Masters at MultiMedia Education!
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified

Ontvang tot € 1000,- opleidingsbudget via STAP!
Opleiding Front-End Coder

Data & prijs »

De opleiding Front-End Coder is een zeer uitgebreide en actuele opleiding op het gebied van front-end development.

Deze opleiding is de tweede module van de opleiding Front-End Developer.

De opleiding Front-End Coder maakt het mogelijk om als web professional aan de slag te gaan. Onze ervaren professionals leren je in 4 maanden (fulltime) of 6 maanden (parttime) hoe je alle onderdelen in de productie van web-gebaseerde projecten samenbrengt tot een eindproduct.

Klassikaal, live online of blended. Jij mag kiezen!

Voor vrijwel al onze trainingen en opleidingen kun je kiezen hoe je deze wil volgen; klassikaal in Amsterdam, live online of een combinatie daarvan (blended).

Carrière-kansen

Door de digitalisering van de maatschappij is de vraag naar Front-End Developers groot. College of MultiMedia stemt de inhoud van de opleiding continu af op de vraag vanuit de (arbeids)markt. Doordat wij regelmatig specialistische trainingen verzorgen voor uiteenlopende bedrijven, zijn we goed op de hoogte van de vaardigheden die (nieuwe) medewerkers moeten bezitten.

Tijdens de opleiding ontwikkel je een eigen portfolio, waarmee je na afloop kan aantonen wat je daadwerkelijk kunt. College of MultiMedia heeft samenwerkingen met diverse bedrijven en recruiters, die ons regelmatig benaderen met vacatures voor onze (ex)studenten. Zie voor meer informatie het tabblad ‘Carrière’.

Toelatingseisen

De opleiding Front-End Coder is alleen toegankelijk voor studenten met ervaring op het gebied van Front-End Design of Web Design (Zie ‘Doelgroep en toelating’). Heb je dat niet, bekijk dan onze opleiding Front-End Developer.

Volg deze training met € 1.000 korting via het STAP-budget

In de opleiding Front-End Coder breng je de in Front-End Designer behandelde stof verder in de praktijk. Je behandelt het traject van conceptontwikkeling tot aan het publiceren van je dynamische, interactieve productie op het web, mobile devices of als stand-alone product.

In de opleiding Front-end Coder worden de reeds bekende onderwerpen als audio, video, GUI-design en projectplanning verder uitgediept. Een belangrijk onderdeel van deze opleiding is het toevoegen van dynamische, interactieve content aan je productie.

We starten met het verdiepen van de CSS kennis en leren je responsive design. Vervolgens leer je onder andere hoe je interactieve HTML5 animaties maakt met behulp van Adobe Animate en interactie op basis van de scripttaal JavaScript en jQuery.

Tijdens de opleiding worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

 • JavaScript
 • Werken met libraries (zoals jQuery en GSAP)
 • CSS3 (Responsive Web Design en geavanceerde technieken)
 • CSS Preprocessing met SASS (SCSS)
 • Scalable Vector Graphics
 • Videobestanden exporteren en comprimeren voor het web
 • HTML5 video & audio deployment 
 • Werken met Google, Facebook en Twitter API’s
 • Webserver technieken 
 • Terminal basics
 • HTML5 animaties en banners
 • WordPress 
Waarom kiezen voor deze studie bij CMM?

Een toekomstige developer dient te beschikken over actuele en uitgebreide kennis en (nog veel belangrijker) vaardigheden op het gebied van o.a. UX/UI design, HTML, CSS en Javascript. Daarnaast vragen organisaties om skills op het gebied van projectmanagement en samenwerken in een team.

Vergeleken met veel andere studies wordt aan deze onderwerpen tijdens de opleiding Front-End Developer veel aandacht en (les)tijd besteed. Opleiders die pretenderen in kortere tijd (en daardoor vaak lagere kosten) een vergelijkbare kwaliteit te kunnen leveren, kunnen dat in de praktijk vrijwel nooit waarmaken.

Daarnaast geloven wij als CMM in de kracht van klassikale lessen. Onze docenten begeleiden je intensief en persoonlijk om het maximale uit je opleiding te halen!

Tip: check bij het vergelijken van opleidingen het daadwerkelijke aantal les-uren. Dus zonder zelfstudie-uren. Bij deze opleiding gaat het om ruim 130 uur aan klassikale bijeenkomsten.

Front-End Coder is de tweede module van de opleidingen Front-End Developer (2 modules).

In principe dien je te starten met de opleiding Front-End Designer, maar bij voldoende voorkennis kan deze module worden overgeslagen en kun je direct starten met Front-End Coder. Om je ervaring aan te tonen, dien je een entree-examen af te leggen.

De opleiding Front-End Coder kan zowel part-time (6 maanden) als full-time (4 maanden) gevolgd worden. Zodoende is er de mogelijkheid om deze studie naast je werk te volgen of tegelijkertijd je eigen bedrijf op te zetten.

