Masters at MultiMedia Education!
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
Opleiding Web Designer

Wil je professioneel Webdesigner worden en leren van experts uit de praktijk? Zoek je een praktijkgerichte webdesign opleiding?

De opleiding Web Designer is de eerste module van de volledige opleiding MultiMedia Engineer, die bestaat uit 3 modules:

 1. Web Designer
 2. Front-End Developer
 3. Web Developer

Tijdens de opleiding Web Designer leer je om ontwerpen te creëren voor het web, mobile devices als de iPhone en iPad of als stand-alone product. Je wordt opgeleid door gecertificeerde professionals die zich dagelijks met webdesign bezighouden en ervoor zorgen dat je in 4 of 6 maanden alle opgedane kennis verder kan toepassen in de praktijk.

Met de laatste media-technieken en software kun je na het volgen van de opleiding Web Designer, net als vele oud-studenten, met succes aan het werk gaan als o.a. webdesigner of interaction designer, zelfstandig of in dienstverband.

Door de digitalisering van de maatschappij, zal de vraag naar Web Designers groot blijven. College of MultiMedia stemt de inhoud van de opleiding continu af op de vraag vanuit de (arbeids)markt. Doordat wij regelmatig specialistische trainingen verzorgen voor uiteenlopende bedrijven, zijn we goed op de hoogte van de vaardigheden die (nieuwe) medewerkers moeten bezitten. Tijdens de opleiding ontwikkel je een eigen portfolio, waarmee je na afloop kan aantonen wat je daadwerkelijk kunt.

Lees hier het verhaal van een student die de MultiMedia Engineer opleiding heeft gevolgd.

Wil je professioneel aan de slag als Front-End Developer? Meld je dan direct aan voor de eerste 2 modules. Deze opleiding heet Web Engineer.

De opleiding Web Designer gaat in op de basiscomponenten binnen de productie van web gebaseerde trajecten. Na je eerste concept, ontwikkel je alle bijbehorende onderdelen als audio, video en graphics. Natuurlijk ben je ook verantwoordelijk voor het ontwerp, de content en de projectplanning. Zodoende wordt je breed opgeleid tot een volwaardige webdesigner.

Inhoud opleiding Web Designer

Naast de algemene kennis die je wordt bijgebracht over onder andere UX/UI Design, projectplanning, projectmanagement en bestandsformaten ga je snel de diepte in. In onze uitgebreide opleiding leer je zelf graphics te ontwerpen en bewerken; vervolgens leren we je alles van HTML, zodat je deze taal zelf kunt lezen, schrijven en toepassen. Ook besteden we aandacht aan het bewerken van audio en video. Zo kun je een totale website opzetten.
Onderdeel van deze opleiding zijn de gecertificeerde trajecten in Adobe Photoshop, Adobe Dreamweaver, Avid Pro Tools en Apple Final Cut Pro.

De opleiding Web Designer wordt afgerond met een theoretisch- en praktijkexamen. Na succesvolle afronding ontvang je het Web Designer certificaat.

Overzicht onderwerpen

Multimedia Introductie
We behandelen o.a. multimedia technologie, bestandsformaten en kleurensystemen.

Projectmanagement en concepting
Nu we de basis kennen gaan we aan de slag met Interface design, communicatiestijlen, brainstormen, het maken van een stijlboek en storyboard.

Graphics
Voor het ontwerpen moet je natuurlijk een goede tool hebben, wij gebruiken hiervoor o.a. de industriestandaard Photoshop.
Tijdens de opleiding wordt het hele pakket met alle features behandeld.

Authoring
We leren eerst HTML te schrijven in “kale” teksteditors en zorgen dat je je de gehele taal eigen maakt. Vervolgens gaan we het toepassen in wysiwyg editors. We gebruiken hiervoor Adobe Dreamweaver, waarmee je met de CSS-designer de HMTL en CSS leert inzetten om een mooie website te maken.

Audio en Video
Totaalbeleving speelt een steeds belangrijkere rol, daarom besteden we een aantal lessen aan audio en video, zodat je ook bewegend beeld en geluid aan jouw website kan toevoegen.

Een volledig lesoverzicht is op aanvraag beschikbaar. Neem hiervoor contact op met een van onze opleidingsadviseurs.

De opleiding Web Designer kan zowel part-time (6 maanden) als full-time (4 maanden) gevolgd worden.

De full-time opleiding is drie halve dagen per week en start twee keer per jaar in februari en september.
Lesdagen zijn op maandag, dinsdag en woensdag.

De part-time variant start ook twee keer per jaar in februari en september. Hierbij is er de mogelijkheid om de opleiding in de avond te volgen op maandag en woensdag of op zaterdag overdag. Dit is afhankelijk van de groepsgrootte en jouw persoonlijke voorkeur.

Naast de lesuren moet je rekening houden met een studiebelasting van 10 tot 15 uur per week.

De opleiding Web Designer is ook onderdeel van de opleiding Web Engineer (2 modules) en MultiMedia Engineer (3 modules).

