Masters at MultiMedia Education!
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified

Klassikale lessen weer beperkt mogelijk vanaf 1 maart
Zoek je een professionele Webdesign opleiding en wil je leren van experts uit de praktijk?

De opleiding Web Designer is een zeer praktijkgerichte en actuele opleiding op het gebied van webdesign. Je wordt opgeleid door gecertificeerde professionals die zich dagelijks met webdesign bezighouden en die ervoor zorgen dat je in 4 maanden (fulltime) of 6 maanden (parttime) alle opgedane kennis verder kan toepassen in de praktijk.

De opleiding Web Designer is de eerste module van de volledige opleiding MultiMedia Engineer, die bestaat uit:

 1. Web Designer
 2. Front-End Developer
 3. Web Developer

Carrière-kansen
Door de digitalisering van de maatschappij is de vraag naar Web Designers groot. College of MultiMedia stemt de inhoud van de webdesign opleiding continu af op de vraag vanuit de (arbeids)markt. Doordat wij regelmatig specialistische trainingen verzorgen voor uiteenlopende bedrijven, zijn we goed op de hoogte van de vaardigheden die (nieuwe) medewerkers moeten bezitten. Met de laatste media-technieken en software skills kun je na het volgen van deze webdesign opleiding, net als vele oud-studenten, met succes aan het werk gaan als o.a. webdesigner of interaction designer, zelfstandig of in dienstverband.

Tijdens de opleiding ontwikkel je een eigen portfolio, waarmee je na afloop kan aantonen wat je daadwerkelijk kunt. College of MultiMedia heeft samenwerkingen met diverse bedrijven en recruiters, die ons regelmatig benaderen met vacatures voor onze (ex)studenten. Zie voor meer informatie het tabblad ‘Carrière’.

Klassikaal, live online of blended. Jij mag kiezen!
Vanaf juni mogen we weer studenten op onze locatie in Amsterdam ontvangen en daar zijn we (en onze studenten) natuurlijk heel erg blij mee. We hebben echter ook gemerkt dat sommige van onze studenten het juist heel erg prettig vinden dat we veel van onze trainingen en opleidingen online via ons livestream platform verzorgen. Daarom is het vanaf nu voor vrijwel al onze trainingen en opleidingen mogelijk om te kiezen hoe je deze wil volgen; klassikaal in Amsterdam, live online of een combinatie daarvan (blended).

Bespaar € 500,-
Wil je professioneel aan de slag als Front-End Developer? Meld je dan direct aan voor de opleiding Web Engineer. Dit is een bundel van Web Designer (module 1) en Front-End Developer (module 2). Hiermee bespaar je circa € 500,- t.o.v. de losse modules.

De opleiding Web Designer gaat in op de basiscomponenten binnen de productie van web gebaseerde trajecten. Na je eerste concept, ontwikkel je alle bijbehorende onderdelen als audio, video en graphics. Natuurlijk ben je ook verantwoordelijk voor het ontwerp, de content en de projectplanning. Zodoende wordt je breed opgeleid tot een volwaardige webdesigner.

Inhoud opleiding Web Designer

Naast de algemene kennis die je wordt bijgebracht over onder andere UX/UI Design, projectplanning, projectmanagement en bestandsformaten ga je snel de diepte in. In onze uitgebreide webdesign opleiding leer je zelf graphics te ontwerpen en bewerken; vervolgens leren we je alles van HTML, zodat je deze taal zelf kunt lezen, schrijven en toepassen. Ook besteden we aandacht aan het bewerken van audio en video. Zo kun je een totale website opzetten.

Tijdens de opleiding worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

 • Multimedia Introductie
 • Multimedia technologie
 • Bestandsformaten
 • Kleurensystemen
 • Typografie
 • Stockfotografie
 • Projectmanagement (Agile/Scrum)
 • Concepting
 • Rapid Prototyping
 • Interface design
 • User Centric Design
 • Communicatiestijlen
 • Brainstormen
 • Stijlboek
 • Storyboard
 • Vector/Bitmap/CSS graphics
 • Photoshop CC
 • Adobe Experience Design
 • SEO Web-teksten schrijven
 • SEA
 • Authoring
 • HTML
 • HTML5
 • XHTML attributes
 • Formulieren en HTML5
 • WYSIWYG editors
 • Adobe Dreamweaver
 • CSS-designer
 • CSS basics
 • Audio en Video

De opleiding Web Designer kan los gevolgd worden, maar is ook onderdeel van de opleidingen Web Engineer (2 modules) en MultiMedia Engineer (3 modules).

De opleiding Web Designer kan zowel part-time (6 maanden) als full-time (4 maanden) gevolgd worden.

web opleidingen

 

De full-time opleiding is drie halve dagen per week en start twee keer per jaar in februari en september. Lesdagen zijn op maandag, dinsdag en woensdag.

De part-time variant start ook twee keer per jaar in februari/maart en september. Hierbij is er de mogelijkheid om de opleiding in de avond te volgen op maandag en woensdag of op zaterdag overdag. Dit is afhankelijk van de groepsgrootte en jouw persoonlijke voorkeur.

