Masters at MultiMedia Education!
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified
  • Certified

Ontvang tot € 1000,- opleidingsbudget via STAP!

Het bouwen van websites is echt mijn passie!
Frouke Tigchelaar volgde bij CMM de opleiding MultiMedia Engineer. In dit interview vertelt Frouke hoe ze de opleiding heeft ervaren en wat ze allemaal heeft geleerd op het gebied van webdesign, front-end development en back-end development.

Overweeg je zelf om een opleiding op het gebied van webdesign, front-end development en/of back-end development te volgen? Kom dan zondag 19 februari naar onze OPEN DAG voor een gratis proefles!


Wat is je naam?
Mijn naam is Frouke Tigchelaar. Ik heb bij CMM de MultiMedia Engineer opleiding van 3 modules gedaan. Ik woon en werk in Enschede en woon gezellig samen.

Wat deed je voor je de MultiMedia Engineer opleiding bent gaan doen?
Hiervoor heb ik 20 jaar gewerkt als grafisch vormgever bij een medisch technisch bedrijf, wat medische apparaten ontwerpt en produceert.

In mijn vrije tijd bouwde ik wel eens websites, maar het was al jaren mijn wens om een eigen bedrijf te starten. Op een gegeven moment was ik er klaar voor, maar ik zag ook nog gaten in mijn kennis. Ik wilde in eerste instantie verdieping in de grafisch vormgeving, maar toen zag ik bij CMM de modules Web Designer en Front-End Developer en dat leek me super leuk. Ik heb toen een proefles tijdens een open dag gevolgd en daarna dacht ik: “Dit moet ik gaan doen!” Ik heb me aangemeld en toen heb ik een intakegesprek gedaan.

Waarom ben je de opleiding gaan doen bij CMM?
Een eigen bedrijf starten en professioneel aan de slag gaan, ik voelde dat ik daar nog extra kennis voor nodig had. Ik wilde nog graag diepgang in CSS, Javascript en PHP, want dat is wel echt essentieel als je websites aan het bouwen bent. CMM heeft aan die verwachting voldaan en na de opleiding had ik het gevoel dat ik compleet was.

In de opleiding heb ik ook geleerd om eerst een plan, ontwerp en flowchart te maken en niet gelijk de code in te duiken. Hierdoor weet ik wat ik ga doen, maar weet ook de klant wat er gaat gebeuren, wat de planning is en hoeveel het gaat kosten.

Wat trok je aan bij CMM?
In eerste instantie het onderlinge contact met de anderen die dezelfde opleiding gaan doen en met de docent. Dat contact en om een klas te hebben, dat vond ik belangrijk. Ook al is het een stukje reizen vanaf Enschede.

Ik heb ook naar andere opleidingen gekeken, maar de vele klassikale bijeenkomsten hebben voor mij de doorslag gegeven om naar CMM te gaan. Opleidingen die volledig of gedeeltelijk online zijn, zie ik als een nadeel omdat je minder persoonlijk contact hebt.

Wat vond je van de opleiding, het niveau en de docent?
Ik heb een aantal verschillende docenten gehad die ik allemaal goed vond. Het tempo lag best hoog maar ik redde het zeker. Op de dag zelf maakte ik veel aantekeningen en doordeweeks was ik bezig met opdrachten maken en huiswerk. Ik vond het niveau best hoog, het is een gedegen opleiding waar goed over nagedacht is. 

Wat doe je nu voor werk?
Ik ben tijdens de opleiding een bedrijf begonnen genaamd Tigplant, waarbij ik klanten help met grafisch ontwerp en het bouwen van websites. Ik vind het het leukste om het design en de uiteindelijke website te maken. Die combinatie spreekt me erg aan. Het ontwerpen en bouwen van websites is echt mijn passie. Ik doe veel met WordPress en heb me daar verder in ontwikkeld, maar ik bouw ook websites los, zonder WordPress.

Wat voor impact heeft de opleiding gemaakt in je leven?
Veel, want als je lang bij hetzelfde bedrijf werkt en dezelfde dingen doet, dan vergeet je een beetje dat je nog kan studeren of leren. Voordat ik ging werken had ik een hbo-opleiding gedaan. Maar als je vervolgens 22 jaar niet leert, weet je niet of je dat nog kan. Door de opleiding bij CMM te volgen, zag ik dat ik het nog kon en kreeg ik zelfvertrouwen. Ik heb heel veel geleerd en dat kan ik allemaal in de praktijk brengen bij de projecten die ik uitvoer voor mijn klanten. Het volgen van deze opleiding heeft dus heel veel impact gehad.

Wat heeft de opleiding gedaan voor je carrière?
Alles denk ik wel, omdat het mijn kennis naar een veel hoger niveau heeft getild. Omdat ik tijdens de opleiding vrij snel met mijn bedrijf ben begonnen, heeft het ook direct veel voor mijn klanten betekend. 

Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan door allerlei websites te bouwen tijdens de opleiding. Zo heb ik nu veel meer gereedschap om uit te kiezen en kan ik de juiste techniek bij de juiste klant toepassen.

Heb je tips voor mensen die aan de opleiding gaan beginnen of twijfelen over een opleiding bij CMM?
Ik zou sowieso naar de open dagen gaan, zodat je kan zien hoe de mensen en je studiegenoten zijn. Je kan dan ook een proefles doen, dat heb ik zelf ook gedaan. Ik leerde meteen in die eerste proefles dingen die ik direct kon gebruiken.

En anders gewoon gaan doen, dan ervaar je het. Ik vond de kwaliteit van de opleiding bij CMM erg goed, dus ik zou het iedereen aan willen raden. Ik ben heel blij met wat ik tot nu bereikt heb en door de opleiding heb ik het gevoel dat ik waard ben wat ik in rekening breng voor mijn werkzaamheden.

———

Opleiding: MultiMedia Engineer

Foto gemaakt door Andrea Loot

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Met dit formulier schrijf je je direct in voor onze maandelijkse nieuwsbrief updates. Blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Recent Posts


Archieven


Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken.