authoring ActionScript 3.0
We gaan een project of een game programmeren met ActionScript en deze geschikt maken voor publicatie als een Android, iOS of desktop app.

Een volledig lesoverzicht is op aanvraag beschikbaar. Neem hiervoor contact op met een van onze opleidingsadviseurs.

De opleiding MultiMedia Engineer bestaat uit drie samenhangende modules: Web Designer, Front-End Developer en Web Developer. Deze modules zijn ook als losse opleiding te volgen.

De opleiding kan zowel in part-time als full-time variant worden gevolgd. Zodoende is er de mogelijkheid om deze studie naast je werk te volgen of tegelijkertijd je eigen bedrijf op te zetten.

traject_mme

De full-time opleiding is drie halve dagen per week en start twee keer per jaar in februari en september. Lesdagen zijn op maandag, dinsdag en woensdag.

De part-time variant start ook twee keer per jaar in februari en september. Hierbij is er de mogelijkheid om de opleiding op maandag- en woensdagavond te volgen of op zaterdag overdag.

Bij part-time studeren start elk semester een module. Lesdagen en lestijden zoals rechts aangegeven gelden voor de eerste module.
De tweede module kan wisselen qua indeling.

Naast de lesuren moet je rekening houden met een studiebelasting van 10 tot 15 uur per week.

Tijdens de opleiding MultiMedia Engineer maak je onder andere gebruik van het officiële lesmateriaal vanuit onze partners als Apple en Adobe. Daarnaast ontvang je per module een reader, boordevol aanvullende informatie, opdrachten en tips. Deze readers zijn met zorg samengesteld door ons docententeam.

De readers zijn inbegrepen in het lesgeld. Voor de boeken ontvang je een boekenlijst. Tevens zijn de meeste van deze boeken digitaal te downloaden waardoor je ze makkelijk op je iPad kunt zetten.

College of MultiMedia (CMM) leidt mensen op tot multimediaspecialist. In de afgelopen jaren zijn veel getalenteerde studenten afgestudeerd en met succes een carrière begonnen als ontwerper, ontwikkelaar of adviseur op het gebied van multimedia. Velen zijn na hun opleiding als zelfstandige aan de slag gegaan. Anderen werken in dienstverband voor grote en kleine bedrijven waaronder Amstel, SBS, NS, Hema en verschillende reclamebureaus. College of MultiMedia heeft een goede relatie met meerdere organisaties in de branche en wordt dan ook vaak gevraagd voor studenten die klaar zijn met hun studie en op zoek zijn naar werk. Alle actuele vacatures hangen op één van de borden op school en worden wekelijks ververst. Bespreek jouw carrièremogelijkheden tijdens een vrijblijvend intakegesprek.

De mogelijkheden voor een student met het MultiMedia Engineer diploma zijn zeer uitgebreid en onder te verdelen in een aantal categorieën:

Designer/Ontwerper
Als designer ontwerp je met behulp van programma’s als Photoshop, Flash en Illustrator webpagina’s. Je bent de creatieve link tussen de developer en de klant en weet wat er technisch mogelijk is.

Developer/Ontwikkelaar
Als developer voel je je aangetrokken tot de meer technische kant van de opleiding. Met bijvoorbeeld Javascript, HTML, CSS en ActionScript bouw je de meest geavanceerde websites, animaties en applicaties.

Webmaster
De veelzijdige functie van webmaster bevat het technisch beheer, het installeren, programmeren en onderhouden van een website of webserver. Je bent naast de technische kant vaak ook verantwoordelijk voor de inhoud van een website.

Freelancer
De vrijheid van werken als freelancer is voor veel van onze studenten aantrekkelijk. Dit kan in allerlei verschillende functies, zoals hierboven genoemd. Je kunt je eigen weg kiezen en alle facetten van de opleiding met elkaar combineren of je juist specialiseren.

Consultant
Grote bedrijven hebben vaak hun eigen Multimedia afdeling. Als MME afgestudeerde zou je een adviserende of sturende functie kunnen uitoefenen. Je weet wat mogelijk is met welke middelen en zorgt samen met een team voor optimale resultaten.

Om de theoretische kennis tussentijds te toetsen, vinden er een aantal testen plaats. De vaardigheden worden beoordeeld aan de hand van praktijkopdrachten. De definitieve beoordeling wordt voor het grootste deel gebaseerd op het eindproject en het theorie-examen. Na succesvolle afronding ontvang je het diploma MultiMedia Engineer.

Afhankelijk van de opleiding, zijn in de curricula verschillende officiële Apple, Adobe of Avid cursussen geïntegreerd. Deelname aan de examens van deze onderdelen is geen vereiste voor het certificaat of het diploma van de opleiding.

Nadat je bent afgestudeerd kun je natuurlijk altijd nog verder met een vervolgstudie. De opleiding MultiMedia Engineer is een prima opstap naar je Bachelor of Science diploma.

PHP/MySQL
De korte opleiding PHP/MySQL is bedoeld voor internet ontwikkelaars die willen leren hoe je programmeert in PHP/MySQL en hoe dat ingezet kan worden om database-applicaties te bouwen én te integreren in een website.

Bachelor of Science
Sinds 2005 heeft CMM een samenwerkingsverband met Staffordshire University in Engeland. Dit maakt het mogelijk om na het volgen van de gehele opleiding MultiMedia Engineer en de opleiding PHP/MySQL, in één jaar een Bachelor titel te behalen.