Fulltime

De fulltime opleiding is drie halve dagen per week en de lesdagen zijn op maandag, dinsdag en woensdag.
Deze opleiding start twee keer per jaar in juni en december.

Parttime

De parttime variant start ook twee keer per jaar in maart en september. Hierbij is er de mogelijkheid om de opleiding op maandag- en woensdagavond te volgen óf op zaterdag overdag.

Bij part-time studeren start elk semester een module. Lesdagen en lestijden zoals aangegeven gelden voor de eerste module. De tweede module kan wisselen qua lesdagen/tijden.

Studiebelasting

Naast de les-uren dien je rekening te houden met een studiebelasting van:

Part-time: 12 tot 18 uur per week
Fulltime: 18 tot 27 uur per week

Tijdens de opleiding maak je onder andere gebruik van het officiële lesmateriaal van Adobe. Daarnaast ontvang je per module een reader, boordevol aanvullende informatie, opdrachten en tips. Deze readers zijn met zorg samengesteld door ons docententeam.

De readers zijn inbegrepen in het lesgeld. Voor de boeken ontvang je een boekenlijst en de verplichte boeken dien je zelf aan te schaffen. Tevens zijn de meeste van deze boeken digitaal te downloaden, waardoor je ze makkelijk op een iPad of andere tablet kunt zetten.

Gebruik van computers

Op locatie bij CMM en in de lesruimte kun je gebruikmaken van de aanwezige computers, met daarop alle benodigde software en tools.

Voor het leren beheersen van de software en het maken van opdrachten in je eigen tijd, adviseren we je een abonnement op de Creative Cloud van Adobe te nemen. Je kunt ook werken op de systemen die bij ons op locatie beschikbaar zijn.

College of MultiMedia leidt mensen op tot multimedia-specialist. In de afgelopen jaren zijn veel getalenteerde studenten afgestudeerd en met succes een carrière begonnen als ontwerper, ontwikkelaar of adviseur op het gebied van multimedia. Velen zijn na hun opleiding als freelancer of zelfstandige aan de slag gegaan. Anderen werken in dienstverband voor grote en kleine bedrijven.

CMM alumni platform

College of MultiMedia heeft samenwerkingen met diverse bedrijven en recruiters, die ons regelmatig benaderen met vacatures voor onze (ex)studenten. Alle actuele vacatures worden getoond op onze locatie en worden gedeeld via ons online Alumni platform. Bespreek jouw carrièremogelijkheden tijdens een vrijblijvend informatiegesprek.

Lees hier twee verhalen van studenten die deze opleiding hebben gevolgd:

Frouke – Het ontwerpen en bouwen van websites is mijn passie!

Jesper – Ondernemer dankzij CMM!

Mogelijke functies

De mogelijkheden voor onze studenten zijn zeer uitgebreid. Dit hangt af van het eindniveau van je opleiding en is onder te verdelen in een aantal categorieën:

Designer
Als designer ontwerp je met behulp van programma’s als Adobe XD, Photoshop en Illustrator webpagina’s. Je bent de creatieve link tussen de developer en de klant en weet wat er technisch mogelijk is.

Developer
Als developer voel je je aangetrokken tot de meer technische kant van de opleiding. Met bijvoorbeeld Javascript, HTML, CSS en ActionScript bouw je de meest geavanceerde websites, animaties en applicaties.

Webmaster
De veelzijdige functie van webmaster bevat het technisch beheer, het installeren, programmeren en onderhouden van een website of webserver. Je bent naast de technische kant vaak ook verantwoordelijk voor de inhoud van een website.

Freelancer / zelfstandige
De vrijheid van werken als freelancer is voor veel van onze studenten aantrekkelijk. Dit kan in allerlei verschillende functies, zoals hierboven genoemd. Je kunt je eigen weg kiezen en alle facetten van de opleiding met elkaar combineren of je juist specialiseren. Je kunt ook je eigen bedrijf opzetten. Lees hier een mooi voorbeeld.

Consultant
Grote bedrijven hebben vaak hun eigen Multimedia afdeling. Als afgestudeerde zou je een adviserende of sturende functie kunnen uitoefenen. Je weet wat mogelijk is met welke middelen en zorgt samen met een team voor optimale resultaten.

Om de theoretische kennis tussentijds te toetsen, vinden er een aantal testen plaats.

De vaardigheden worden beoordeeld aan de hand van praktijkopdrachten. De definitieve beoordeling wordt voor het grootste deel gebaseerd op het eindproject en het theorie-examen.

Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat Front-End Coder, of, indien je ook de module Front-End Designer hebt gevolgd, het diploma Front-End Developer.