Studiebelasting
Naast de lesuren dien je rekening te houden met een studiebelasting van:

Part-time: 12 tot 18 uur per week
Fulltime: 18 tot 27 uur per week

 

Tijdens de opleiding Web Designer maak je onder andere gebruik van het officiële lesmateriaal van Adobe. Daarnaast ontvang je per module een reader, boordevol aanvullende informatie, opdrachten en tips. Deze readers zijn met zorg samengesteld door ons docententeam.

De readers zijn inbegrepen in het lesgeld. Voor de boeken ontvang je een boekenlijst en de verplichte boeken dien je zelf aan te schaffen. Tevens zijn de meeste van deze boeken digitaal te downloaden, waardoor je ze makkelijk op een iPad of andere tablet kunt zetten.

Voor het leren beheersen van de software en het maken van opdrachten adviseren we je een abonnement op de Creative Cloud van Adobe te nemen. Je kunt ook werken op de systemen die bij ons op locatie beschikbaar zijn.

College of MultiMedia leidt mensen op tot multimedia-specialist. In de afgelopen jaren zijn veel getalenteerde studenten afgestudeerd en met succes een carrière begonnen als ontwerper, ontwikkelaar of adviseur op het gebied van multimedia. Velen zijn na hun webdesign opleiding als freelancer of zelfstandige aan de slag gegaan. Anderen werken in dienstverband voor grote en kleine bedrijven.

College of MultiMedia heeft samenwerkingen met diverse bedrijven en recruiters, die ons regelmatig benaderen met vacatures voor onze (ex)studenten. Alle actuele vacatures worden getoond op onze locatie en worden gedeeld via ons online Alumni platform. Bespreek jouw carrièremogelijkheden tijdens een vrijblijvend informatiegesprek.

De mogelijkheden voor onze studenten zijn zeer uitgebreid. Dit hangt af van het eindniveau van je opleiding en is onder te verdelen in een aantal categorieën:

Designer/Ontwerper
Als designer ontwerp je met behulp van programma’s als Adobe XD, Photoshop en Illustrator webpagina’s. Je bent de creatieve link tussen de developer en de klant en weet wat er technisch mogelijk is.

Developer/Ontwikkelaar
Als developer voel je je aangetrokken tot de meer technische kant van de opleiding. Met bijvoorbeeld Javascript, HTML, CSS en ActionScript bouw je de meest geavanceerde websites, animaties en applicaties.

Webmaster
De veelzijdige functie van webmaster bevat het technisch beheer, het installeren, programmeren en onderhouden van een website of webserver. Je bent naast de technische kant vaak ook verantwoordelijk voor de inhoud van een website.

Freelancer / zelfstandige
De vrijheid van werken als freelancer is voor veel van onze studenten aantrekkelijk. Dit kan in allerlei verschillende functies, zoals hierboven genoemd. Je kunt je eigen weg kiezen en alle facetten van de opleiding met elkaar combineren of je juist specialiseren. Je kunt ook je eigen bedrijf opzetten. Lees hier een mooi voorbeeld.

Consultant
Grote bedrijven hebben vaak hun eigen Multimedia afdeling. Als afgestudeerde zou je een adviserende of sturende functie kunnen uitoefenen. Je weet wat mogelijk is met welke middelen en zorgt samen met een team voor optimale resultaten.

Om de theoretische kennis tussentijds te toetsen, vindt er een aantal testen plaats. De vaardigheden worden beoordeeld aan de hand van praktijkopdrachten. De definitieve beoordeling wordt voor het grootste deel gebaseerd op het eindproject en het theorie-examen.

Na succesvolle afronding ontvang je het certificaat Web Designer.

De opleiding Web Designer is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een uitdaging in nieuwe media en zijn/haar kennis in multimedia graag wil uitbreiden d.m.v. een professionele webdesign opleiding.

Je dient goed om te kunnen omgaan met computers. De software en een gedeelte van het lesmateriaal is in het Engels, waardoor de basiskennis van deze taal ook aanwezig dient te zijn.

Nadat je je hebt ingeschreven en voorafgaand aan de definitieve toelating, vindt er een persoonlijk intakegesprek met één van onze docenten plaats. Criteria voor toelating zijn:

 • Motivatie
 • Computervaardigheden
 • Affiniteit met multimedia
 • Basiskennis van de Engelse taal

Nadat je je certificaat Web Designer op zak hebt, kun je natuurlijk altijd nog verder studeren. De opleiding Web Designer is een prima start om jezelf verder te gaan verdiepen.

Front-End Developer
De opleiding Front-End Developer sluit naadloos aan op opleiding Web Designer en hierin worden de reeds bekende onderwerpen verder uitgediept. In deze tweede module verdiepen we de CSS kennis en leer je responsive design. Vervolgens leer je onder andere hoe je interactieve HTML5 animaties maakt met behulp van Adobe Animate en interactie op basis van de scripttaal JavaScript en jQuery. We behandelen ook het produceren van 3D modellen en animaties. Je kunt je in een keer inschrijven voor de modules Web Designer en Front-End Developer door te kiezen voor de opleiding Web Engineer.

