Masters at MultiMedia Education!
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified

Ontvang tot € 1000,- opleidingsbudget via STAP!

Tekort aan Developers neemt toe
De digitalisering van de maatschappij en van de economie voltrekt zich in een hoog tempo. Omdat voor steeds meer ondernemingen ICT een bepalende factor speelt, is de vraag naar professionals niet alleen groot binnen de ICT-sector, maar ook daarbuiten. Vooral de vraag naar primaire ICT-vaardigheden is groot. Hieronder wordt het ontwikkelen van applicaties en systemen verstaan.

Onze App Development trainer, Roel Simons, heeft voor het onderdeel app development een aantal recente ontwikkelingen op een rij gezet.

Wat komt er kijken bij het ontwikkelen van een app

Allereerst is er een design nodig dat of vooraf of tijdens de bouw gemaakt wordt. Dit geeft aan hoe de app eruit gaat zien, welke grafische elementen gebruikt gaan worden en hoe de schermen eruit gaan zien. Dit kan ook worden opgeleverd met een ‘mockup’ van de app, een klikbaar model van de app waarmee de UX-designer laat zien hoe de interactie verloopt tussen gebruiker en app.

Andere zaken die belangrijk zijn; Iteraties, scrum, de grafische implementatie, het zoeken naar bruikbare modules (pods) voor zaken die niet standaard zijn en al door anderen zijn ontwikkeld, het integreren hiervan in je app.

Facebook- of LinkedIn-logins zijn standaard en eenvoudig te realiseren. Google Analytics voeg je toe aan je app om te kijken hóe de app gebruikt wordt en voor het ontvangen van crash-reports kun je gebruikmaken van Crashlytics (waarmee je de kwaliteit van de app kunt verbeteren).

Er wordt vaak getest en het distribueren van testversies met testFlight (Apple), Betatesten (Google) en Fabric (twitter) maakt ook onderdeel uit van een iteratie. Klanten zijn in staat om gemakkelijk mee te kijken met de ontwikkeling, waardoor je als Developer snel feedback krijgt en de klant erg betrokken is.

Iconificatie van userinterface

Bij het ontwikkelen van apps wordt veel aandacht besteed aan de gebruikersinteractie. Hierdoor zien apps er professioneel en eigentijds uit en zijn deze soepel en intuïtief te bedienen. Wat we steeds vaker zien, is het toepassen van het ‘material design’. Er lijkt een standaard te ontstaan in toegepaste icons, waardoor gebruikers snel hun weg in apps weten te vinden. En andere observatie: labels die aangeven wat je als gebruiker dient in te vullen (zoals naam, adres, etc.) worden ook vervangen door icons en er komt dus minder tekst op een pagina.

Arbeidsmarkt

Er is een tekort aan Developers. Bedrijven kunnen moeilijk aan kandidaten komen bij vacatures en recruiters moeten veel rondbellen voordat ze een beschikbare Developer hebben gevonden.

Hierdoor zijn bedrijven ook genoodzaakt om werk uit te besteden aan partijen in bijvoorbeeld Oekraïne en India.

Projecten van onze trainer

CMM maakt voor haar trainingen bij voorkeur gebruik van professionals die dagelijks met de materie werken. Onze trainer werkt bijvoorbeeld aan apps voor autodelen van WeGo en MyWheels en bouwt een app voor taxichauffeurs in Amsterdam. Apps voor ALS-centrum en dierenasiel staan gepland.

Zelf aan de slag als Developer?

Zoals aan het begin van dit artikel vermeld, is de vraag naar Developers groot. CMM biedt diverse trainingen en opleidingen die je kunnen helpen om zelf aan de slag te gaan als Developer.

Zo staat voor 25 januari 2018 de start van onze 8-daagse training iOS App Programmer gepland.

Wil je liever aan de slag als Web Developer? Kijk dan eens naar onze opleiding Web Developer.

Twijfel je nog over welke training of opleiding geschikt is of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs of kom naar onze OPEN DAG op 19 november!

Inschrijven nieuwsbrief

  • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Met dit formulier schrijf je je direct in voor onze maandelijkse nieuwsbrief updates. Blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Recent Posts


Archieven


Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.