Masters at MultiMedia Education!
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
Opleiding Web Developer
Bekijk ook:

De opleiding Web Developer is het vervolg op de opleidingen Web Designer en Front-End Developer en de laatste module van de volledige opleiding MultiMedia Engineer.

Het is een diepgaande en praktisch ingerichte opleiding, die zorgt voor een verdere specialisatie aan de server-zijde. Binnen 4 maanden (fulltime) of 6 maanden (parttime) brengen onze professionals jouw kennis naar een hoger niveau.

Het scripten in PHP/MySQL en ActionScript staat in deze opleiding centraal en uiteindelijk kun je zo vergaande interactive database driven websites maken. Ook wordt aandacht besteed aan het maken van apps, zodat jij jouw klant een totaaloplossing kan bieden!
Door de verregaande digitalisering van de maatschappij zal de vraag naar Web Developers steeds groter worden, waardoor je veel kans op een goede baan zult hebben!

In de opleiding Web Developer, breng je de in Web Designer en Front-end Developer behandelde stof verder in de praktijk.

We gaan in deze derde module richting de back-end, programmeren is dan ook een belangrijk onderdeel van de opleiding Web Developer.
We hebben uitgebreid aandacht voor PHP/MySQL en gaan aan de slag met frameworks zoals WordPress en Zend. Hiermee kun je een CMS opzetten. Maar we leren ook te programmeren met ActionScript voor het maken van Android/iOS/desktop apps.

Onderwerpen opleiding

Authoring PHP/MySQL
Je leert het opzetten van een eigen test omgeving in MAMP, de syntax van PHP inclusief alle bijkomende zaken als data security en het koppelen van een database aan een website door middel van MySQL. Maar ook het opzetten van een WordPress CMS wordt behandeld en het kunnen werken met andere Frameworks zoals Zend.

Authoring ActionScript 3.0
We gaan een project of een game programmeren met ActionScript en deze geschikt maken voor publicatie als een Android, iOS of desktop app.

Web Developer is onderdeel van de opleiding MultiMedia Engineer, maar kan ook als losse opleiding gevolgd worden.

De opleiding Web Developer kan zowel in part-time als full-time variant worden gevolgd. Zodoende is er de mogelijkheid om deze studie naast je werk te volgen of tegelijkertijd je eigen bedrijf op te zetten.

traject_mme

De part-time variant start twee keer per jaar in september en februari/maart. Hierbij is er de mogelijkheid om de opleiding in de avond te volgen op maandag en woensdag of op zaterdag overdag. Dit is afhankelijk van de groepsgrootte en jouw persoonlijke voorkeur.

Naast de lesuren moet je rekening houden met een studiebelasting van 10 tot 15 uur per week.

Inschrijving is ook mogelijk voor de full-time opleiding. Hierbij is een Web Developer een onderdeel binnen de opleiding  MultiMedia Engineer. De full-time opleiding is drie halve dagen per week en lesdagen zijn op maandag, dinsdag en woensdag. Informatie over de startdata voor Web Developer is op aanvraag beschikbaar.

Bij de opleiding Web Developer ontvang je een reader, boordevol aanvullende informatie, opdrachten en tips, speciaal samengesteld door de docent. De reader is bij het lesgeld inbegrepen.

Naast de reader ontvang je een boekenlijst.

De mogelijkheden voor een student met het Web Developer certificaat zijn zeer divers. Een aantal voorbeelden:

Freelancer
Je bezit de basiskennis om simpele websites te maken. Als freelancer zul je zelf verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen en het ontwikkelen hiervan.

Webmaster
Als webmaster beheer en onderhoud je een website. Bijna ieder bedrijf heeft tegenwoordig een website, dus je kunt in zeer uiteenlopende branches werken.

Adviseren
Je hebt tijdens de module Web Designer kennis opgedaan om klanten of collega’s te adviseren welke technieken geschikt zijn voor specifieke webprojecten.

Dienstverband
Ook kun je bijvoorbeeld in een Junior positie terecht bij reclamebureau’s of webdesignbureau’s. Tijdens de praktijk leer je de meer geavanceerdere technieken en eventueel vul je jouw kennis en vaardigheden aan met een korte cursus bij CMM.

Om de theoretische kennis tussentijds te toetsen, vinden er een aantal testen plaats. De vaardigheden worden beoordeeld aan de hand van praktijkopdrachten. De definitieve beoordeling wordt voor het grootste deel gebaseerd op het eindproject en het theorie-examen. Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat of diploma.

Afhankelijk van de opleiding, zijn in de curricula verschillende officiële Apple, Adobe of Avid cursussen geïntegreerd. Deelname aan de examens van deze onderdelen is geen vereiste voor het certificaat of het diploma van de opleiding.

Web Developer is de laatste module uit het complete MultiMedia Engineer traject. Het behalen van de drie afzonderlijke certificaten voor Web Designer, Front-End Developer en Web Developer staat gelijk aan het certificaat van de fulltime opleiding MultiMedia Engineer.