Professional Video Producer
Wil je na MultiMedia Engineer, waarin je al een aantal zaken op het gebied van video leert, je verder specialiseren, dan kan dat door de opleiding Professional Video Producer te volgen. Je wordt hierin opgeleid tot volwaardig allround videomaker.

3D Producer
In de huidige multimedia is 3D een op zichzelf staand begrip. De opleiding 3D Producer is dus een goede uitbreiding op de opleiding MultiMedia Engineer, waarbij je leert animaties te maken, scenes te bouwen en geweldig is voor motion graphics.

Cursussen
Als student bij CMM ontvang je standaard 20% korting op alle losse cursussen die wij geven. Hierbij kun je kiezen uit het uitgebreide aanbod dat wij als Adobe Authorised Training Centre, Avid Learning Partner Professional en Maxon Certified Trainings Center geven.

De opleiding is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een uitdaging in nieuwe media en zijn/haar kennis is MultiMedia graag wil uitbreiden om toe te passen op professioneel of hobbymatig gebied. Je dient goed om te kunnen gaan met computers en de algemene software eigenschappen te beheersen. De software en een gedeelte van het lesmateriaal is in het Engels waardoor de kennis van deze taal ook aanwezig dient te zijn.

Nadat je je hebt ingeschreven en voorafgaand aan de definitieve toelating vindt er een persoonlijk intake gesprek met één van onze docenten plaats. Criteria voor toelating zijn:

 • Motivatie
 • Computer vaardigheden
 • Affiniteit met multimedia
 • Een goed begrip van de Engelse taal
Lees beoordelingen over Opleiding MultiMedia Engineer

 • In mijn vorige opleiding kwam in aanraking met aspecten van multimedia en dat vond ik zo interessant dat ik er voor gekozen heb bij CMM de opleiding MultiMedia Engineer te volgen. Ondanks dat ik weinig voorkennis had van onderdelen als Web Design en Web Designer, besloot ik er toch voor te gaan. Als ik het doe, dan doe ik het goed!

  Ik vind de opleiding leuk, het is makkelijk te volgen en vooral de praktijklessen zijn heel leuk. Je ziet iedereen in de klas meteen energieker worden als we met praktijk bezig gaan. Een groot voordeel van CMM is dat je voldoende persoonlijke aandacht krijgt door de kleine klassen. Als ik mijn ervaringen bij CMM moet samenvatten: Leuk, leerzaam en je hebt er wat aan!

  Ik zou graag na de opleiding professioneel aan de slag gaan als Web Designer. Eerst voor een baas om wat meer ervaring op te doen. Maar later hoop ik een eigen bedrijfje te kunnen beginnen.

  “CMM is leuk, leerzaam en je hebt er wat aan!”

    03/11/2015
  Ellen (MultiMedia Engineer)
  9 / 10
 • In die snelle cursussen leer je veelal html’en met een WYSIWYG-editor zoals Edge of Dreamweaver. Maar als ergens een fout in de code zit, zal je er wel achter moeten komen waar die zit. Ik heb op CMM geleerd om html uit mijn hoofd te schrijven. Als er dan nog iets mis is, heb ik de fout zo gevonden. Al met al heb ik niet alleen geleerd met software te werken, maar heb ik mij ook de theorie eigengemaakt.

    03/11/2015
  Marc (MultiMedia Engineer)
  9 / 10
 • Op mijn werk is het belangrijk dat wij informatie op een visuele, interactieve manier aanbieden. Een eenvoudige PowerPoint presentatie volstaat tegenwoordig niet meer. Om dit te bewerkstelligen wilde ik graag naast mijn normale werkzaamheden en opleiding volgen. Mijn keuze is gevallen op de opleiding MultiMedia Engineer (MME), omdat hierin alle aspecten van MultiMedia aan bod komen. Denk aan Audio, Video, Web en deze elementen samenvoegen tot een mooi eindproduct.

  Het volgen van de opleiding MME heeft me tot nu toe al veel opgeleverd. Ik heb een goed ontwikkeld begrip van wat design daadwerkelijk inhoudt en wat er allemaal aangeboden wordt op dit gebied in Nederland.

  Ik ben erg tevreden over CMM. De docenten zijn professioneel, enthousiast, open en vriendelijk! Ze staan altijd klaar voor eventuele vragen die je hebt en je kunt altijd bij CMM terecht als je naast lesuren nog wilt studeren of oefenen met de verschillende software pakketten.

  Na deze opleiding ben ik ook geïnteresseerd in de opleiding 3D Producer. Daarnaast zal waarschijnlijk een deel van mijn collega’s ook de opleiding MME gaan volgen. Het is voor ons bij de KLPD belangrijk om met de nieuwste middelen te werken en mijn collega’s kunnen natuurlijk niet bij mij achter blijven.

  “CMM is professioneel, enthousiast, open en vriendelijk en staat altijd klaar voor studenten…”

    03/11/2015
  Oktay (MultiMedia Engineer)
  9 / 10
 • Voor mij was het begin niet zo moelijk. Ik kon al programmeren en dat is wel degelijk een voordeel. Toch is het niet zo dat je als programmeur direct meer verstand hebt van multimedia. Naarmate de opleiding vorderde kwam ik in aanraking met onderwerpen waar ook ik geen verstand van had.”

  CMM biedt een brede opleiding. het is niet alleen internet of Flash, maar omvat veel meer dan dat. Is dat nou een voordeel in je werk?

    03/11/2015
  Ruben (MultiMedia Engineer)
  5 / 10

Meer weten?

Kom langs voor een afspraak

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.