Masters at MultiMedia Education!
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
Opleiding Web Developer

De opleiding Web Developer is de derde en laatste module van de volledige opleiding MultiMedia Engineer, die bestaat uit 3 modules:

 1. Web Designer
 2. Front-End Developer
 3. Web Developer

Deze sterk praktijkgerichte opleiding zorgt voor een verdere specialisatie aan de back-end. Binnen 4 maanden (fulltime) of 6 maanden (parttime) brengen onze professionals jouw kennis naar een hoger niveau.

Het scripten in PHP/MySQL en ActionScript staat in deze opleiding centraal en uiteindelijk kun je zo vergaande interactive database driven websites maken. Ook wordt aandacht besteed aan het maken van apps, zodat jij jouw klant een totaaloplossing kan bieden!

Door de digitalisering van de maatschappij zal de vraag naar Web Developers steeds groter worden, waardoor je veel kans op een goede baan zult hebben!
College of MultiMedia stemt de inhoud van de opleiding continu af op de vraag vanuit de (arbeids)markt. Doordat wij regelmatig specialistische trainingen verzorgen voor uiteenlopende bedrijven, zijn we goed op de hoogte van de vaardigheden die (nieuwe) medewerkers moeten bezitten. Tijdens de opleiding ontwikkel je een eigen portfolio, waarmee je na afloop kan aantonen wat je daadwerkelijk kunt.

In de opleiding Web Developer breng je de in Web Designer en Front-end Developer behandelde stof verder in de praktijk.

We gaan in deze derde module richting de back-end, programmeren is dan ook een belangrijk onderdeel van de opleiding Web Developer. We hebben uitgebreid aandacht voor PHP/MySQL en gaan aan de slag met diverse frameworks zoals WordPress. Hiermee kun je een CMS opzetten. We leren je ook te programmeren met ActionScript voor het maken van Android/iOS/desktop apps.

Onderwerpen opleiding

Authoring PHP/MySQL
Je leert het opzetten van een eigen testomgeving in MAMP, de syntax van PHP inclusief alle bijkomende zaken als data security en het koppelen van een database aan een website door middel van MySQL. Maar ook het opzetten van een WordPress CMS wordt behandeld en het kunnen werken met andere Frameworks.

Authoring ActionScript 3.0
We gaan een project programmeren met ActionScript en deze geschikt maken voor publicatie als een Android, iOS of desktop app.

Web Developer is de derde/laatste module van de opleiding MultiMedia Engineer. Deze opleiding kan ook los gevolgd worden wanneer je uitgebreide ervaring hebt.

De opleiding Web Developer kan zowel part-time (6 maanden) als full-time (4 maanden) worden gevolgd. Zodoende is er de mogelijkheid om deze studie naast je werk te volgen of tegelijkertijd je eigen bedrijf op te zetten.

traject_mme

De part-time variant start twee keer per jaar in februari/maart en september. Hierbij is er de mogelijkheid om de opleiding in de avond te volgen op maandag en woensdag of op zaterdag overdag. Dit is afhankelijk van de groepsgrootte en jouw persoonlijke voorkeur.

Inschrijving is ook mogelijk voor de full-time opleiding. Deze opleiding is drie halve dagen per week en lesdagen zijn op maandag, dinsdag en woensdag.

Naast de lesuren moet je rekening houden met een studiebelasting van 10 tot 15 uur per week.

Bij de opleiding Web Developer ontvang je een reader, boordevol aanvullende informatie, opdrachten en tips, speciaal samengesteld door de docent. De reader is bij het lesgeld inbegrepen.

Naast de reader ontvang je een boekenlijst.

College of MultiMedia leidt mensen op tot multimedia specialist. In de afgelopen jaren zijn veel getalenteerde studenten afgestudeerd en met succes een carrière begonnen als ontwerper, ontwikkelaar of adviseur op het gebied van multimedia.