Nadat je bent afgestudeerd kun je natuurlijk altijd nog verder met een vervolgstudie. De opleiding MultiMedia Engineer is een prima opstap naar je Bachelor of Science diploma.

PHP/MySQL
De korte opleiding PHP/MySQL is bedoeld voor internet ontwikkelaars die willen leren hoe je programmeert in PHP/MySQL en hoe dat ingezet kan worden om database-applicaties te bouwen én te integreren in een website.

Bachelor of Science
Sinds 2005 heeft CMM een samenwerkingsverband met Staffordshire University in Engeland. Dit maakt het mogelijk om na het volgen van de gehele opleiding MultiMedia Engineer en de opleiding PHP/MySQL, in één jaar een Bachelor titel te behalen.

Professional Video Producer
Wil je na MultiMedia Engineer, waarin je al een aantal zaken op het gebied van video leert, je verder specialiseren, dan kan dat door de opleiding Professional Video Producer te volgen. Je wordt hierin opgeleid tot volwaardig allround videomaker.

3D Producer
In de huidige multimedia is 3D een op zichzelf staand begrip. De opleiding 3D Producer is dus een goede uitbreiding op de opleiding MultiMedia Engineer, waarbij je leert animaties te maken, scenes te bouwen en geweldig is voor motion graphics.

Cursussen
Als student bij CMM ontvang je standaard 20% korting op alle losse cursussen die wij geven. Hierbij kun je kiezen uit het uitgebreide aanbod dat wij als Adobe Authorised Training Centre, Avid Learning Partner Professional en Maxon Certified Trainings Center geven.

De opleiding is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een uitdaging in nieuwe media en zijn/haar kennis is MultiMedia graag wil uitbreiden om toe te passen op professioneel of hobbymatig gebied. Je dient goed om te kunnen gaan met computers en de algemene software eigenschappen te beheersen. De software en een gedeelte van het lesmateriaal is in het Engels waardoor de kennis van deze taal ook aanwezig dient te zijn. Daarnaast dien je de kennis en vaardigheden te bezitten van een Front-End Developer.

Nadat je je hebt ingeschreven en voorafgaand aan de definitieve toelating vindt er een persoonlijk intake gesprek met één van onze docenten plaats. Criteria voor toelating zijn:

 • Motivatie
 • Computer vaardigheden
 • Affiniteit met multimedia
 • Een goed begrip van de Engelse taal
 • de stof uit de opleiding Web Designer en Front-End Developer
 • kennis van de Engelse taal (software en lesmateriaal zijn in het Engels)

 

Lees beoordelingen over Opleiding Web Developer

 • In die snelle cursussen leer je veelal html’en met een WYSIWYG-editor zoals Edge of Dreamweaver. Maar als ergens een fout in de code zit, zal je er wel achter moeten komen waar die zit. Ik heb op CMM geleerd om html uit mijn hoofd te schrijven. Als er dan nog iets mis is, heb ik de fout zo gevonden. Al met al heb ik niet alleen geleerd met software te werken, maar heb ik mij ook de theorie eigengemaakt.

    03/11/2015
  Marc (MultiMedia Engineer)
  9 / 10
 • Ik ben in het verleden werkzaam geweest als financieel adviseur. Door de financiële crisis kwam er steeds minder werk binnen en ben ik mezelf gaan verdiepen in de mogelijkheden om een nieuwe carrière te starten. Ik ben geïnteresseerd in een carrière als webdesigner, omdat ik graag mijn creativiteit in mijn werk wil gebruiken en deze branche is zo breed, dat er altijd vraag bestaat. Via de website van CMM heb ik de opleiding Web Engineer gevonden en werd ik goed geïnformeerd over de mogelijkheden die de opleiding mij biedt. In het intakegesprek met de docent werden de enige vragen die ik had nog beantwoord.

  Nu ik met de opleiding begonnen ben, ben ik blij dat ik de keuze heb gemaakt om de opleiding bij CMM te volgen. De lessen worden professioneel gegeven en gaan diep in op de stof. Het is hard werken en veel oefenen, maar daar krijg je bij CMM wel de gelegenheid toe. Zo maak ik bijvoorbeeld regelmatig buiten de lessen gebruik van de studentencomputers. Ik vind het fijn dat ik bij CMM altijd met vragen terecht kan bij zowel docenten als personeel, CMM is erg professioneel en enthousiast.

  De opleiding heeft me nu al veel opgeleverd. Allereerst weet ik nu zeker dat ik als professioneel Web Designer wil werken en daarnaast heb ik inmiddels ook 2 opdrachten binnen weten te halen via mijn persoonlijke netwerk. 

  “CMM is praktijkgericht, servicegericht, professioneel en enthousiast”

    03/11/2015
  Humphrey (Web Engineer)
  9 / 10

Meer weten?

Kom langs voor een afspraak

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.