Masters at MultiMedia Education!
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified

Ontvang tot € 1000,- opleidingsbudget via STAP!
Opleiding Front-End Designer

Data & prijs »

Zoek je een professionele webdesign opleiding en wil je leren van experts uit de praktijk?

Volg dan onze opleiding Front-End Designer. Een zeer praktijkgerichte en actuele opleiding op het gebied van webdesign.

Ruim 130 uur aan lessen in Amsterdam

Door de uitgebreide opzet met ruim 130 uur aan klassikale bijeenkomsten word je optimaal opgeleid. De lessen worden verzorgd door ervaren professionals, die zich dagelijks met webdesign bezighouden. Zij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij in 4 maanden (fulltime) of 6 maanden (parttime) de opleiding succesvol kan afronden!

Klassikaal, live online of blended. Jij mag kiezen!

Voor vrijwel al onze trainingen en opleidingen kun je kiezen hoe je deze wil volgen; klassikaal in Amsterdam, live online of een combinatie daarvan (blended).

Carrière-kansen

Door de digitalisering van de maatschappij is de vraag naar Web specialisten groot. College of MultiMedia stemt de inhoud van de opleidingen continu af op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Doordat wij regelmatig specialistische trainingen verzorgen voor uiteenlopende organisaties, zijn we goed op de hoogte van de vaardigheden die medewerkers moeten bezitten.

Tijdens de opleiding ontwikkel je een eigen portfolio, waarmee je na afloop kan aantonen wat je daadwerkelijk kunt. College of MultiMedia heeft samenwerkingen met diverse bedrijven en recruiters, die ons regelmatig benaderen met vacatures voor onze (ex)studenten.

Kom bij ons langs!

Als CMM geloven we in de kracht van klassikale opleidingen. Je kan online natuurlijk veel informatie vinden en video’s bekijken. Er gaat echter niets boven een groep enthousiaste studenten in een ruimte. Daarom doen we er alles aan om het leren op onze locatie in Amsterdam zo prettig mogelijk te maken.

We hebben een iMac voor iedere student, met de nieuwste software, diverse ruimtes om samen aan projecten te werken en de meest moderne koffiemachines ter wereld (TopBrewer).

Ervaar het zelf en kom bij ons langs. Je bent van harte welkom voor een vrijblijvende afspraak inclusief rondleiding op onze locatie. Bel 020-462 39 39 om direct een datum te prikken!

Bespaar € 500,-

Wil je professioneel aan de slag als Front-End Developer? Meld je dan direct aan voor de opleiding Front-End Developer.
Dit is een bundel van de opleidingen Front-End Designer en Front-End Coder. Hiermee bespaar je circa € 500,- t.o.v. de losse modules.

Volg deze opleiding met € 1.000 korting via het STAP-budget

De opleiding Front-End Designer gaat in op de basiscomponenten binnen de productie van web gebaseerde trajecten.

Na je eerste concept ontwikkel je alle bijbehorende onderdelen als audio, video en graphics. Natuurlijk ben je ook verantwoordelijk voor het ontwerp, de content en de projectplanning. Zodoende wordt je breed opgeleid tot een volwaardige webdesigner.

Naast de algemene kennis die je wordt bijgebracht over onder andere UX/UI Design, projectplanning, projectmanagement en bestandsformaten ga je snel de diepte in. Je leert zelf graphics te ontwerpen en te bewerken en professioneel met HTML te werken, zodat je deze taal zelf kunt lezen, schrijven en toepassen.

Ook besteden we aandacht aan het bewerken van audio en video, zodat je een aantrekkelijke website leert maken.

Wat ga je allemaal leren?

Tijdens de opleiding worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

 • Multimedia Introductie
 • Multimedia technologie
 • Bestandsformaten
 • Kleurensystemen
 • Typografie
 • Stockfotografie
 • Projectmanagement (Agile/Scrum)
 • Concepting
 • Prototyping met Adobe XD / Figma
 • Interface design
 • User Centric Design
 • Communicatiestijlen
 • Brainstormen
 • Stijlboek
 • Storyboard
 • Vector/Bitmap/CSS graphics
 • Photoshop CC
 • SEO Web-teksten schrijven
 • SEA
 • Audio en Video
 • Authoring
 • HTML/HTML5
 • XHTML attributes
 • Formulieren en HTML5
 • WYSIWYG editors
 • CSS basics / CSS-designer
Waarom kiezen voor deze studie bij CMM?

