Masters at MultiMedia Education!
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified

Presentation & Distribution is de derde module van de opleiding Professional Video Producer.

In 5 weken leer je hoe je je productie onder de aandacht van de klant of de doelgroep brengt. Van groot belang is de presentatie en de distributie.

We hebben momenteel veel manieren tot onze beschikking om een content onder de aandacht van het publiek te brengen. Denk aan YouTube, Vimeo, social media of interactieve presentatie op een speciaal daarvoor gemaakte website. Dat betekent dat je een interactie aangaat met de kijker. En dat vraagt speciale deskundigheid van de maker.

In deze module leer je de technieken voor het presenteren en distribueren van je projecten.

De module Presentation & Distribution wordt gegeven door professionals die dagelijks met hun vak bezig zijn en daardoor goed weten wat er speelt en weten wat de ontwikkelingen zijn op de AV-(arbeids)markt. Zowel op technisch als creatief vlak. Naast deze professionals wordt tijdens de opleiding gebruik gemaakt van enkele gastdocenten uit de branche.

Het doel van de module is om de student inzicht te geven in het volledige proces van het presenteren en distribueren van een project.

Onderwerpen:

 • Concept Interfacing
 • Interactive structuring
 • Intra- and Interframe
 • Using Social Media
 • Flowcharts
 • Interface design
 • Sharing/exporting
 • Copyrights
 • Codecs, formats and distribution strategies
 • Project Authoring
 • Advanced Authoring – Publishing

De module Presentation & Distribution duurt 5 weken en wordt afgesloten met een theorietest en een praktijkopdracht.

De lesdagen zijn op dinsdag- en donderdagavond.

Naast de lesuren moet je rekening houden met een studiebelasting van 10 tot 12 uur per week (met een piek bij deadlines).

Als je de gehele opleiding Professional Video Producer met succes hebt doorlopen, dan ontvang je het certificaat Professional Video Producer.

Tijdens deze module maak je onder andere gebruik van het officiële lesmateriaal vanuit onze partners zoals Apple en Adobe. Daarnaast ontvang je een reader, boordevol aanvullende informatie, opdrachten en tips. Deze readers zijn met zorg samengesteld door ons docententeam.

De reader is inbegrepen in het lesgeld. Voor de boeken ontvang je een boekenlijst. Tevens zijn de meeste van deze boeken digitaal te downloaden, waardoor je ze makkelijk op een iPad of andere tablet kunt zetten.

De mogelijkheden voor een video student zijn zeer divers. Een aantal voorbeelden:

Zelfstandig Filmmaker
Een eigen scenario schrijven, produceren en verfilmen als korte speelfilm of documentaire.

Item regisseur / CamJo (Camera-journalist)
Het maken van korte items voor uitzending op televisie, vaak als onderdeel van een groter programma.

Corporate film
Het produceren en regisseren van films voor bedrijven en/of overheidsinstanties. Video wordt steeds vaker ingezet voor zowel interne als externe communicatie.

Narrowcasting
Het maken van ‘in-store’ video voor op televisieschermen in winkels. Deze video’s worden vaak per winkel op maat gemaakt.

Themakanalen
Dankzij de ontwikkeling van digitale televisie komen er steeds meer zenders en kanalen bij. De vraag naar mensen die video maken blijft daardoor groeien.

Internet content
Nederland heeft in verhouding de grootste hoeveelheid breed- band internetaansluitingen in Europa. Video kan daardoor steeds vaker ingezet worden als (interactief) onderdeel van websites.

Om de theoretische kennis tussentijds te toetsen, vindt er een aantal testen plaats. De vaardigheden worden beoordeeld aan de hand van praktijkopdrachten. De definitieve beoordeling wordt voor het grootste deel gebaseerd op het eindproject en het theorie-examen.

Afhankelijk van de opleiding, zijn in de curricula verschillende officiële Apple, Adobe of Avid cursussen geïntegreerd. Deelname aan de examens van deze onderdelen is geen vereiste voor het certificaat of het diploma van de opleiding.

