Masters at MultiMedia Education!
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified
 • Certified

De opleiding Web Engineer bestaat uit de eerste 2 modules van de volledige opleiding MultiMedia Engineer, die bestaat uit 3 modules:

 1. Web Designer
 2. Front-End Developer
 3. Web Developer

Deze opleiding stelt je in staat om als professionele Webmaster, Webdesigner en Interaction Designer aan de slag te gaan. De opleiding wordt verzorgd door docenten die werkzaam zijn in de branche en door onze partners als Apple, Adobe en Maxon gecertificeerd zijn.

Met deze opleiding ben je in 8 maanden (full-time) of 12 maanden (part-time) in het bezit van je diploma en kun je de opgedane kennis direct in de praktijk brengen. Tijdens de opleiding komen de meest essentiële onderwerpen op een praktijkgerichte manier aan bod en werk je aan complexe web gebaseerde projecten.

Het internet speelt een grote rol als integraal draagvlak voor onder andere televisie, radio, tijdschriften en mobile devices. Hierdoor is de vraag naar professioneel en breed opgeleide mensen erg groot. Multimedia specialisten, zoals web- en interaction designers, hebben een brede en diepgaande kennis van mediaproductie en de toepassing ervan.

Gratis Adobe CC
Bij deze opleiding krijg je een jaar lang gratis toegang tot de volledige Adobe Creative Cloud t.w.v. € 235,95!

De opleiding Web Engineer is een uitgebreide maar inhoudelijk diepgaande opleiding, waarbij je op alle onderdelen ingaat die behoren tot het creëren van web-based producties. Je behandelt het traject van conceptontwikkeling tot aan het publiceren van je productie op het web, mobile devices of als stand-alone product.

flow

Naast de algemene kennis die je wordt bijgebracht over onder andere projectplanning, projectmanagement en bestandsformaten ga je snel de diepte in. In onze uitgebreide opleiding leer je zelf graphics te ontwerpen en bewerken; vervolgens leren we je alles van HTML, zodat je deze taal zelf kunt lezen, schrijven en toepassen. Ook besteden we aandacht aan het bewerken van audio en video.

In het tweede module verdiepen we de CSS kennis en leer je responsive design. Vervolgens leer je onder andere hoe je interactieve HTML5 animaties maakt met behulp van Adobe Animate en interactie op basis van de scripttaal JavaScript en jQuery. Als afsluiting leren we je alles over het produceren van 3D modellen en animaties. Zo heb je vergaande kennis om een totale, interactive website op te zetten.

De opleiding wordt afgerond met een theoretisch en praktijk examen. Na succesvolle afronding ontvang je het Web Engineer diploma.

Overzicht onderwerpen

Multimedia Introductie
We behandelen o.a. multimedia technologie, bestandsformaten en kleurensystemen.

Projectmanagement en Concepting
Nu we de basis kennen gaan we aan de slag met Interface design, communicatiestijlen, brainstormen, (financiële) planning, het maken van een stijlboek en storyboard.

Graphics
Voor het ontwerpen moet je natuurlijk een goede tool hebben, wij gebruiken hiervoor de industrie standaard Photoshop.
In de opleiding wordt het hele pakket met alle features behandeld.

Authoring HTML
We leren eerst HTML te schrijven in “kale” teksteditors en zorgen dat je je de gehele taal eigen maakt. Vervolgens gaan we het toepassen in wysiwyg editors. We gebruiken hiervoor Adobe Dreamweaver, waarmee je met de CSS-designer de HMTL en CSS leert inzetten om een mooie website te maken die aan de SEO regels voldoet.

Audio en Video
Totaalbeleving speelt een steeds belangrijkere rol, daarom besteden we een aantal lessen aan audio en video, zodat je door middel van HTML5 technieken ook bewegend beeld en geluid aan jouw website kan toevoegen.

Authoring CSS
De opgedane HTML kennis gaan we verder uitbreiden met de taal CSS, waarmee je de content optimaal gaat opmaken.
Daarbij houden we rekening met verschillende devices, zodat je website responsive is.

Interaction en animaties
In dit onderdeel gaan we de website interactief maken. Enerzijds leren we HTML5 animaties te maken met Adobe Animate en andere HMTL5 editors. Maar vervolgens leren we je ook zelf interactie te programmeren, hiervoor maak je jezelf de taal JavaScript eigen in combinatie met jQuery.

