Masters at MultiMedia Education!
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified

Financiën

Scholing wordt door de Nederlandse overheid extra gestimuleerd. Zo komen zowel werkgevers als particulieren voor verschillende tegemoetkomingen in aanmerking.


BELASTINGDIENST

Particulier
Als particulier kun je via de Belastingdienst tot 52% terugkrijgen van jouw studiekosten, afhankelijk van jouw inkomen. Dit middels persoonsgebonden aftrek bij jouw aangifte inkomstenbelasting. Voorwaarde is dat de studie gericht is op je beroep of aankomend beroep. De volgende uitgaven kun je opgeven aan de Belastingdienst:

  • Collegegeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
  • Leermiddelen die u van de opleiding móet hebben, zoals boeken of bepaalde software

Kijk voor aanvullende informatie op de website van de Belastingdienst of neem contact op met een belastingadviseur.

Bedrijf
Als een medewerker of jijzelf een cursus of opleiding volgt, dan kunnen de studiekosten daarvoor vaak afgetrokken worden.
Kosten die je maakt om je vakkennis op peil te houden, mag je aftrekken in je aangifte inkomstenbelasting als bedrijfskosten. Kosten die je maakt om nieuwe kennis op te doen, geef je op als privé-aftrekpost.

Op de website van de Belastingdienst kun je een handige tool vinden om te bepalen of en hoe je studiekosten mag aftrekken.


BETALEN IN TERMIJNEN

Om in één keer het bedrag van je opleiding te betalen is niet voor iedereen ideaal. Daarom is het ook mogelijk om in termijnen te betalen. Dit is aan te geven bij de inschrijving, je ontvangt vervolgens van ons het betalingsschema. Voor het betalen in termijnen vragen wij een toeslag. Het aantal betalingstermijnen is gelijk aan het aantal maanden waarin de opleiding wordt gegeven, met een betaling van twee maanden voor de start van de opleiding.


SUBSIDIE

Via het UWV zijn er regelmatig mogelijkheden om te scholen met subsidie. Lees hierover meer op onze UWV pagina.


Bovenstaande informatie van derden is informatief en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.