Een toekomstige designer dient te beschikken over actuele en uitgebreide kennis en (nog veel belangrijker) vaardigheden op het gebied van o.a. Photoshop, UX/UI design, HTML en CSS.

Vergeleken met veel andere studies wordt aan deze onderwerpen tijdens de opleiding Front-End Designer veel aandacht en (les)tijd besteed. Opleiders die pretenderen in (veel) kortere tijd (en daardoor vaak lagere kosten) een vergelijkbare kwaliteit te kunnen leveren, kunnen dat in de praktijk vrijwel nooit waarmaken.

Daarnaast geloven wij als CMM in de kracht van klassikale lessen. Onze docenten begeleiden je intensief en persoonlijk om het maximale uit je opleiding te halen!

Tip: check bij het vergelijken van opleidingen het daadwerkelijke aantal les-uren. Dus zonder zelfstudie-uren. Bij deze opleiding gaat het om ruim 130 uur aan klassikale bijeenkomsten.

De opleiding Front-End Designer kan los gevolgd worden, maar is ook onderdeel van de opleidingen Front-End Developer (2 modules)

De opleiding Front-End Designer kan zowel parttime (6 maanden) als fulltime (4 maanden) gevolgd worden.

Fulltime

De fulltime opleiding is drie halve dagen per week en de lesdagen zijn op maandag, dinsdag en woensdag.
Deze opleiding start twee keer per jaar in februari en september.

Parttime

Bij de part-time variant is er de mogelijkheid om deze studie naast je werk te volgen of tegelijkertijd je eigen bedrijf op te zetten.

De parttime variant start ook twee keer per jaar in februari/maart en september. Hierbij is er de mogelijkheid om de opleiding op maandag- en woensdagavond te volgen óf op zaterdag overdag.

Bij part-time studeren start elk semester een module. Lesdagen en lestijden zoals aangegeven gelden voor de eerste module. De tweede module kan wisselen qua lesdagen/tijden.

Studiebelasting

Naast de les-uren dien je rekening te houden met een studiebelasting van:

Part-time: 12 tot 18 uur per week
Fulltime: 18 tot 27 uur per week

Tijdens de opleiding Front-End Designer maak je onder andere gebruik van het officiële lesmateriaal van Adobe. Daarnaast ontvang je per module een reader, boordevol aanvullende informatie, opdrachten en tips. Deze readers zijn met zorg samengesteld door ons docententeam.

De readers zijn inbegrepen in het lesgeld. Voor de boeken ontvang je een boekenlijst en de verplichte boeken dien je zelf aan te schaffen. Tevens zijn de meeste van deze boeken digitaal te downloaden, waardoor je ze makkelijk op een iPad of andere tablet kunt zetten.

Gebruik van computers

Op locatie bij CMM en in de lesruimte kun je gebruikmaken van de aanwezige computers, met daarop alle benodigde software en tools.

Voor het leren beheersen van de software en het maken van opdrachten in je eigen tijd, adviseren we je een abonnement op de Creative Cloud van Adobe te nemen. Als student van CMM mag je hiervoor de studenten-licentie aanschaffen. De kosten voor een jaarabonnement bedragen circa € 235.

Je kunt ook werken op de systemen die bij ons op locatie beschikbaar zijn.

College of MultiMedia leidt mensen op tot multimedia-specialist. In de afgelopen jaren zijn veel getalenteerde studenten afgestudeerd en met succes een carrière begonnen als ontwerper, ontwikkelaar of adviseur op het gebied van multimedia. Velen zijn na hun webdesign opleiding als freelancer of zelfstandige aan de slag gegaan. Anderen werken in dienstverband voor grote en kleine bedrijven.