3D
We nemen je mee in de wereld van 3D en leren je om zelf foto-realistisch artwork te maken en te animeren. Of het nou is het bouwen van een 3D model of een virtuele omgeving, jij draait je hand er niet meer voor om.

Een volledig lesoverzicht is op aanvraag beschikbaar. Neem hiervoor contact op met een van onze opleidingsadviseurs.

De opleiding Web Engineer bestaat uit twee samenhangende modules: Web Designer en Front-End Developer. Deze modules zijn ook als losse opleiding te volgen of als onderdeel van de opleiding MultiMedia Engineer.

traject_we

De opleiding kan zowel in part-time als full-time variant worden gevolgd. Zodoende is er de mogelijkheid om deze studie naast je werk te volgen of tegelijkertijd je eigen bedrijf op te zetten.

De full-time opleiding is drie halve dagen per week en start twee keer per jaar in februari en september. Lesdagen zijn op maandag, dinsdag en woensdag.

De part-time variant start ook twee keer per jaar in februari en september. Hierbij is er de mogelijkheid om de opleiding op maandag- en woensdagavond of op zaterdag overdag te volgen.

Bij part-time studeren start elk semester een module. Lesdagen en lestijden zoals rechts aangegeven gelden voor de eerste module.
De tweede module kan wisselen qua indeling.

Naast de lesuren moet je rekening houden met een studiebelasting van 10 tot 15 uur per week.

Tijdens de opleiding Web Engineer maak je onder andere gebruik van het officiële lesmateriaal vanuit onze partners als Apple en Adobe. Daarnaast ontvang je per module een reader, boordevol aanvullende informatie, opdrachten en tips. Deze readers zijn met zorg samengesteld door ons docententeam.

De readers zijn inbegrepen in het lesgeld. Voor de boeken ontvang je een boekenlijst. Tevens zijn de meeste van deze boeken digitaal te downloaden, waardoor je ze makkelijk op een iPad of andere tablet kunt zetten.

College of MultiMedia (CMM) leidt mensen op tot multimediaspecialist. In de afgelopen jaren zijn veel getalenteerde studenten afgestudeerd en met succes een carrière begonnen als ontwerper, ontwikkelaar of adviseur op het gebied van multimedia. Velen zijn na hun opleiding als zelfstandige aan de slag gegaan. Anderen werken in dienstverband voor grote en kleine bedrijven, waaronder Amstel, SBS, NS, Hema en verschillende reclamebureaus. College of MultiMedia heeft een goede relatie met meerdere organisaties in de branche en wordt dan ook vaak gevraagd voor studenten die klaar zijn met hun studie en op zoek zijn naar werk. Alle actuele vacatures hangen op één van de borden op school en worden wekelijks ververst. Bespreek jouw carrièremogelijkheden tijdens een vrijblijvend intakegesprek.

De mogelijkheden voor een student met het MultiMedia Engineer diploma zijn zeer uitgebreid en onder te verdelen in een aantal categorieën:

Designer/Ontwerper
Als designer ontwerp je met behulp van programma’s als Photoshop, Flash en Illustrator webpagina’s. Je bent de creatieve link tussen de developer en de klant en weet wat er technisch mogelijk is.

Developer/Ontwikkelaar
Als developer voel je je aangetrokken tot de meer technische kant van de opleiding. Met bijvoorbeeld Javascript, HTML, CSS en ActionScript bouw je de meest geavanceerde websites, animaties en applicaties.

Webmaster
De veelzijdige functie van webmaster bevat het technisch beheer, het installeren, programmeren en onderhouden van een website of webserver. Je bent naast de technische kant vaak ook verantwoordelijk voor de inhoud van een website.

Freelancer
De vrijheid van werken als freelancer is voor veel van onze studenten aantrekkelijk. Dit kan in allerlei verschillende functies, zoals hierboven genoemd. Je kunt je eigen weg kiezen en alle facetten van de opleiding met elkaar combineren of je juist specialiseren.

Consultant
Grote bedrijven hebben vaak hun eigen Multimedia afdeling. Als MME afgestudeerde zou je een adviserende of sturende functie kunnen uitoefenen. Je weet wat mogelijk is met welke middelen en zorgt samen met een team voor optimale resultaten.

Om de theoretische kennis tussentijds te toetsen, vinden er een aantal testen plaats. De vaardigheden worden beoordeeld aan de hand van praktijkopdrachten. De definitieve beoordeling wordt voor het grootste deel gebaseerd op het eindproject en het theorie-examen. Na succesvolle afronding ontvang je het diploma Web Engineer.