Web Developer
Als vervolg op Web Designer en Front-End Developer bieden we in één lijn Web Developer aan. We gaan in deze derde module richting de back-end. Programmeren is een belangrijk onderdeel van deze opleiding. We hebben uitgebreid aandacht voor PHP/MySQL en gaan aan de slag met diverse frameworks zoals WordPress. Hiermee kun je een CMS opzetten. We leren je ook te programmeren met ActionScript voor het maken van Android/iOS/desktop apps.
Wil je je in een keer aanmelden voor de modules Web Designer, Front-End Developer en Web Developer, kies dan voor de opleiding MultiMedia Engineer.

Bachelor of Science
Sinds 2005 heeft CMM een samenwerkingsverband met Staffordshire University in Engeland. Dit maakt het mogelijk om na het volgen van de gehele opleiding MultiMedia Engineer en de opleiding PHP/MySQL, in één jaar een Bachelor titel te behalen! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Professional Video Producer
Wil je na je Web of MultiMedia Engineer opleiding, waarin je al een aantal zaken op het gebied van video leert, je verder specialiseren? Dat kan door de opleiding Professional Video Producer te volgen. Je wordt hierin opgeleid tot volwaardig allround videomaker.

3D Producer
Op het gebied van multimedia is 3D een op zichzelf staand begrip. De opleiding 3D Producer is een goede uitbreiding op onze web-opleidingen. Hierbij leer je objecten en animaties te maken, scenes te bouwen en geweldige motion graphics te creëren.

Trainingen
Als student bij CMM ontvang je standaard 20% korting op alle losse trainingen. Hierbij kun je kiezen uit het uitgebreide aanbod dat wij als Adobe Authorised Training Centre, Avid Learning Partner Professional en MAXON Certified Trainings Center verzorgen.

Lees beoordelingen over Opleiding Web Designer

 • Op dit moment ben ik vormgever dtp’er en traffic coördinator bij Metro Holland. Naast mijn normale werkzaamheden wilde ik een opleiding volgen. Mijn keuze is gevallen op de opleiding MultiMedia Engineer bij CMM. Ik vind de opleiding leuk, de praktijklessen zijn heel leuk. Ik zou graag na de opleiding professioneel aan de slag gaan als webdesigner.

  Ik ben erg tevreden over CMM. De docenten zijn professioneel, enthousiast, open en vriendelijk! Ze staan altijd klaar voor eventuele vragen die je hebt en je kunt altijd bij CMM terecht als je naast les uren nog wilt studeren of oefenen met de verschillende software pakketten.

  Mijn dank is groot aan alle docenten die mij hebben geholpen om dit te bereiken.

  “Je kunt altijd bij CMM terecht als je naast de lesuren nog wilt studeren.”

  Hanane (Web Designer)
  9 / 10
 • Momenteel volg ik Front-End Developer parttime en probeer ondertussen aan de slag te gaan als Webdesigner. Tot voor kort werkte ik bij Radio Nederland Wereldomroep als eindregisseur Radio, Video-editor/schakeltechnicus (tv), Audio/programmatechnicus (radio). Qua webdesign wist ik helemaal niets, wel veel ervaring met audio/video.

  Het moment was gekomen om de bakens te verzetten en webdesign leek mij een vaardigheid waar je in de toekomst veel mee kunt. Na besloten te hebben me te gaan bekwamen in webdesign kwam CMM op mij over als de meest professionele opleiding met ook het hoogste niveau. Gezien het feit dat ik geen enkele ervaring had met bijvoorbeeld Photoshop/Dreamweaver en geen kennis had van html/CSS vond ik de opbouw heel goed en de lessen goed te volgen. Het tempo is hoog, maar gezien het niveau van de opleiding kan dat niet anders. De docenten van wie ik les kreeg zijn zeer kundig/professioneel en ook altijd bereid, naast de lesstof, andere (praktische) vragen over web/webdesign te behandelen. Het contact is informeel, maar toch professioneel. Ik ben nu in staat een eenvoudige website op te leveren waarbij ik vanuit het niets kan beginnen, dus zonder templates e.d. Ook ben ik redelijk bedreven in Photoshop. Bovendien ben ik nu in staat om mijn weg te vinden op het web als ik ingewikkelder dingen in mijn sites wil gebruiken.

  Ik ben inmiddels begonnen met Front-End Developer en wil in de toekomst aan het werk als webdesigner. In welk verband valt nader te bezien. Ik vond het een leuk half jaar en het smaakt naar meer, ik had niet gedacht dat ik zo veel zou leren in relatief korte tijd. Ik ben in aanraking gekomen met CMM na een tip van een vriend/collega die bij CMM al eens een opleiding volgde.

  “De docenten van wie ik les kreeg zijn zeer kundig/professioneel.”

  Robert (Web Designer)
  9 / 10

Meer weten?

Kom langs voor een afspraak

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.