Nadat je deze module hebt afgerond, kun je natuurlijk altijd nog verder met een vervolgstudie. Of onze andere modules uit deze serie:

Professional Video Producer
Wil je professioneel aan de slag als videomaker? Volg dan onze opleiding Professional Video Producer!

Modules
Module 1: Visual Storytelling & Editing
Module 2: Motion Graphics & Compositing
Module 3: Presentation & Distribution

3D Producer
Wil je na Professional Video Producer, je ook in 3D specialiseren, dan kan dat door de opleiding 3D Producer te volgen. Je leert hierin het hele proces van het maken van 3D objecten en animaties.

Cursussen
Als student bij CMM ontvang je standaard 20% korting op alle losse cursussen die wij geven. Hierbij kun je kiezen uit het uitgebreide aanbod dat wij als Adobe Authorised Training Centre, Avid Learning Partner Professional en Maxon Certified Trainings Center geven.

 

De module is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een uitdaging in nieuwe media en zijn/haar kennis in video graag wil uitbreiden om toe te passen op professioneel of hobbymatig gebied. Je dient goed om te kunnen gaan met computers en de algemene software eigenschappen te beheersen. De software en een gedeelte van het lesmateriaal is in het Engels waardoor de kennis van deze taal ook aanwezig dient te zijn.

Nadat je je hebt ingeschreven en voorafgaand aan de definitieve toelating vindt er een persoonlijk intake gesprek met één van onze docenten plaats. Criteria voor toelating zijn:

– Goede omgang met computers en de algemene software-eigenschappen
– Kennis van de Engelse taal
– Kennis van de eerste 2 modules (gevolgd of via ervaring)

Lees beoordelingen over Presentation & Distribution

 • Ik werk momenteel als freelance cameraman, regisseur en editor voor onder andere TRT, Endemol en Sanoma Media. Bij Sanoma Media houd ik me vooral bezig met de uitgave van “Inside Gamer”, een blad voor videogames. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk nieuwe opdrachten binnen te halen door mijn portfolio naar potentiële klanten toe te sturen. Ook heb ik meerdere reclamefilms en bedrijfsfilms gemaakt. Ik heb een pers-trip gemaakt naar Dubai voor een evenement dat georganiseerd was door Namco, de makers van de game “Tekken”. Daar heb ik de bedenker van de game “Call of Duty” geïnterviewd. Soms moet je risico’s durven nemen voor de beste shots. In Dubai ben ik drie keer door de politie tegengehouden, omdat ik een shot wilde maken van de beste locaties. Ik ben perfectionistisch en ga er dan ook voor.

  Voor mijn opleiding PVP bij CMM, heb ik de opleiding Institute for Information Engineering gedaan aan de HvA. Daar was ik bij Endemol begonnen als researcher en ontwerper bij Endemol Sport. Direct na de afronding van mijn opleiding ben ik bij CMM begonnen aan Professional Video Producer. PVP biedt een heel breed programma en daardoor kon ik overal terecht. Een vriend van mij heeft bij CMM op school gezeten en is later naar Staffordshire University gegaan om zijn bachelor te halen. Via hem ben ik bij CMM terecht gekomen.

  Ik ben erg blij dat ik de opleiding PVP heb gevolgd. De opbouw van de lessen heeft een logische volgorde en de lesinhoud is praktijk gericht. Harry is een goede leraar die zelfs met zijn grapjes je nog dingen probeert bij te brengen. Ik sta waar ik nu sta door CMM. Voornamelijk voor mijn CV is het erg belangrijk geweest. Zonder deze opleiding had ik nu niet als cameraman gewerkt.

  In de toekomst verwacht ik veel studio werk te kunnen doen als camera operator. Ook hoop ik leuke (inter)nationale projecten en eigen werk te kunnen produceren. Uiteindelijk wil ik graag als regisseur, cameraman en editor blijven werken. Het liefst doe ik alles met betrekking tot mijn eigen werk, waar ik verantwoordelijk ben van begin tot eind.

  “CMM heeft mij het lef gegeven om buiten als camera operator te fungeren, mensen op de juiste manier te interviewen en planmatig te werk te gaan.”

  Bilal (Professional Video Producer)
  9 / 10

Meer weten?

Kom langs voor een afspraak

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.