Toelatingscriteria
 • Motivatie
 • Computervaardigheden
 • Affiniteit met multimedia
 • Basisniveau Engelse taal
 • De kennis en vaardigheden uit de opleiding Front-End Designer

De software en een deel van het lesmateriaal is in het Engels, waardoor basiskennis van deze taal ook aanwezig dient te zijn. De meeste software kan indien gewenst ook op Nederlands worden ingesteld.

  Voor deze opleiding dien je ervaring te hebben op het gebied van web of front-end design, zoals o.a. projectplanning, Photoshop, HTML en de basis van CSS.

  Intake gesprek

  Nadat je je hebt ingeschreven en voorafgaand aan de definitieve toelating vindt er een persoonlijk intake gesprek met één van onze docenten plaats. Tijdens dit gesprek wordt de inhoud van de opleiding nog een keer uitgebreid met je besproken en kun je alle vragen stellen die je eventueel nog hebt.

  Entreetoets

  Wanneer je niet hebt deelgenomen aan de voorafgaande opleiding (Front-End Designer) dan zal je kennis getoetst worden middels een entreetoets.

  De kosten van deze toetst zijn € 70,- en deze zullen in mindering gebracht worden op het te betalen lesgeld, wanneer je inschrijving definitief is.

  Nadat je je certificaat Front-End Coder of diploma Front-End Developer hebt behaald, kun je je bij ons nog verder specialiseren.

  PHP & MySQL

  Als mogelijk vervolg op de opleiding Front-End Developer bieden we een module PHP & MySQL aan.

  Programmeren is een belangrijk onderdeel van de opleiding. We gaan in deze deze module aan de slag met server en back-end technieken.

  We hebben uitgebreid aandacht voor PHP/MySQL en gaan aan de slag met Databases.

  Wanneer je al beschikt over een uitgebreide ervaring dan kun je direct instromen in deze module. Neem contact op met een van onze adviseurs om de mogelijkheden te bespreken of om een vrijblijvende afspraak met een van onze docenten te plannen.

  Professional Video Producer

  Wil je na deze opleiding, waarin je al een aantal zaken op het gebied van video leert, je verder specialiseren, dan kan dat door de opleiding Professional Video Producer te volgen. Je wordt hierin opgeleid tot volwaardig allround videomaker.

  3D Producer

  In de huidige multimedia is 3D een op zichzelf staand begrip. De opleiding 3D Producer is dus een goede uitbreiding, waarbij je leert animaties te maken, scenes te bouwen en geweldig is voor motion graphics.

  Korte trainingen

  Als student bij CMM ontvang je standaard 20% korting op alle losse trainingen. Hierbij kun je kiezen uit het uitgebreide aanbod dat wij als Adobe Authorised Training Centre, Avid Learning Partner Professional en Maxon Certified Trainings Center geven.

  Lees beoordelingen over Opleiding Front-End Coder

  • Ik ben in het verleden werkzaam geweest als financieel adviseur. Door de financiële crisis kwam er steeds minder werk binnen en ben ik mezelf gaan verdiepen in de mogelijkheden om een nieuwe carrière te starten. Ik ben geïnteresseerd in een carrière als webdesigner, omdat ik graag mijn creativiteit in mijn werk wil gebruiken en deze branche is zo breed, dat er altijd vraag bestaat. Via de website van CMM heb ik de opleiding Web Engineer gevonden en werd ik goed geïnformeerd over de mogelijkheden die de opleiding mij biedt. In het intakegesprek met de docent werden de enige vragen die ik had nog beantwoord.

   Nu ik met de opleiding begonnen ben, ben ik blij dat ik de keuze heb gemaakt om de opleiding bij CMM te volgen. De lessen worden professioneel gegeven en gaan diep in op de stof. Het is hard werken en veel oefenen, maar daar krijg je bij CMM wel de gelegenheid toe. Zo maak ik bijvoorbeeld regelmatig buiten de lessen gebruik van de studentencomputers. Ik vind het fijn dat ik bij CMM altijd met vragen terecht kan bij zowel docenten als personeel, CMM is erg professioneel en enthousiast.

   De opleiding heeft me nu al veel opgeleverd. Allereerst weet ik nu zeker dat ik als professioneel Web Designer wil werken en daarnaast heb ik inmiddels ook 2 opdrachten binnen weten te halen via mijn persoonlijke netwerk. 

   “CMM is praktijkgericht, servicegericht, professioneel en enthousiast”

   Humphrey (Web Engineer)
   9 / 10
  • In die snelle cursussen leer je veelal html’en met een WYSIWYG-editor zoals Edge of Dreamweaver. Maar als ergens een fout in de code zit, zal je er wel achter moeten komen waar die zit. Ik heb op CMM geleerd om html uit mijn hoofd te schrijven. Als er dan nog iets mis is, heb ik de fout zo gevonden. Al met al heb ik niet alleen geleerd met software te werken, maar heb ik mij ook de theorie eigengemaakt.

   Marc (MultiMedia Engineer)
   9 / 10

  Meer weten?

  Kom langs voor een afspraak

  Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.