Masters at MultiMedia Education!
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified

Ontvang tot € 1000,- opleidingsbudget via STAP!
Opleiding Web Developer

Data & prijs »

De opleiding Front-End Developer is een specialistische en actuele opleiding op het gebied van geavanceerde front-end en back-end toepassingen.

Dit is tevens de derde en laatste module van de volledige opleiding MultiMedia Engineer, die bestaat uit 3 modules:

 1. Web Designer
 2. Front-End Developer
 3. Web Developer

Deze sterk praktijkgerichte opleiding zorgt voor een verdere specialisatie aan de front-end en de back-end.
Binnen 4 maanden (fulltime) of 6 maanden (parttime) brengen onze professionals jouw kennis naar een hoger niveau.

Objectmatig programmeren (scripten) in PHP/MySQL en het werken met populaire frameworks (b.v. Zend, Laravel, Symphony) vormt de basis van deze opleiding. Ook wordt aandacht besteed aan front-end technieken als GIT version control, JavaScript Task runners, JSON (JavaScript Object Notation), AJAX (Asynchronous JavaScript and XML) en REST API (Representational state transfer). Het ontwikkelen van web applicaties, WordPress templates en het opzetten van een e-commerce CMS maken deze module helemaal compleet.

Carrière-kansen
Door de digitalisering van de maatschappij, zal de vraag naar Web en App Developers steeds groter worden. College of MultiMedia stemt de inhoud van de opleiding continu af op de vraag vanuit de (arbeids)markt. Doordat wij regelmatig specialistische trainingen verzorgen voor uiteenlopende bedrijven, zijn we goed op de hoogte van de vaardigheden die (nieuwe) medewerkers moeten bezitten.

Tijdens de opleiding ontwikkel je een eigen portfolio, waarmee je na afloop kan aantonen wat je daadwerkelijk kunt. College of MultiMedia heeft samenwerkingen met diverse bedrijven en recruiters, die ons regelmatig benaderen met vacatures voor onze (ex)studenten. Zie voor meer informatie het tabblad ‘Carrière’.

Volg deze opleiding met 1.000 euro korting via het STAP-budget

Tijdens de Web Developer opleiding komen diepgaande front-end onderwerpen aan de orde en gaan we richting de back-end.

Objectmatig programmeren (scripten) in PHP/MySQL en het werken met populaire frameworks (b.v. Zend, Laravel, Symphony) vormt de basis van deze module. Ook wordt aandacht besteed aan front-end technieken als GIT version control, JavaScript Task runners, JSON (JavaScript Object Notation), AJAX (Asynchronous JavaScript and XML) en REST API (Representational state transfer). Het ontwikkelen van web applicaties, WordPress templates en het opzetten van een e-commerce CMS maken deze module helemaal compleet.

Tijdens de opleiding worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

 • Object-georiënteerd programmeren met MVC (model, view, controller)
 • Server-side programmeren met PHP
 • Werken met PHP Frameworks (b.v. Zend, Laravel, Symfony)
 • MySQL-databases
 • WordPress theme development
 • Software ontwikkelen in teams
 • Complexe software-projecten beheren met GIT version control
 • Je Front-End workflow automatiseren en optimaliseren met JavaScript Task runners
 • JSON (JavaScript Object Notation)
 • AJAX (Asynchronous JavaScript and XML)
 • REST API (Representational State Transfer)
 • Web applicaties ontwikkelen met JavaScript frameworks
 • E-commerce CMS

Web Developer is de derde/laatste module van de opleiding MultiMedia Engineer. Deze opleiding kan ook los gevolgd worden wanneer je voldoende ervaring hebt met HTML5, CSS3 en JavaScript. Om je ervaring aan te tonen, dien je een entree-examen af te leggen.

web opleidingen

De opleiding Web Developer kan zowel part-time (6 maanden) als full-time (4 maanden) worden gevolgd. Zodoende is er de mogelijkheid om deze studie naast je werk te volgen of tegelijkertijd je eigen bedrijf op te zetten.

