Masters at MultiMedia Education!
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified

Visual Storytelling & Editing is de eerste module van de opleiding Professional Video Producer.

In deze module leer je hoe je een verhaal op papier moet vertalen naar bewegend beeld en geluid. Beeld en geluid hebben hun eigen wetten en eigenaardigheden. Het is als het leren van een vreemde taal: het meeste leer je als je in die taal kan denken.

Wat zijn de essenties van beeld en geluid en hoe verkrijg je maximale impact naar de kijker? Je kennis wordt gebruikt voor het maken van een nieuwsitem/reportage, impressie of korte documentaire.

Visual Storytelling & Editing wordt gegeven door professionals die dagelijks met hun vak bezig zijn en daardoor goed weten wat er speelt, zowel op technisch als creatief vlak, en weten wat de ontwikkelingen zijn op de video-arbeidsmarkt. Naast deze professionals bevat de opleiding ook enkele gastdocenten uit de branche.

Onderdelen:

 • Film analysis
 • Concept development
 • Production setup
 • Camera & audio recording techniques
 • Lighting
 • Decoupage & storytelling
 • Editing techniques
 • Digital video formats & workflow

 

De module Visual Storytelling & Editing duurt 10 weken en wordt afgesloten met een theorietest en een praktijkopdracht.

De lesdagen zijn op dinsdag- en donderdagavond.

Naast de lesuren moet je rekening houden met een studiebelasting van 10 tot 12 uur per week (met een piek bij deadlines).

Als je de gehele opleiding Professional Video Producer met succes hebt doorlopen, dan ontvang je het certificaat Professional Video Producer.

Tijdens deze module maak je onder andere gebruik van het officiële lesmateriaal vanuit onze partners zoals Adobe. Daarnaast ontvang je een reader, boordevol aanvullende informatie, opdrachten en tips. Deze readers zijn met zorg samengesteld door ons docententeam.

De reader is inbegrepen in het lesgeld. Voor de boeken ontvang je een boekenlijst. Tevens zijn de meeste van deze boeken digitaal te downloaden, waardoor je ze makkelijk op een iPad of andere tablet kunt zetten.

De mogelijkheden voor een video student zijn zeer divers. Een aantal voorbeelden:

Zelfstandig Filmmaker
Een eigen scenario schrijven, produceren en verfilmen als korte speelfilm of documentaire.

Item regisseur / CamJo (Camera-journalist)
Het maken van korte items voor uitzending op televisie, vaak als onderdeel van een groter programma.

Corporate film
Het produceren en regisseren van films voor bedrijven en/of overheidsinstanties. Video wordt steeds vaker ingezet voor zowel interne als externe communicatie.

Narrowcasting
Het maken van ‘in-store’ video voor op televisieschermen in winkels. Deze video’s worden vaak per winkel op maat gemaakt.

Themakanalen
Dankzij de ontwikkeling van digitale televisie komen er steeds meer zenders en kanalen bij. De vraag naar mensen die video maken blijft daardoor groeien.

Internet content
Nederland heeft in verhouding de grootste hoeveelheid breed- band internetaansluitingen in Europa. Video kan daardoor steeds vaker ingezet worden als (interactief) onderdeel van websites.

Om de theoretische kennis tussentijds te toetsen, vinden er een aantal testen plaats. De vaardigheden worden beoordeeld aan de hand van praktijkopdrachten. De definitieve beoordeling wordt voor het grootste deel gebaseerd op het eindproject en het theorie-examen.

Afhankelijk van de opleiding, zijn in de curricula verschillende officiële Apple, Adobe of Avid cursussen geïntegreerd. Deelname aan de examens van deze onderdelen is geen vereiste voor het certificaat of het diploma van de opleiding.

Nadat je deze module hebt afgerond, kun je natuurlijk altijd nog verder met een vervolgstudie. Of onze andere modules uit deze serie.

De opleiding Professional Video Producer is opgebouwd uit drie verschillende modules:

Module 1: Visual Storytelling & Editing
Module 2: Motion Graphics & Compositing
Module 3: Presentation & Distribution

3D Producer

Wil je na Professional Video Producer, je ook in 3D specialiseren, dan kan dat door de opleiding 3D Producer te volgen. Je leert hierin het hele proces van het maken van 3D objecten en animaties.

Cursussen
Als student bij CMM ontvang je standaard 20% korting op alle losse cursussen die wij geven. Hierbij kun je kiezen uit het uitgebreide aanbod dat wij als Adobe Authorised Training Centre, Avid Learning Partner Professional en Maxon Certified Trainings Center geven.

 

De module is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een uitdaging in nieuwe media en zijn/haar kennis in Video graag wil uitbreiden om toe te passen op professioneel of hobbymatig gebied. Je dient goed om te kunnen gaan met computers en de algemene software eigenschappen te beheersen. De software en een gedeelte van het lesmateriaal is in het Engels waardoor de kennis van deze taal ook aanwezig dient te zijn.

Nadat je je hebt ingeschreven en voorafgaand aan de definitieve toelating vindt er een persoonlijk intake gesprek met één van onze docenten plaats. Criteria voor toelating zijn:

 • Goede omgang met computers
 • Algemene software-vaardigheden
 • Kennis van de Engelse taal

Meer weten?

Kom langs voor een afspraak

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.