CMM alumni platform

College of MultiMedia heeft samenwerkingen met diverse bedrijven en recruiters, die ons regelmatig benaderen met vacatures voor onze (ex)studenten. Alle actuele vacatures worden getoond op onze locatie en worden gedeeld via ons online Alumni platform. Bespreek jouw carrièremogelijkheden tijdens een vrijblijvend informatiegesprek.

Mogelijke functies

De mogelijkheden voor onze studenten zijn zeer uitgebreid. Dit hangt af van het eindniveau van je opleiding en is onder te verdelen in een aantal categorieën:

Designer/Ontwerper
Als designer ontwerp je met behulp van programma’s als Adobe XD, Photoshop en Illustrator webpagina’s. Je bent de creatieve link tussen de developer en de klant en weet wat er technisch mogelijk is.

Developer
Als developer voel je je aangetrokken tot de meer technische kant van de opleiding. Met bijvoorbeeld HTML, CSS en JavaScript bouw je de meest geavanceerde websites, animaties en applicaties.

Webmaster
De veelzijdige functie van webmaster bevat het technisch beheer, het installeren, programmeren en onderhouden van een website of webserver. Je bent naast de technische kant vaak ook verantwoordelijk voor de inhoud van een website.

Freelancer / zelfstandige
De vrijheid van werken als freelancer is voor veel van onze studenten aantrekkelijk. Dit kan in allerlei verschillende functies, zoals hierboven genoemd. Je kunt je eigen weg kiezen en alle facetten van de opleiding met elkaar combineren of je juist specialiseren.
Je kunt ook je eigen bedrijf opzetten. Lees hier een mooi voorbeeld.

Consultant
Grote bedrijven hebben vaak hun eigen Multimedia afdeling. Als afgestudeerde zou je een adviserende of sturende functie kunnen uitoefenen. Je weet wat mogelijk is met welke middelen en zorgt samen met een team voor optimale resultaten.

Om de theoretische kennis tussentijds te toetsen, vindt er een aantal testen plaats.

De vaardigheden worden beoordeeld aan de hand van praktijkopdrachten. De definitieve beoordeling wordt voor het grootste deel gebaseerd op het eindproject en het theorie-examen.

Na succesvolle afronding ontvang je het certificaat Front-End Designer.

Criteria voor toelating
 • Motivatie
 • Computer vaardigheden
 • Affiniteit met multimedia
 • Basisniveau Engelse taal

De software en een deel van het lesmateriaal is in het Engels, waardoor basiskennis van deze taal ook aanwezig dient te zijn. De meeste software kan indien gewenst ook op Nederlands worden ingesteld.

Intake gesprek

Nadat je je hebt ingeschreven en voorafgaand aan de definitieve toelating vindt er een persoonlijk intake gesprek met één van onze docenten plaats. Tijdens dit gesprek wordt de inhoud van de opleiding nog een keer uitgebreid met je besproken en kun je alle vragen stellen die je eventueel nog hebt.

Volg een gratis proefles

CMM organiseert regelmatig open dagen en andere evenementen, waarbij je een gratis proefles kan volgen.
Bezoek onze open dag pagina voor de eerstvolgende mogelijkheid en reserveer direct je plek!

Nadat je je certificaat Front-End Designer op zak hebt, kun je natuurlijk altijd nog verder studeren. De opleiding Front-End Designer is een prima start om jezelf verder te gaan verdiepen.

Front-End Coder

De opleiding Front-End Coder sluit naadloos aan op opleiding Front-End Designer.

Hierin worden de reeds bekende onderwerpen verder uitgediept. In deze tweede module verdiepen we de CSS kennis en leer je responsive design. Vervolgens leer je onder andere hoe je interactieve HTML5 animaties maakt met behulp van Adobe Animate en interactie op basis van de scripttaal JavaScript en jQuery.

Je kan je in één keer (met een korting) inschrijven voor de modules Front-End Designer en Front-End Coder door te kiezen voor de opleiding Front-End Developer.

Front-End Developer

Als complete Web opleiding bieden we ook in één lijn de opleiding Front-End Developer aan.