   Schema Opleiding Web Engineer onderdeel opleiding Web Designer

 

Schema Opleiding MultiMedia Engineer onderdeel opleiding Web Designer

 

Tijdens de opleiding Web Designer maak je onder andere gebruik van het officiële lesmateriaal vanuit onze partners zoals Avid en Adobe. Daarnaast ontvang je per module een reader, boordevol aanvullende informatie, opdrachten en tips. Deze readers zijn met zorg samengesteld door ons docententeam.

De readers zijn inbegrepen in het lesgeld. Voor de boeken ontvang je een boekenlijst. Tevens zijn de meeste van deze boeken digitaal te downloaden, waardoor je ze makkelijk op een iPad of andere tablet kunt zetten.

College of MultiMedia leidt mensen op tot multimedia specialist. In de afgelopen jaren zijn veel getalenteerde studenten afgestudeerd en met succes een carrière begonnen als ontwerper, ontwikkelaar of adviseur op het gebied van multimedia.

Velen zijn na hun opleiding als zelfstandige aan de slag gegaan. Anderen werken in dienstverband voor grote en kleine bedrijven, waaronder Amstel, SBS, NS, Hema en verschillende reclamebureaus. College of MultiMedia heeft een goede relatie met meerdere organisaties in de branche en wordt dan ook vaak gevraagd voor studenten die klaar zijn met hun studie en op zoek zijn naar werk. Alle actuele vacatures hangen op één van de borden op school en worden wekelijks ververst. Bespreek jouw carrièremogelijkheden tijdens een vrijblijvend informatiegesprek.

De mogelijkheden voor onze studenten zijn zeer uitgebreid en onder te verdelen in een aantal categorieën:

Designer/Ontwerper
Als Designer ontwerp je met behulp van programma’s als Photoshop, Dreamweaver en Illustrator webpagina’s. Je bent de creatieve link tussen de developer en de klant en weet wat er technisch mogelijk is.

Developer/Ontwikkelaar
Als Developer voel je je aangetrokken tot de meer technische kant van de opleiding. Met bijvoorbeeld JavaScript, HTML, CSS en ActionScript bouw je de meest geavanceerde websites, animaties en applicaties.

Webmaster
De veelzijdige functie van webmaster bevat het technisch beheer, het installeren, programmeren en onderhouden van een website of webserver. Je bent naast de technische kant vaak ook verantwoordelijk voor de inhoud van een website.

Freelancer
De vrijheid van werken als freelancer is voor veel van onze studenten aantrekkelijk. Dit kan in allerlei verschillende functies, zoals hierboven genoemd. Je kunt je eigen weg kiezen en alle facetten van de opleiding met elkaar combineren of je juist specialiseren. Tijdens de opleiding wordt ook aandacht besteed aan de financiële kant van webdesign.

Consultant
Grote bedrijven hebben vaak hun eigen (multi)media afdeling. Als afgestudeerde zou je een adviserende of sturende functie kunnen uitoefenen. Je weet wat mogelijk is met welke middelen en zorgt samen met een team voor optimale resultaten.

Om de theoretische kennis tussentijds te toetsen, vinden er een aantal testen plaats. De vaardigheden worden beoordeeld aan de hand van praktijkopdrachten. De definitieve beoordeling wordt voor het grootste deel gebaseerd op het eindproject en het theorie-examen. Na succesvolle afronding ontvang je het certificaat Web Designer.

Afhankelijk van de opleiding, zijn in de curricula verschillende officiële Apple, Adobe of Avid cursussen geïntegreerd. Deelname aan de examens van deze onderdelen is geen vereiste voor het certificaat of het diploma van de opleiding.

Nadat je je certificaat Web Designer op zak hebt, kun je natuurlijk altijd nog verder studeren. De opleiding Web Designer is een prima start om jezelf verder te gaan verdiepen.

Front-End Developer
De opleiding Front-End Developer sluit naadloos aan op opleiding Web Designer en hierin worden de reeds bekende onderwerpen verder uitgediept. In deze tweede module verdiepen we de CSS kennis en leer je responsive design. Vervolgens leer je onder andere hoe je interactieve HTML5 animaties maakt met behulp van Adobe Animate en interactie op basis van de scripttaal JavaScript en jQuery. We behandelen ook het produceren van 3D modellen en animaties. Je kunt je in een keer inschrijven voor de modules Web Designer en Front-End Developer door te kiezen voor de opleiding Web Engineer.

Web Developer
Als vervolg op Web Designer en Front-End Developer bieden we in één lijn Web Developer aan. We gaan in deze derde module richting de back-end. Programmeren is een belangrijk onderdeel van deze opleiding. We hebben uitgebreid aandacht voor PHP/MySQL en gaan aan de slag met diverse frameworks zoals WordPress. Hiermee kun je een CMS opzetten. We leren je ook te programmeren met ActionScript voor het maken van Android/iOS/desktop apps.
Wil je je in een keer aanmelden voor de modules Web Designer, Front-End Developer en Web Developer, kies dan voor de opleiding MultiMedia Engineer.