Velen zijn na hun opleiding als zelfstandige aan de slag gegaan. Anderen werken in dienstverband voor grote en kleine bedrijven, waaronder Amstel, SBS, NS, Hema en verschillende reclamebureaus. College of MultiMedia heeft een goede relatie met meerdere organisaties in de branche en wordt dan ook vaak gevraagd voor studenten die klaar zijn met hun studie en op zoek zijn naar werk. Alle actuele vacatures hangen op één van de borden op school en worden wekelijks ververst. Bespreek jouw carrièremogelijkheden tijdens een vrijblijvend informatiegesprek.

De mogelijkheden voor onze studenten zijn zeer uitgebreid en onder te verdelen in een aantal categorieën:

Designer/Ontwerper
Als Designer ontwerp je met behulp van programma’s als Photoshop, Dreamweaver en Illustrator webpagina’s. Je bent de creatieve link tussen de developer en de klant en weet wat er technisch mogelijk is.

Developer/Ontwikkelaar
Als Developer voel je je aangetrokken tot de meer technische kant van de opleiding. Met bijvoorbeeld JavaScript, HTML, CSS en ActionScript bouw je de meest geavanceerde websites, animaties en applicaties. Ook PHP kent geen geheimen voor jou.

Webmaster
De veelzijdige functie van webmaster bevat het technisch beheer, het installeren, programmeren en onderhouden van een website of webserver. Je bent naast de technische kant vaak ook verantwoordelijk voor de inhoud van een website.

Freelancer
De vrijheid van werken als freelancer is voor veel van onze studenten aantrekkelijk. Dit kan in allerlei verschillende functies, zoals hierboven genoemd. Je kunt je eigen weg kiezen en alle facetten van de opleiding met elkaar combineren of je juist specialiseren. Tijdens de opleiding wordt ook aandacht besteed aan de financiële kant van webdesign.

Consultant
Grote bedrijven hebben vaak hun eigen (multi)media afdeling. Als afgestudeerde zou je een adviserende of sturende functie kunnen uitoefenen. Je weet wat mogelijk is met welke middelen en zorgt samen met een team voor optimale resultaten.

Om de theoretische kennis tussentijds te toetsen, vinden er een aantal testen plaats. De vaardigheden worden beoordeeld aan de hand van praktijkopdrachten. De definitieve beoordeling wordt voor het grootste deel gebaseerd op het eindproject en het theorie-examen. Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat of diploma.

Afhankelijk van de opleiding, zijn in de curricula verschillende officiële Apple, Adobe of Avid cursussen geïntegreerd. Deelname aan de examens van deze onderdelen is geen vereiste voor het certificaat of het diploma van de opleiding.

Web Developer is de derde/laatste module uit het complete MultiMedia Engineer traject. Het behalen van de drie afzonderlijke certificaten voor Web Designer, Front-End Developer en Web Developer staat gelijk aan het diploma van de fulltime opleiding MultiMedia Engineer.

Nadat je bent afgestudeerd kun je natuurlijk altijd nog verder met een vervolgstudie. De opleiding MultiMedia Engineer is een prima opstap naar je Bachelor of Science diploma.

PHP/MySQL
De korte opleiding PHP/MySQL is bedoeld voor ontwikkelaars die willen leren hoe je programmeert in PHP/MySQL en hoe dat ingezet kan worden om database-applicaties te bouwen én te integreren in een website.

Bachelor of Science
Sinds 2005 heeft CMM een samenwerkingsverband met Staffordshire University in Engeland. Dit maakt het mogelijk om na het volgen van de gehele opleiding MultiMedia Engineer en de opleiding PHP/MySQL, in één jaar een Bachelor titel te behalen! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Professional Video Producer
Wil je na je Web of MultiMedia Engineer opleiding, waarin je al een aantal zaken op het gebied van video leert, je verder specialiseren? Dat kan door de opleiding Professional Video Producer te volgen. Je wordt hierin opgeleid tot volwaardig allround videomaker.