Wil je je in één keer (met korting) aanmelden voor de modules Front-End  Designer en Front-End Coder? Kies dan voor de opleiding Front-End Developer.

Professional Video Producer

Wil je na je Web Designer opleiding, waarin je al een aantal zaken op het gebied van video leert, je verder specialiseren? Dat kan door de opleiding Professional Video Producer te volgen. Je wordt hierin opgeleid tot volwaardig allround videomaker.

3D Producer

Op het gebied van multimedia is 3D een op zichzelf staand begrip. De opleiding 3D Producer is een goede uitbreiding op onze web-opleidingen. Hierbij leer je objecten en animaties te maken, scenes te bouwen en geweldige motion graphics te creëren.

Korting op specialistische trainingen

Als student bij CMM ontvang je standaard 20% korting op alle losse trainingen. Hierbij kun je kiezen uit het uitgebreide aanbod dat wij als Adobe Authorised Training Centre, Avid Learning Partner Professional en MAXON Certified Trainings Center verzorgen.

Lees beoordelingen over Opleiding Front-End Designer

 • Op dit moment ben ik vormgever dtp’er en traffic coördinator bij Metro Holland. Naast mijn normale werkzaamheden wilde ik een opleiding volgen. Mijn keuze is gevallen op de opleiding MultiMedia Engineer bij CMM. Ik vind de opleiding leuk, de praktijklessen zijn heel leuk. Ik zou graag na de opleiding professioneel aan de slag gaan als webdesigner.

  Ik ben erg tevreden over CMM. De docenten zijn professioneel, enthousiast, open en vriendelijk! Ze staan altijd klaar voor eventuele vragen die je hebt en je kunt altijd bij CMM terecht als je naast les uren nog wilt studeren of oefenen met de verschillende software pakketten.

  Mijn dank is groot aan alle docenten die mij hebben geholpen om dit te bereiken.

  “Je kunt altijd bij CMM terecht als je naast de lesuren nog wilt studeren.”

  Hanane (Web Designer)
  9 / 10
 • Momenteel volg ik Front-End Developer parttime en probeer ondertussen aan de slag te gaan als Webdesigner. Tot voor kort werkte ik bij Radio Nederland Wereldomroep als eindregisseur Radio, Video-editor/schakeltechnicus (tv), Audio/programmatechnicus (radio). Qua webdesign wist ik helemaal niets, wel veel ervaring met audio/video.

  Het moment was gekomen om de bakens te verzetten en webdesign leek mij een vaardigheid waar je in de toekomst veel mee kunt. Na besloten te hebben me te gaan bekwamen in webdesign kwam CMM op mij over als de meest professionele opleiding met ook het hoogste niveau. Gezien het feit dat ik geen enkele ervaring had met bijvoorbeeld Photoshop/Dreamweaver en geen kennis had van html/CSS vond ik de opbouw heel goed en de lessen goed te volgen. Het tempo is hoog, maar gezien het niveau van de opleiding kan dat niet anders. De docenten van wie ik les kreeg zijn zeer kundig/professioneel en ook altijd bereid, naast de lesstof, andere (praktische) vragen over web/webdesign te behandelen. Het contact is informeel, maar toch professioneel. Ik ben nu in staat een eenvoudige website op te leveren waarbij ik vanuit het niets kan beginnen, dus zonder templates e.d. Ook ben ik redelijk bedreven in Photoshop. Bovendien ben ik nu in staat om mijn weg te vinden op het web als ik ingewikkelder dingen in mijn sites wil gebruiken.

  Ik ben inmiddels begonnen met Front-End Developer en wil in de toekomst aan het werk als webdesigner. In welk verband valt nader te bezien. Ik vond het een leuk half jaar en het smaakt naar meer, ik had niet gedacht dat ik zo veel zou leren in relatief korte tijd. Ik ben in aanraking gekomen met CMM na een tip van een vriend/collega die bij CMM al eens een opleiding volgde.

  “De docenten van wie ik les kreeg zijn zeer kundig/professioneel.”

  Robert (Web Designer)
  9 / 10

Meer weten?

Kom langs voor een afspraak

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.