Bachelor of Science
Sinds 2005 heeft CMM een samenwerkingsverband met Staffordshire University in Engeland. Dit maakt het mogelijk om na het volgen van de gehele opleiding MultiMedia Engineer en de opleiding PHP/MySQL, in één jaar een Bachelor titel te behalen! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Professional Video Producer
Wil je na je Web of MultiMedia Engineer opleiding, waarin je al een aantal zaken op het gebied van video leert, je verder specialiseren? Dat kan door de opleiding Professional Video Producer te volgen. Je wordt hierin opgeleid tot volwaardig allround videomaker.

3D Producer
Op het gebied van multimedia is 3D een op zichzelf staand begrip. De opleiding 3D Producer is een goede uitbreiding op onze web-opleidingen. Hierbij leer je objecten en animaties te maken, scenes te bouwen en geweldige motion graphics te creëren.

Trainingen
Als student bij CMM ontvang je standaard 20% korting op alle losse trainingen. Hierbij kun je kiezen uit het uitgebreide aanbod dat wij als Adobe Authorised Training Centre, Avid Learning Partner Professional en MAXON Certified Trainings Center verzorgen.

De opleiding Web Designer is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een uitdaging in nieuwe media en zijn/haar kennis in multimedia graag wil uitbreiden. Dit kan zowel op professioneel of hobbymatig gebied zijn. Je dient goed om te kunnen omgaan met computers. De software en een gedeelte van het lesmateriaal is in het Engels, waardoor de basiskennis van deze taal ook aanwezig dient te zijn.

Nadat je je hebt ingeschreven en voorafgaand aan de definitieve toelating, vindt er een persoonlijk intakegesprek met één van onze docenten plaats. Criteria voor toelating zijn:

 • Motivatie
 • Computervaardigheden
 • Affiniteit met multimedia
 • Basiskennis van de Engelse taal
Lees beoordelingen over Opleiding Web Designer

 • Op dit moment ben ik vormgever dtp’er en traffic coördinator bij Metro Holland. Naast mijn normale werkzaamheden wilde ik een opleiding volgen. Mijn keuze is gevallen op de opleiding MultiMedia Engineer bij CMM. Ik vind de opleiding leuk, de praktijklessen zijn heel leuk. Ik zou graag na de opleiding professioneel aan de slag gaan als webdesigner.

  Ik ben erg tevreden over CMM. De docenten zijn professioneel, enthousiast, open en vriendelijk! Ze staan altijd klaar voor eventuele vragen die je hebt en je kunt altijd bij CMM terecht als je naast les uren nog wilt studeren of oefenen met de verschillende software pakketten.

  Mijn dank is groot aan alle docenten die mij hebben geholpen om dit te bereiken.

  “Je kunt altijd bij CMM terecht als je naast de lesuren nog wilt studeren.”

    03/11/2015
  Hanane (Web Designer)
  9 / 10
 • Momenteel volg ik Front-End Developer parttime en probeer ondertussen aan de slag te gaan als Webdesigner. Tot voor kort werkte ik bij Radio Nederland Wereldomroep als eindregisseur Radio, Video-editor/schakeltechnicus (tv), Audio/programmatechnicus (radio). Qua webdesign wist ik helemaal niets, wel veel ervaring met audio/video.

  Het moment was gekomen om de bakens te verzetten en webdesign leek mij een vaardigheid waar je in de toekomst veel mee kunt. Na besloten te hebben me te gaan bekwamen in webdesign kwam CMM op mij over als de meest professionele opleiding met ook het hoogste niveau. Gezien het feit dat ik geen enkele ervaring had met bijvoorbeeld Photoshop/Dreamweaver en geen kennis had van html/CSS vond ik de opbouw heel goed en de lessen goed te volgen. Het tempo is hoog, maar gezien het niveau van de opleiding kan dat niet anders. De docenten van wie ik les kreeg zijn zeer kundig/professioneel en ook altijd bereid, naast de lesstof, andere (praktische) vragen over web/webdesign te behandelen. Het contact is informeel, maar toch professioneel. Ik ben nu in staat een eenvoudige website op te leveren waarbij ik vanuit het niets kan beginnen, dus zonder templates e.d. Ook ben ik redelijk bedreven in Photoshop. Bovendien ben ik nu in staat om mijn weg te vinden op het web als ik ingewikkelder dingen in mijn sites wil gebruiken.

  Ik ben inmiddels begonnen met Front-End Developer en wil in de toekomst aan het werk als webdesigner. In welk verband valt nader te bezien. Ik vond het een leuk half jaar en het smaakt naar meer, ik had niet gedacht dat ik zo veel zou leren in relatief korte tijd. Ik ben in aanraking gekomen met CMM na een tip van een vriend/collega die bij CMM al eens een opleiding volgde.

  “De docenten van wie ik les kreeg zijn zeer kundig/professioneel.”

    03/11/2015
  Robert (Web Designer)
  9 / 10

Meer weten?

Kom langs voor een afspraak

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.