Studiebelasting
Naast de lesuren dien je rekening te houden met een studiebelasting van:

Part-time: 12 tot 18 uur per week
Fulltime: 18 tot 27 uur per week

Bij de opleiding Web Developer ontvang je een uitgebreide reader, die bij het lesgeld is inbegrepen. Naast de reader ontvang je een boekenlijst.

College of MultiMedia leidt mensen op tot multimedia-specialist. In de afgelopen jaren zijn veel getalenteerde studenten afgestudeerd en met succes een carrière begonnen als ontwerper, ontwikkelaar of adviseur op het gebied van multimedia. Velen zijn na hun opleiding als freelancer of zelfstandige aan de slag gegaan. Anderen werken in dienstverband voor grote en kleine bedrijven.

College of MultiMedia heeft samenwerkingen met diverse bedrijven en recruiters, die ons regelmatig benaderen met vacatures voor onze (ex)studenten. Alle actuele vacatures worden getoond op onze locatie en worden gedeeld via ons online Alumni platform. Bespreek jouw carrièremogelijkheden tijdens een vrijblijvend informatiegesprek.

De mogelijkheden voor onze studenten zijn zeer uitgebreid. Dit hangt af van het eindniveau van je opleiding en is onder te verdelen in een aantal categorieën:

Designer/Ontwerper
Als designer ontwerp je met behulp van programma’s als Photoshop, Flash en Illustrator webpagina’s. Je bent de creatieve link tussen de developer en de klant en weet wat er technisch mogelijk is.

Developer/Ontwikkelaar
Als developer voel je je aangetrokken tot de meer technische kant van de opleiding. Met bijvoorbeeld Javascript, HTML, CSS en ActionScript bouw je de meest geavanceerde websites, animaties en applicaties.

Webmaster
De veelzijdige functie van webmaster bevat het technisch beheer, het installeren, programmeren en onderhouden van een website of webserver. Je bent naast de technische kant vaak ook verantwoordelijk voor de inhoud van een website.

Freelancer / zelfstandige
De vrijheid van werken als freelancer is voor veel van onze studenten aantrekkelijk. Dit kan in allerlei verschillende functies, zoals hierboven genoemd. Je kunt je eigen weg kiezen en alle facetten van de opleiding met elkaar combineren of je juist specialiseren. Je kunt ook je eigen bedrijf opzetten. Lees hier een mooi voorbeeld.

Consultant
Grote bedrijven hebben vaak hun eigen Multimedia afdeling. Als afgestudeerde zou je een adviserende of sturende functie kunnen uitoefenen. Je weet wat mogelijk is met welke middelen en zorgt samen met een team voor optimale resultaten.

Om de theoretische kennis tussentijds te toetsen, vinden er een aantal testen plaats. De vaardigheden worden beoordeeld aan de hand van praktijkopdrachten. De definitieve beoordeling wordt voor het grootste deel gebaseerd op het eindproject en het theorie-examen. Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat of diploma.

Web Developer is de derde en tevens laatste module uit het complete MultiMedia Engineer traject. Het behalen van de drie afzonderlijke certificaten voor Web Designer, Front-End Developer en Web Developer staat gelijk aan het diploma van de opleiding MultiMedia Engineer.

Nadat je bent afgestudeerd kun je natuurlijk altijd nog verder met een vervolgstudie. De opleiding MultiMedia Engineer is een prima opstap naar je Bachelor of Science diploma.

Bachelor of Science
Sinds 2005 heeft CMM een samenwerkingsverband met Staffordshire University in Engeland. Dit maakt het mogelijk om na het volgen van de gehele opleiding MultiMedia Engineer en de opleiding PHP/MySQL, in één jaar een Bachelor titel te behalen! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Professional Video Producer
Wil je na je Web of MultiMedia Engineer opleiding, waarin je al een aantal zaken op het gebied van video leert, je verder specialiseren? Dat kan door de opleiding Professional Video Producer te volgen. Je wordt hierin opgeleid tot volwaardig allround videomaker.