Afhankelijk van de opleiding, zijn in de curricula verschillende officiële Apple, Adobe of Avid cursussen geïntegreerd. Deelname aan de examens van deze onderdelen is geen vereiste voor het certificaat of het diploma van de opleiding.

Nadat je je diploma Web Engineer hebt behaald, kun je je bij ons nog verder specialiseren.

Web Developer
Als vervolg op Web Engineer bieden we in één lijn Web Developer aan. Programmeren is een belangrijk onderdeel van de opleiding. We gaan in deze derde module richting de back-end. We hebben uitgebreid aandacht voor PHP/MySQL en gaan aan de slag met frameworks zoals WordPress en Zend. Hiermee kun je een CMS opzetten. Maar leren we ook te programmeren met ActionScript voor het maken van Android/iOS/desktop apps.

Bachelor of Science
Sinds 2005 heeft CMM een samenwerkingsverband met Staffordshire University in Engeland. Dit maakt het mogelijk om na het volgen van de gehele opleiding MultiMedia Engineer en de opleiding PHP/MySQL, in één jaar een Bachelor titel te behalen.

Professional Video Producer
Wil je na Web of MultiMedia Engineer, waarin je al een aantal zaken op het gebied van video leert, je verder specialiseren, dan kan dat door de opleiding Professional Video Producer te volgen. Je wordt hierin opgeleid tot volwaardig allround videomaker.

3D Producer
In de huidige multimedia is 3D een op zichzelf staand begrip. De opleiding 3D Producer is dus een goede uitbreiding op de opleiding MultiMedia Engineer, waarbij je leert animaties te maken, scenes te bouwen en geweldig is voor motion graphics.

Cursussen
Als student bij CMM ontvang je standaard 20% korting op alle losse cursussen die wij geven. Hierbij kun je kiezen uit het uitgebreide aanbod dat wij als Adobe Authorised Training Centre, Avid Learning Partner Professional en Maxon Certified Trainings Center geven.

De opleiding is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een uitdaging in nieuwe media en zijn/haar kennis is MultiMedia graag wil uitbreiden om toe te passen op professioneel of hobbymatig gebied. Je dient goed om te kunnen gaan met computers en de algemene software eigenschappen te beheersen. De software en een gedeelte van het lesmateriaal is in het Engels waardoor de kennis van deze taal ook aanwezig dient te zijn.

Nadat je je hebt ingeschreven en voorafgaand aan de definitieve toelating vindt er een persoonlijk intake gesprek met één van onze docenten plaats. Criteria voor toelating zijn:

 • Motivatie
 • Computer vaardigheden
 • Affiniteit met multimedia
 • Een goed begrip van de Engelse taal
Lees beoordelingen over Opleiding Web Engineer

 • Ik ben in het verleden werkzaam geweest als financieel adviseur. Door de financiële crisis kwam er steeds minder werk binnen en ben ik mezelf gaan verdiepen in de mogelijkheden om een nieuwe carrière te starten. Ik ben geïnteresseerd in een carrière als webdesigner, omdat ik graag mijn creativiteit in mijn werk wil gebruiken en deze branche is zo breed, dat er altijd vraag bestaat. Via de website van CMM heb ik de opleiding Web Engineer gevonden en werd ik goed geïnformeerd over de mogelijkheden die de opleiding mij biedt. In het intakegesprek met de docent werden de enige vragen die ik had nog beantwoord.

  Nu ik met de opleiding begonnen ben, ben ik blij dat ik de keuze heb gemaakt om de opleiding bij CMM te volgen. De lessen worden professioneel gegeven en gaan diep in op de stof. Het is hard werken en veel oefenen, maar daar krijg je bij CMM wel de gelegenheid toe. Zo maak ik bijvoorbeeld regelmatig buiten de lessen gebruik van de studentencomputers. Ik vind het fijn dat ik bij CMM altijd met vragen terecht kan bij zowel docenten als personeel, CMM is erg professioneel en enthousiast.

  De opleiding heeft me nu al veel opgeleverd. Allereerst weet ik nu zeker dat ik als professioneel Web Designer wil werken en daarnaast heb ik inmiddels ook 2 opdrachten binnen weten te halen via mijn persoonlijke netwerk. 

  “CMM is praktijkgericht, servicegericht, professioneel en enthousiast”

    03/11/2015
  Humphrey (Web Engineer)
  9 / 10

Meer weten?

Kom langs voor een afspraak

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.