3D Producer
Op het gebied van multimedia is 3D een op zichzelf staand begrip. De opleiding 3D Producer is een goede uitbreiding op onze web-opleidingen. Hierbij leer je objecten en animaties te maken, scenes te bouwen en geweldige motion graphics te creëren.

Trainingen
Als student bij CMM ontvang je standaard 20% korting op alle losse trainingen. Hierbij kun je kiezen uit het uitgebreide aanbod dat wij als Adobe Authorised Training Centre, Avid Learning Partner Professional en MAXON Certified Trainings Center verzorgen.

De opleiding is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een uitdaging in nieuwe media en zijn/haar kennis is MultiMedia graag wil uitbreiden om toe te passen op professioneel of hobbymatig gebied. Je dient goed om te kunnen gaan met computers en de algemene software eigenschappen te beheersen. De software en een gedeelte van het lesmateriaal is in het Engels waardoor de kennis van deze taal ook aanwezig dient te zijn. Daarnaast dien je de kennis en vaardigheden te bezitten van een Front-End Developer.

Nadat je je hebt ingeschreven en voorafgaand aan de definitieve toelating vindt er een persoonlijk intake gesprek met één van onze docenten plaats. Criteria voor toelating zijn:

 • Motivatie
 • Computer vaardigheden
 • Affiniteit met multimedia
 • Een goed begrip van de Engelse taal
 • De kennis uit de opleiding Web Designer (module 1) en Front-End Developer (module 2)
 • Kennis van de Engelse taal (software en lesmateriaal zijn in het Engels)

 

Lees beoordelingen over Opleiding Web Developer

 • In die snelle cursussen leer je veelal html’en met een WYSIWYG-editor zoals Edge of Dreamweaver. Maar als ergens een fout in de code zit, zal je er wel achter moeten komen waar die zit. Ik heb op CMM geleerd om html uit mijn hoofd te schrijven. Als er dan nog iets mis is, heb ik de fout zo gevonden. Al met al heb ik niet alleen geleerd met software te werken, maar heb ik mij ook de theorie eigengemaakt.

    03/11/2015
  Marc (MultiMedia Engineer)
  9 / 10
 • Ik ben in het verleden werkzaam geweest als financieel adviseur. Door de financiële crisis kwam er steeds minder werk binnen en ben ik mezelf gaan verdiepen in de mogelijkheden om een nieuwe carrière te starten. Ik ben geïnteresseerd in een carrière als webdesigner, omdat ik graag mijn creativiteit in mijn werk wil gebruiken en deze branche is zo breed, dat er altijd vraag bestaat. Via de website van CMM heb ik de opleiding Web Engineer gevonden en werd ik goed geïnformeerd over de mogelijkheden die de opleiding mij biedt. In het intakegesprek met de docent werden de enige vragen die ik had nog beantwoord.

  Nu ik met de opleiding begonnen ben, ben ik blij dat ik de keuze heb gemaakt om de opleiding bij CMM te volgen. De lessen worden professioneel gegeven en gaan diep in op de stof. Het is hard werken en veel oefenen, maar daar krijg je bij CMM wel de gelegenheid toe. Zo maak ik bijvoorbeeld regelmatig buiten de lessen gebruik van de studentencomputers. Ik vind het fijn dat ik bij CMM altijd met vragen terecht kan bij zowel docenten als personeel, CMM is erg professioneel en enthousiast.

  De opleiding heeft me nu al veel opgeleverd. Allereerst weet ik nu zeker dat ik als professioneel Web Designer wil werken en daarnaast heb ik inmiddels ook 2 opdrachten binnen weten te halen via mijn persoonlijke netwerk. 

  “CMM is praktijkgericht, servicegericht, professioneel en enthousiast”

    03/11/2015
  Humphrey (Web Engineer)
  9 / 10

Meer weten?

Kom langs voor een afspraak

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.