3D Producer
Op het gebied van multimedia is 3D een op zichzelf staand begrip. De opleiding 3D Producer is een goede uitbreiding op onze web-opleidingen. Hierbij leer je objecten en animaties te maken, scenes te bouwen en geweldige motion graphics te creëren.

Trainingen
Als student bij CMM ontvang je standaard 20% korting op alle losse trainingen. Hierbij kun je kiezen uit het uitgebreide aanbod dat wij als Adobe Authorised Training Centre, Avid Learning Partner Professional en MAXON Certified Trainings Center verzorgen.

De opleiding is geschikt voor iedereen die op zoek is naar kennis op het gebied van geavanceerde front-end en back-end technieken. Je dient goed om te kunnen gaan met computers en de algemene software eigenschappen te beheersen. De software en een gedeelte van het lesmateriaal is in het Engels waardoor de kennis van deze taal ook aanwezig dient te zijn. Daarnaast dien je de kennis en vaardigheden te bezitten van een Front-End Developer.

Nadat je je hebt ingeschreven en voorafgaand aan de definitieve toelating, vindt er een persoonlijk intake gesprek met één van onze docenten plaats.

Entreetoets
Wanneer je niet hebt deelgenomen aan de voorafgaande modules (Web designer en Front-End Developer) dan zal je kennis getoetst worden middels een entreetoets. De kosten van deze toets zijn € 70,- en deze zullen in mindering gebracht worden op het te betalen lesgeld wanneer je definitief ingeschreven wordt.

Criteria voor toelating zijn:

 • Motivatie
 • Computer vaardigheden
 • Affiniteit met multimedia
 • Kennis uit de opleiding Web Designer (module 1) en Front-End Developer (module 2)
 • Kennis van de Engelse taal (software en lesmateriaal zijn in het Engels)
Lees beoordelingen over Opleiding Web Developer

 • In die snelle cursussen leer je veelal html’en met een WYSIWYG-editor zoals Edge of Dreamweaver. Maar als ergens een fout in de code zit, zal je er wel achter moeten komen waar die zit. Ik heb op CMM geleerd om html uit mijn hoofd te schrijven. Als er dan nog iets mis is, heb ik de fout zo gevonden. Al met al heb ik niet alleen geleerd met software te werken, maar heb ik mij ook de theorie eigengemaakt.

  Marc (MultiMedia Engineer)
  9 / 10
 • Ik ben in het verleden werkzaam geweest als financieel adviseur. Door de financiële crisis kwam er steeds minder werk binnen en ben ik mezelf gaan verdiepen in de mogelijkheden om een nieuwe carrière te starten. Ik ben geïnteresseerd in een carrière als webdesigner, omdat ik graag mijn creativiteit in mijn werk wil gebruiken en deze branche is zo breed, dat er altijd vraag bestaat. Via de website van CMM heb ik de opleiding Web Engineer gevonden en werd ik goed geïnformeerd over de mogelijkheden die de opleiding mij biedt. In het intakegesprek met de docent werden de enige vragen die ik had nog beantwoord.

  Nu ik met de opleiding begonnen ben, ben ik blij dat ik de keuze heb gemaakt om de opleiding bij CMM te volgen. De lessen worden professioneel gegeven en gaan diep in op de stof. Het is hard werken en veel oefenen, maar daar krijg je bij CMM wel de gelegenheid toe. Zo maak ik bijvoorbeeld regelmatig buiten de lessen gebruik van de studentencomputers. Ik vind het fijn dat ik bij CMM altijd met vragen terecht kan bij zowel docenten als personeel, CMM is erg professioneel en enthousiast.

  De opleiding heeft me nu al veel opgeleverd. Allereerst weet ik nu zeker dat ik als professioneel Web Designer wil werken en daarnaast heb ik inmiddels ook 2 opdrachten binnen weten te halen via mijn persoonlijke netwerk. 

  “CMM is praktijkgericht, servicegericht, professioneel en enthousiast”

  Humphrey (Web Engineer)
  9 / 10

Meer weten?

Kom langs voor een afspraak

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.