Masters at MultiMedia Education!
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified

Klassikale en online lessen mogelijk!

Subsidie scholing culturele en creatieve sector


WerktuigPPO_subsidie

Ontvang tot € 2.000 subsidie voor scholing!

Sinds oktober 2020 kunnen werknemers en zelfstandigen in de culturele en creatieve sectoren een beroep doen op Werktuig PPO.

Dit is een subsidie voor scholing die valt onder Permanente Professionele Ontwikkeling. Sinds het officiële startschot van werktuig PPO op 8 oktober 2020 zijn inmiddels ruim 1.500 aanvragen voor een bijdrage aan een professioneel ontwikkelingsplan ingediend.

Doelgroep
Werktuig PPO stimuleert de professionele ontwikkeling en de loopbaankansen van werkenden, maar ook van werkzoekenden in de sector. Het betreft verschillende functies in dienst van culturele en creatieve organisaties, maar ook zelfstandigen die geregistreerd staan onder een van de bedrijfstakken van kunst, erfgoed, media of creatieve industrie.

De regeling staat open voor werkzoekenden, werknemers in loondienst en zelfstandigen/zzp-ers. Op de website van Werktuig PPO vind je de meer dan 40 sectoren die in aanmerking komen.

Maximale vergoeding
Werktuig PPO stimuleert dit door tot maximaal 1/3 van de kosten bij te dragen, met een maximumbijdrage van € 2000,- per 12 maanden. De overige kosten moeten gefinancierd worden door de aanvrager, de werkgever of een andere partij.

Tijdelijk 2/3 vergoeding voor zzp-ers
Ten behoeve van Fair Practice voor zelfstandigen is het uitgangspunt dat opdrachtgevers een bijdrage aan professionalisering meerekenen in het afgesproken tarief. Dit is nog niet altijd de praktijk. Het is ook mogelijk dat opdrachtgevers direct meebetalen aan een training.

Voor zzp-ers die van hun opdrachtgever(s) geen bijdrage krijgen, is de bijdrage uit Werktuig PPO 2/3 van de totale kosten. Hierbij geldt een maximum van € 2.000,- per 12 maanden. Dit is een tijdelijke maatregel die loopt tot de zomer van 2021.

Subsidie aanvragen
Op de website www.werktuigppo.nl vind je meer informatie en kan je een aanvraag voor cofinanciering van je ontwikkelplan doen.  Je kan zelf kiezen welke vorm van ontwikkelen het beste bij je past. Individueel of collectief, klassiek opleiden of een maatwerk-traject. De gemiddelde doorlooptijd van een aanvraag is slecht 5 werkdagen.

Neem gerust contact op met een van onze adviseurs via 020-462 39 39 of advies@cmm.nl om de mogelijkheden te bespreken!

De informatie op deze pagina is onder voorbehoud van wijzigingen.

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Met dit formulier schrijf je je direct in voor onze maandelijkse nieuwsbrief updates. Blijf op de hoogte!


Recent Posts


Tags


Archieven


Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.